Кметът на Никола Козлево подписвал договори със синовете си

Комисията на Цацаров отри конфликт на интереси
22
Кметът на Никола Козлево подписвал договори със синовете си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На свое редовно заседание КПКОНПИ прие решение за установяване на конфликт на интереси за кмета на Община Никола Козлево Ешреф Реджеб (мандати 2015-2019 г. и 2019–2023 г.). Производството срещу него е започнало по сигнал от орган на изпълнителната власт. В сигнала се съдържат твърдения, че кметът е разходвал бюджетни средства по сключени договори за доставка на хранителни продукти за нуждите на детски градини и за социални дейности, а стоките са закупувани от фирми на сина и свата на Реджеб. Отделно от това се твърди, че са отпускани общински средства в полза на местен футболен клуб, в чийто Управителен съвет фигурира и синът на кмета.

В хода на производството на КПКОНПИ е установено, че Eшреф Реджеб лично е подписал 8 бр. преводни нареждания в полза на Сдружение „Футболен клуб – Община Никола Козлево“. От 2016 г. до момента член на Управителния съвет на сдружението е синът на кмета. Общата стойност на получените по този начин субсидии е в размер на 43170 лв.

Отделно от това, Реджеб е подписал и 110 разходни ордера в периода м.08.2018 г. – м.08.2021 г., с които са изплатени средства от бюджета на общината към дружество, в което съдружници са двамата му синове, като единият е и управител. Установено е, че на фирмата „Ешрефоглу“ ООД са заплащани суми за покупки на хранителни продукти, напитки, битови консумативи, препарати и др.

На Ешреф Реджеб е наложена глоба в общ размер на 10 000 лв. В полза на държавата се отнемат възнагражденията му за дните, в които е бил осъществен конфликтът на интереси, както и сумата, която е получена като облага от деянието. Общата им стойност е 88 864, 91 лв. При влизане на решението на Комисията в сила, Реджеб следва да бъде освободен от заеманата длъжност – кмет на Община Никола Козлево.

Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба. След образуване на производството, Комисията изисква и получава необходимата информация и документи, и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни. Решенията на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси не са окончателни и подлежат на обжалване или протест по реда на АПК. Установяването на конфликт на интереси с влязло в сила решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго. За лицето, посочено по-горе – Ешреф Реджеб, приетото решение на КПКОНПИ не е влязло в сила.

На заседанието Комисията взе и решение за внасяне на искова молба в Окръжен съд – Плевен в размер на 859 031, 28 лв. срещу Виктор Викторов. В цената на иска е включена стойността на един недвижим имот и едно МПС. Производството на КПКОНПИ е започнало след повдигнато от прокуратурата обвинение срещу Викторов за участие в организирана престъпна група за финансови и данъчни престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имайки около 5000 села и махали на ден по една гавра със закона ще им отнеме 15 години да изловят селяндурските крадци.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с ефтини кротушки вихренно подмазване на новата Петилетка. Разстоянието от Кротушката до Косатката некаде700 пъти, майнъФилибето. Браво за всяко законово действие!
16
0
 
0
 
! Отговори
Конфликт? преди 2 години
А като член на УС на селски футболен клуб получавал ли е заплащане? Що за политически концерт? В тези умрели села кой друг да се занимава с обществена дейност? Баба Пенка или леля Айше...
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Геносета, по-интересно сега е какво ще стана с оня половин полов Ананс Арпаджиков. Тоя ще го чекнат за раздадени бонуси преди гласуването на Общото събрание за ДЕ или НЕ Рекорът на всички Ракталоиди да остане на лапачка в СУ. За сина му как е купил на 24 г апп за 100 000 и майка мъ за договор от 9000 лв. Колкото за градил Илиев килиев- оня сладур ще го пуснели били на отдавна неомъжвани мъже
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе да. Едва сега се разбра че кмета си има синове а синовете му си имат баща кметоид.
13
0
 
8
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
2 ГОДИНИ ГОНЯ ЕДНА КОКОШКА В КУРНИКА. БРЕ МАМА МУ ДА Е-Б__А КОКОШКА
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DO wчера само Киро дека се завръте у виро на язовиро можеше да атрактир с така наречените очи-ококорканчета. Та гледаме колко дълга статийка за някакви си <100 000 лв Общински пари е поместена та се питаме с баба колко ще напишат като започнат арестите за МЪКАстралните ХУМУСНИни крадци, майанъ филибето, а и за ония имоти на МнВР дето изчезнаха от ведомството пократ Дръндоида Миткорастев
11
0
 
15
 
! Отговори
ЦАЦАРОВ Е КРАДЕЦ преди 2 години
ЦАЦАРОВ Е КРАДЕЦ ТО СЕ ЗНАЕ ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИИТЕ
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сотир Цацаров е уредил дъщеря си Диана Сотирова Цацарова за юрисконсулт в Министерството на туризма по времето на Николинка Ангелкова.Врътката става през 2020 г., когато ВИП щерката е трудоустроена в Министерството на туризма като юрисконсулт в Дирекция Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма.Шефка на въпросната дирекция Светлана Големанова е съпругата на шефа на Агромах Христо Савев, любимата фирма на ГЕРБ за грабежи в строителството.
9
0
 
15
 
! Отговори
рико преди 2 години
Е сeга цацата го закъса, авeрчeто му пeeвски щe го срита отзад.
8
0
 
18
 
! Отговори
Хара Мати преди 2 години
А кога ще има разследване за Хата Мари? И в двата варианта става въпрос за огромно престъпление. В първият вариант, Борисов откъде има толкова много пари? Във вторият вариант - кога ще се намери лицето, което по думите на Борисов е вкарало милиони евро в резиденцията + пистолет и е направило снимките? Кога ще се отнеме пистолета на Борисов? Според служба КОС-МВР оръжие се съхранява в метална каса, а не върху чекмедже.
7
3
 
5
 
! Отговори
Жан Валжан преди 2 години
***, а твоите семейни имотни сделки защо не са обект на проверките ти?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те ако се мразят един с друг,все едно подписват с чужди хора.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реформа в прокуратурата! Неизбежна е вече и ще се случи,колкото и време да мине още!-:))
4
1
 
22
 
! Отговори
Урааа преди 2 години
Браво Цаца!За толкоз години вземане на заплата хвана най накрая Реджеб!Уби престъпността!Мухаха!Бхтий смешниците !
3
2
 
15
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Тоя явно е тьп читак от депесе. Не се парви тъй бе аланкоолу, мойте от герб откога го знаят това? Доган да те прати на курсове в централата на герб.
2
1
 
26
 
! Отговори
Карамфилов преди 2 години
Тея за толкова години само това ли откриха? Не могат да си избият месечната си заплата с това разкритие.
1
9
 
5
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 2 години
И къф е проблема? Естествено е да сключи договор с познати, а не с някой си оръфлек!