Тенчо Попов ще съди България в Страсбург

Смехотворни били думите на Цветанов, че арестът му е като на Строс-Кан
2 юни 2011 12:48,
90
Тенчо Попов ще съди България в Страсбург
Арестът на Тенчо Попов. Снимка: БТА

Бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов ще съди България в Страсбург за начина по който е арестуван. Това стана ясно след заседанието на Софийския градски съд по делото за даване на подкуп срещу Попов, Николай Цонев и Петър Сантиров.

Тенчо Попов днес коментира, че са смехотворни изявленията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че арестът му е бил като този на бившия шеф на международния валутен фонд Доминик Строс-Кан.

Още по темата

Заради действията на полицаите при задържането бе образувана проверка, но инспекторатът на МВР не установи да е имало полицейско насилие.

"Никога не съм искал да съдя държавата за този арест. Единственото, което исках, е след като е толкова видно какво се случи, някой да каже: "Превишихме си правата, съжаляваме", коментира Попов.  

Той бе категоричен, че по време на ареста му спецполицаите не са информирали, че се провежда акция, което е видно и от записите.

"Не се чува полицаите да казват, че това е акция на МВР, а крещят неистово с команди: "Падни, горе ръцете". Аз как да разбера, че това е акция на МВР?", попита подсъдимият.

Иначе днес трябваше да се проведе поредното заседание по делото за подкуп, но процесът бе отложен за октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 12 години
1. Подаден е сигнал за престъпление2. Проведена е предварителна проверка3. Има прокурорско разпореждане за досъдебно производство4. Има досъдебно производство - разследване5. На база данни има Прокурорско разрешение за Полицейско задържане в момент на извършне на поредното престъпно деяние...И какво става великите полицаи които са разследвали и плачат за заплати не бъркат само къщата ами и човека който трябва да арестуват. Ашколсун се казва на тея орли :)
88
0
 
1
 
! Отговори
До 86 преди 12 години
Леле каква яка жена ,на цяла тумба полицай за малко да ги насмете.Като пишете нещо дали си вярвате.
87
1
 
5
 
! Отговори
Разочарован преди 12 години
Те, полицаите, добре са го били Тенчо, дори е трябвало и в ареста да му набият обръчите, та друг път като пренася подкуп да знае, че като такова лице може да му се случи да си носи отговорността . И я е понесъл. Само че полицаите, нали са си със средно и под средно образование, което се равнява на основно, са решили да се снимат! Гледай им акъла! Сега хем ще ги разнасят по Европата, хем ние ще им плащаме за глупостта и тъпотията! Боже, пази България от прости полицаи и крадливи съдии!
86
3
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Никой няма нищо против ГЕРБ. Всички имат против Цонев, Попов и Сантиров, защото са читави хора. Цонев е безспорния реформатор в армията.
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ясно се вижда, че жената след като видя полицаите се опита да затвори вратата, дори натискаше със сила и крещеше за да предупреди намиращите се в кантората, вероятно за да даде време на тези в кантората да прикрият това, което правят, в последствие се включва и Т. Попов. Несъмнено това е опит да се предотврати арест, нещо повече, предполагам умишлено се е държал така за да се изкара жертва на полицейски терор, знаейки добре, че има записваща камера. Аман от "невинни" мафиоти, убийци и др.
84
3
 
9
 
! Отговори
в 11 часа вечерта преди 12 години
Ако някой звъни на вратата ви в 11 часа вечерта, не бързайте да отваряте. Най-вероятно това са поредните полицаи, които са сбъркали адреса и с удоволствие ще набият цялото ви семейство. След това Цуци цинично ще ви се извини, че, какво да се прави, неговите хора освен за биячи, за друго не стават.
83
3
 
6
 
! Отговори
битият е бил бит преди 12 години
Циникът Цветанов: Полицията е била адекватна при ареста на Тенчо Попов и в резултат на това, битият е бил бит!
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От две години всеки може да си напише на якето НСБОП,просто защото такава структура не съществува.Тя е закрита с решение на МС и Съгласно заповедтта на Министъра на МВР то има ГДБОП!!!!!По правна презумпция врат се разбива,когато е отказан достъп до обекта в който ще се прави претърсване или задържане или при наличие на въоръжени и очакващи се да окажат съпротива лица.Задължително е гласовото легитимиране с "Полиция".Както имам оръжие и тези нахлуят у нас,а аз съм в хола и те смачкат жена ми..?
81
1
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 12 години
И ти нито си гледал нито си слушал записите ,а коментираш колкото да се намираш на приказка-Сашо Диков го показа най-подробно, а ти си гледал съкратения вариант на МВР-Пикчърс,където няма как да си видял огромната цицина на главата на арестувания ,на който след като снимките свършиха му свалиха белезниците и само кафе не му поднесоха на дивана
80
0
 
5
 
! Отговори
абе преди 12 години
много ви се иска да оправдаете всякаквите безобразия дето стават по нареждане на ръководството на полицията, само че няма как да станевсеки, който не спазва закона, би следвало да носи отговорност, независимо дали е полицесйки началник или не, както и всеки, който хвърля лъжи и клевети в публичното пространство без доказателство за думите си, същосещайте се от къде се вмирисва рибата сами
79
2
 
7
 
! Отговори
До 75 преди 12 години
Абе човек -гледай първо записа-жената чува шум в коридора и открехва вратата.Вижда един маскиран маймун да тича по стълбите нагоре(беше объркал етажа ).Разкрещя се и затвори вратата.Няма нито един униформен ,няма го и прокурора(той се появи доста по-късно) ,няма и показване на заповед за арест.А записа няма да изчезне защото е приложен вече към делото.А за огромните надписи"Обекта е под видеонаблюдение"няма да коментирам-милиционерите не са го прочели иначе щяха да приберат записа
78
2
 
6
 
! Отговори
75 преди 12 години
а ти какво би си помислил, ако ти нахлуят в офиса група маскирани хора, с дънки, маратонки и някакви якета, на които на гърба (който ти не виждаш, щото те с лице към теб) ? първата ти мисъл вероятно ще е "ето идват полицаите да ни арестуват, щото си провеждат акцията хората" ли ?
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 69, не е вярно, ясно се чува, че това е полиция, впоследствие жената започва да крещи "нападение" за да информира намиращите се в кантората, тогава Т.П. се хвърля да се бие с униформените...... В цял свят при арест полицаите след като са предупредили, че е полиция и има отпор, влизат със сила, само нашите престъпници претендират да бъдат арестувани с призовка и нот. покана, маже би в бъдеще ще претендират и за почерпка.
76
5
 
2
 
! Отговори
az преди 12 години
Много бързо всички се изказахте от името на съда в Страсбург. Бил казал че ще заведе дело и т.н. Той няма да заведе дело, тва са само приказки за лаф да става. Той много добре знае че ще го загуби това дело, но и да го спечели няма разлика. И немога да разбера вие защо така реагрирате, при положение че по презумция не сте престъпници и НСБОП никога няма да дойдат в домовете ви. Много ми се иска някой от вас да си сложи качулка и да видим как ще арестува някой престъпник.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нищо ново, мафиоти, убийци, крадци, измамници, политици, депутати и т. н. -всичките са еднакви, "не са виновни" и съдят България в Страсбург. Така ще бъде докато депутатите продължават да гласуват налудничави закони, в полза на престъпниците, прокуратурата се съсипва да оневинява престъпниците, съдиите не намират годни доказателства, МВР и следователите с години не работят по делата и всички по веригата богатеят. А този *** е сниман как пречи на полицията при арест, какви претенции има???
74
2
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятелю,Сам казваш..."...жената крещи "помощ ,нападение"...", а как разбра, че има нападение и е до вратата...Вероятно привлечена от "оглушителната" тишина...А, че, групите за задържане имат "трески за дялане" е видно от всякъде..., но никой не си гори юргана заради бълха...
73
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Да честитим рождения ден на Тенчо Попов. Г-н Попов, Честит Рожден ден!
72
1
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 12 години
Никой не го хваща в момент на получаване на подкуп. Дава подкуп на Петьо ли?
71
2
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 12 години
Не си гледал и не си слушал записите иначе нямаше да говориш така "компетентно".Точно на записите на МВР ,които са със звук се чува ясно ,че жената крещи "помощ ,нападение".За това и тя и Тенчо така реагират.Никъде не се чува ,полицаите да се представят поне ,че са полицаи,а на някои даже няма и надписи на гърба на якетата-само някакви маскирани горили.Съвсем отделен е въпроса пък за надписа на якетата ,който е на служба ,която от три години не съществува
70
5
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
70-те,Само ти ли не разбра, че го хващат в момент на получаване на подкуп...???