Булсатком има нов собственик

Към този момент условията по сделката не се съобщават
9 авг 2021 16:52,
22
Булсатком има нов собственик
Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

Най-големият сателитен оператор у нас - Булсатком, вече има нов собственик. Това е компанията Viva Corporate Bulgaria, представлявана от Спас Русев. Към този момент условията по сделката не се съобщават, предава Investor.bg.

По думите на Русев целта на придобиването е Viva Corporate Bulgaria да подкрепи "възходящата траектория на развитие на компанията, като в същото време запази успешната формула клиентът да е в центъра на стратегическото планиране на дейността". Той дава заявка, че ще бъдат положени усилия за разработване на продукти и услуги на "Булсатком" и след споразумението.

"Булсатком" е с водеща позиция в сателитната телевизия. През DTH и IPTV2.0 платформите си компанията разпространява над 240 телевизионни канала. 230 от тях са с HD качество, а 8 са с 4K/UHD. Наскоро пък компанията пусна иновативна премиум услуга, наречена b-box – телевизионно Android устройство, което е сертифицирано от Google, даващо на потребителите добро качество на картината, интелигентен архив и редица медийни приложения.

Още по темата
“Мениджмънт екипът на "Булсатком" посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме готови заедно с новия инвеститор да работим усилено, за да затвърдим водещата позиция на "Булсатком" на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги”, коментира изпълнителният директор на "Булсатком" Станислав Георгиев.

Спас Русев е предприемач и сериен инвеститор на телекомуникационния пазар в Югоизточна Европа, а това е поредна голяма сделка, касаеща българския пазар, която той сключва. През 2016 г. той стана най-големият акционер във Vivacom, когато люксембургската компания Viva Telecom придоби 100% от капитала на дружеството InterV Investment S.à r.l, Luxembourg (InterV), което по това време непряко притежаваше телекома.

В края на 2019 г. се появиха слухове, че Русев и лондонското подразделение на руската банка VTB, които заедно поеха контрола над Vivacom след сделка за преструктуриране на дълга, планират да продадат оператора. В крайна сметка телекомът попадна в ръцете на United Group.

От 2019 г. "Булсатком" е с нов мениджмънт и започна мащабно преструктуриране, свързано с изтеглянето на кредити, "които се оказаха предизвикателство да бъдат обслужвани", коментира през май в ефира на Bloomberg TV Bulgaria изпълнителният директор на Булсатком Станислав Георгиев.

"Сред най-тежките последици от финансовото преструктуриране на "Булсатком" е това, че фирмата е била замразена", припомни той. По думите му финансовите задължения са били изчистени и е последвала „много вътрешна работа“ по преструктурирането на дейността. През май Георгиев обяви, че броят на абонатите на платената телевизия на Булсатком е достигнал 650 хиляди.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
3
 
! Отговори
Обречена фирма преди 2 години
За мутрите и подставените лица от ДС ясна е картинката. Обаче това е остаряло и динозавърско с тези грозни чинии дебели кабели и кутии за някакви си ТВ канали пълни с реклами и губи време. ВСИЧКО СИ ИМА през Интернет и да не говорим за Мобилният интернет и 5G. Сигурно че ще отмине времето и на тези грозни чинии както изчезнаха телефоните със стърчащи антени, обаче мутрите е анцузи са все още сред нас.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ченгето мутра закупи Булсатком и ще го ликвидира, хилядите баби по селата няма какво да гледат
17
1
 
5
 
! Отговори
Йух Пслескан преди 2 години
Шиши ;)
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кофти. Спас =Виваком. То и фирмата му така се нарича, дори не се крие. Създава се олигопол на пазара на интернет и кабелна. А1 и Виваком.Край с бързия нет.Всъщност вече не сме ония рекордьор по качествен и евтин интернет.Това беше функция на конкуренция между малки фирми.Сега няма нужда да се стараят.Цените също могат само да растат. Само трябва да се договорят
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С крадени пари всеки може.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комсомолци, комунисти във един и същи строй...
13
5
 
6
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Нормално е. В целия свят бизнеса се укропнява. В русе скоро изкупиха най могъщата мрежа. Една Делта май им се дърпа но то си има начин да се справят - аре фалит. Че и се чува вече как.
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тия избягах преди 5 години и се родих. Сега съм на кабеларка, която ми създава много по-малко грижи. Идеален доставчик няма, но никога Булсатком!
11
1
 
2
 
! Отговори
? преди 2 години
10
2
 
50
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Най хубавата и печеливша професия има спас.Подставено лице на мафията.Но има хубава гражданска професия шофьор
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ще се изтегля от Булсатком .
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а самия Спас, знае ли , че е купил булсамкома ?
7
3
 
24
 
! Отговори
срам резил позор преди 2 години
няма ле да заработи антимонополната комисия ай стига тоя дядо спас зад които са сина симеончо и прочее тарикати какви са мотивите на сас да върне враня на царя като има документи че двореца е на интенданството тоест даден му от държавата
6
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братовчедът на Гоце - Пламен Генчев се направи на велик със сателита и от тогава само надолу и си загуби фирмата от много съветници. В началото на века му направихме фирмата в офиса на 11-ти км, но сега няма кой да му помогне
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом мафията е добре, значи и България е добре.
4
6
 
34
 
! Отговори
Майор Деянов преди 2 години
Дали па чуждите инвестиции не се изтеглят тихичко от страната? То с тия перспективи за нестабилност и навлизането на непознати хора с видими психически дефицити във властта плашат суверена, какво остава за инвеститорите.
3
2
 
74
 
! Отговори
тТт преди 2 години
Частен бизнес в БГ ли?! Правиш, развиваш и накрая - в лапите на някой ДС сътрудник, или на УБО шофьор, или на бивш млад сътрудник в Политбюро... Та кой каза, че комунизма си отиде?
2
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
закопа виваком сега ще ликвидира и булсат
1
4
 
60
 
! Отговори
пак ли тоя преди 2 години
купува, продава, КОЙ му ги дава...