Мъск печели още пари... с огнехвъргачки

Вече са поръчани 17 хиляди броя за по $500 всеки
31 яну 2018 12:10, Бойчо Попов
60
Мъск печели още пари... с огнехвъргачки
снимка: Boring Company

Американският предприемач и мултимилиардер Илон Мъск има проблеми със спазването на обещания. И по-точно – със спазването на сроковете. Той ту не успява с компанията си Tesla да произведе обещаното количество коли от даден модел, ту при друга своя компания – Space-X, изпуска да изстреля някоя ракета.... с няколко години.

Въпреки това сега той има шанса да спази едно дадено макар и на майтап обещание – през декември Мъск обяви, че ако успее да продаде 50 хил. бейзболни шапки на своята Boring Company, ще стартира продажбата на огнехвъргачки.

Boring Company е друг проект на предприемача – с него той възнамерява да пробие тунели в Лос Анджелис, за да реши транспортните проблеми на града.

Е, Мъск наистина успява да се освободи от шапките. И, понеже обича подобни акции, сега той дава възможност за предварителни поръчки на своята изглеждаща като оръжие огнехвъргачка с единична цена от 500 долара заедно с доставката.

"Ще оживи всеки купон", рекламира компанията му новия артикул, който е назован като „най-сигурната в света огнехвъргачка“. Има и клип, който показва как двама младежи си играят с нея.

Разбира се, компанията е помислила и за пожарогасител. Той може да се поръча за 30 долара отново от сайта на The Boring Company. Вече са били поръчани 17 хил. огнехвъргачки, написа Мъск в Twitter. Лимитът на производството е 20 хил. броя. Така се оказва, че приходите ще възлязат на 10 млн. долара.

За какво, освен за партита, може да служи един такъв битов предмет? В САЩ те са популярни устройства за борба с плевели. Други пък ги използват, за да топят снега в дворовете си през зимата.

Обичайно въодушевлението сред феновете на Мъск е огромно, както показва и оживената дискусия с него в Twitter. Така например над 360 хил. харесвания получава негово изказване там, с което той определя всички слухове като напълно погрешни за това, че работи над зомби апокалипсис, за да засили търсенето на своя нов продукт. По думите му за такъв апокалипсис са нужни милиони зомбита. Къде Мъск щял да намери такава фабрика, в която да произведе толкова зомобита?

Междувременно разработчик на игри пита предприемача дали не иска да ползва черно-бялата огнехвъргачка в играта Borderlands. Мъск отговаря накратко: „Сигурно".

Дали обаче и властите в ЕС ще са благосклонни към новия продукт на компанията, не е ясно. На континента подобни огнехвъргачки, използвани в някои войни, се възприемат по-скоро в ролята, която предвижда и разработчикът на игри – като оръжие. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя клоун за нищо не става. Изложи се със ВСИЧКО но пак продължава.Срам че му дават пари да върши глупости и лъже хората, било то с ракети, коли, или "огнехвъргачки".
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До момента не са затворили проектите на Мъск единствено, защото твърде много важни и глупави хора са вложили пари при него. Ако не беше така досега да са оставили тая пирамида да се свлече в собствените си ***, повличайки със себе си цяла една класа наивни мечтаещи и необразовани глу * пац* и.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този и *** си да пакетира и да продава се ще намерят зомбита да го купят. Човека основа просто религиозна секта и той е гуруто на сектата. Това обаче няма да спаси тесла от икономическата гравитация.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, гледам си Бай *** как само знае да плюе по един от най-успешните и важни милиардери на нашето време, който е един от основателите на PayPal (колко ли от вас го използват редовно) , който ни изпрати първия БЪЛГАРСКИ спътник на Bulsatcom в космоса, благодарение на който Бай *** ще може да гледа Ultra-HD телевизия, който създава революция в електромобилите и съхранението на енергия, и пак си припомних защо България е на дъното в ЕС. Ами как иначе като има толкова много лош мат'рял?
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49То понеже сте много умни освен простотии друго не знаете. То и се вижда цялата ви държава на какво мяза. Едно голямо балканско гето. Ама нищо нали сте най-умните и най-можещи :)) смешници
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви печалби бе? Вие не разбрахте ли, че вече 3-та година компаниите на този надут балон ОТБЕЛЯЗВАТ УЖАСНИ ЗАГУБИ! А с тия играчки тоя освен да се гръмне, нищо друго няма да "спечели"!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48Аз бях с впечатление че е от мъжки пол. Но явно ти си интимно запознат по въпроса ;) Има логика, такава прогресивна личност безспорно трябва да смени пола вместо да се примирява с даденото от природата.И не че нещо, ама с тоя "балкански субект" се изтърка, нещо друго няма ли? А да, верно, забравих че простите хора повтарят все едно и също ;)
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 47А ти дори нямаш идея коя е Елън Мъск и се плюнчиш на поразия понеже нямаш какво друго да правиш :) типичен балкански субект.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, колко дразги за нещо очевидно - Илон Мъск е масивно лансиран от платените медии и получава милиарди долари от американското правителство - просто няма как да не е от "добрите" ;)
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44Аз нямам проблем с реалността, ти си този, които има нужда от медикаменти и разсейване за да избяга от нея и да живее с глупави илюзии. Само невежия може да намери блаженство в невежието. Стане ли човек веднъж "веж" няма връщане назад.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или накратко - "прогрес" към по-лошо не е прогрес, а е точно обратното - РЕГРЕС. Уви, не всички сме достатъчно слабоумни за да се залъгваме от безполезни играчки...
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 43Както казах... ЛЕКУВАЙ СЕ. Пий си редовно хапчетата и излизай повече навън. Успех с лечението.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39Ако всички НЕМИСЛЕХА като тебе, досега нямаше да има хора. И ако оставим нещата на такива като вас, скоро няма да има.Очевидно с фундаментално кух, след като от цялата работа единственото което си извадил е че съм против прогреса. Нямам нищо против прогреса, само против хората, които го използват СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО. Шепата алчни и зли индивиди, които затриват видът ни, унищожават планетата ни, и използват Муск като кукла на конци за малко театър за наивните глупчовци като тебе.
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41Ти май си решил, че това трябва да е нещо ново и невероятно. Не, ако беше прочел нещо по темата или поне статията щеше да знаеш че става дума просто за самия фън. Никой не ти го продава на теб спокойно. Сърбай си ракията и мисли за джендъра там.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЛогиката ми е, че горелката не е вид огнехвъргачка. Двете неща са коренно различни и служат на фундаментално различни цели.Демонстрираш очевидна липса на интелект правейки такива неудачни сравнения. Точна аналогия би била продажбата на детска пластмасова количка, задвижвана от 50 вата мотор, с твърдението че това е действителен автомобил. Само че не е, и никога няма да бъде, винаги ще е играчка за деца, която няма място на пътя.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Я вземи се лекува! Писна ми от психично болнк в тези коментари!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
36Ако всички мислеха като теб още щяхме да сме в пещерите.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37По твоята логика не трябва да има различни марки и модели коли, техника и тн... защот като всичките са на 4 колела и тн?
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А типичния "вярващ" в лъжата, която Мъск бива използван за да пробутва дори му липсва капацитета да осъзнае, че въпросната "500 доларова огнехвъргачка" всъщност е 40 доларова газова горелка в 2 доларова пластмасова играчка, другите 458 долара отиват за привилегията глупчо да се докосне и да даде своя принос към лъжата, целяща да затрие човечеството.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, овчата ти логика е "в тигана е лошо, ако някой иска да ме извади от тигана, трябва да е на добро".Само че това, към което Мъск движи човечеството, без дори да осъзнава какво прави, е към по-лошо - от тигана право в огъня.Разбира се, не е като да е някакъв зъл гений, той си е още смотаното, комплексирано детенце което някога е бил, все така жадуващ за внимание и признание, в които в момента се дави. Воден за носа чрез слабостите си - това не е поведението на умен човек.

Спонсорирани публикации