Експерт: От 5 г. има бум на технологиите в България!

Проблемът e с намирането на финансиране на проекти
19 окт 2017 22:24, Екип на Bloomberg
20
Експерт: От 5 г. има бум на технологиите в България!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последните 5 години има много сериозен ръст в разработването прилагането на нови технологии. Младите българи разбират, че идеята е не нещата да се правят самостоятелно, а в партньорство с някого.

Това каза в интервю за Bloomberg TV Bulgaria Ричард Клег, партньор във Wolf Theiss с практика в Централна, Източна и Югоизточна Европа.

Разговорът с Клег бе проведен в рамките на форума на Bloomberg TV Bulgaria The Next Big Thingкойто събра на едно място най-добрите анализатори и експерти в областта на икономиката и бизнеса. Те представиха водещите тенденции, променящи глобалната икономика и местните пазари.

„Става въпрос за съвместни дружества, които да представят смарт компаниите в страни като САЩ например“, добави представителят на Wolf Theiss.

„Предизвикателството в България, разбира се, е намирането на финансиране от страна на малките компании. Такова финансиране има достатъчно в САЩ, в останалата част на Европа. Този проблем все още е валиден за Източна Европа и България“, посочи още той.

По думите на Клег именно в насърчаването на тази ниша се крие предизвикателството за България.

Как технологиите променят сектори като инфраструктурата и енергетиката?

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
10
 
! Отговори
Леко преди 6 години
Да ви имам и бума и технологиите, един тротоар с плочки не можем да наредим като хората, дето има пътища от римско време, които стоят непокътнати 2000 г.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв бум ? В момента, в който някой създаде нещо с потенциал да бъде следващият еднорог ( Apple, Oracle, Google. ...), всеки нормален, ще си изнесе компанията в Силиконовата (извинете - Силициевата), където има инвеститори, които дават десетки и стотици милиони за развитие, където са едни от най-добрите специалисти от цял свят.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе , верно. Огромен бум на усвояване на евросредства за лична облага, измами и .....
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бум на технологиите за последните 5 години... Младите българи откриха евтините онлайн китайски магазини за електронни джаджи през 5 години...
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бум на технологиите в България... Току виж след 20 години произведем моторетка, а след 50 автомобил. А след 200 може и в космоса да литнем... Евроатлантиците ни върнаха 150 години назад в технологично и промишлено отношение.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да има бум в технологиите, държавата трябва да облекчава данъците на фирми които спонсорират технологии, изобретения и рационализации.Ние сме една от страните с най-ниски корпоративни данъци в света. Точно заради тях и заради никите заплати има все пак няколко чужди фирми тук. Ако вдигнат данъците, никой няма да идва да инвестира в БГ.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 - 10 "Бона" е заплатата на главните управители. 5 000 лева е заплатата на още няколко единици. Повечето ще взимат около 2 000 до 3 000 лева. Заплати от по 5000 лева, за сезонни специалисти са ниски, защото колерират с $10 на час, което е поне 6-7 пъти по-ниско от това, което същият специалист би взимал в САЩ.Ни има и друго - извънредния труд, често не се отчита в България, а и винаги можеш да уволниш 20-30 човека, когато си поискаш, без грам обезщетения и обяснения.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9 - Данъците ни са вече облекчени. Никога повече няма да се върна и да имам компания в България. Не и след релета и корупцията на всяко едно ниво.Единствено виждам, как може да наема едни офис, да наема 7-8 човека и да аутсорсват по-малко важна работа. Това е.
8
3
 
16
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
За да има бум в технологиите, държавата трябва да облекчава данъците на фирми които спонсорират технологии, изобретения и рационализации. Защото много изобретатели за да лицензират изобретение никои не ги спонсорира и те го лицензират в чужбина. Тогава независимо че българин го е изобретил, патента не е на България.
7
2
 
29
 
! Отговори
хъм преди 6 години
А преди 5 години ядяхме доматите с колците. Този е някакъв псевдо експерт! Технологиите се развиваха и през комунизма а и след това! В никакъв случайн не са се развили в последните 5 години, камо ли да има бум.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно сивата икономика скача от това яко
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв бум има да та нема накъде гледам кабеларката едни канали перфектна картина едни канали снежинково качество докога бе измамници ще ви търпим добре че съм само на тоя оператор
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1черната работа за по 5-10 бона заплата ... изнасяйте повече, моля !!!
3
3
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До.3Лъжеш се.В моето семейство не говорим така.Не е културно.Явно *** добре те е възпитала.
2
8
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Мама мия .Тоз е видял чадъра с крушката.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, индийците взеха да стават по-скъпи, следователно, ще изнесем черната работа в България ...