Граничен пункт Златоград - Термес отново работи

Пунктът не работеше 2 години заради усложнената епидемична обстановка
3
Граничен пункт Златоград - Термес отново работи
Снимка: Областна администрация Смолян

Съвместният граничен пункт Златоград - Термес започна отново работа от тази сутрин. Първата кола премина през граничния пункт в 6:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Смолян.

Граничният пункт отвори след двегодишно прекъсване заради усложнената епидемична обстановка и след проведен разговор между областния управител на Смолян Емил Хумчев с Константинос Куртидис - заместник областен управител за Ксанти на Периферия Източна Македония и Тракия.

Изискванията за влизане в Гърция са същите като на останалите гранични пунктове с южната ни съседка. От всички пътници, навършили петгодишна възраст, ще се изисква сертификат за ваксинация - валиден 270 дни, сертификат за преболедуване - валиден 180 дни, отрицателен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пътуването или от бърз (антигенен) тест, направен 24 часа преди пътуването.

На място тази сутрин бяха областният управител Емил Хумчев, заместник- областният управител Явор Руженов и народният представител от "Продължваме Промяната" Михал Камбарев, уточниха от кабинета на Камбарев.   

ГКПП Златоград – Термес е изграден за преминаване и обслужване на малогабаритни камиони и леки коли. Граничният контрол се извършва от български и гръцки полицаи на принципа на „обслужване на едно гише“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ЗлатоградТермес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
Винаги преди 2 години
съм минавал от там. Има около 6 км веднага след границата но-тесен път с по-остри завои, но колкото повече се приближава към Ксанти, талкова по-широк и удобен става. границата се минава за нула време. Пък който не може кара и го е страх от завои, да чака по 2 часа на Маказа!
1
12
 
3
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
Имах "щастието" да мина през този пункт през 2019 година. Живописен път, прекрасни гледки, завои като серпентини на казан за ракия. НИКОГА ВЕЧЕ! Един час през гората с усешането, че сте сам след Трета световна война. На много места разминаването е почти или напълно невъзможно. Път, по който местните отиват на плаж в Гърция/ а плажът е най-мръсният, който съм виждал през живота си!/Няма икономически ефект от този пункт, а сега ще откриват такива и със Северна Македония.