Йоско призна всичко за зверската катастрофа

За пръв път подсъдимият се яви в съда - в инвалидна количка и с охрана
Обновена: 10 фев 2012 18:14 | 26 яну 2012 11:08,
70
Йоско призна всичко за зверската катастрофа
Снимка: БТА

Йосиф Йосифов – Йоско, който причини зверска катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март миналата година, при която загинаха двама души, призна всички обстоятелства около инцидента.

Днес той се яви за първи път в съдебната зала пред състав на Софийския градски съд, но следван от петима охранители. Йосифов се появи в инвалидна количка,  като упорито криеше лицето си.

Според закона, щом признава вината си и всички факти в обинителния акт срещу него, той трябва да получи присъда под минималната. Подсъдимият поиска процесът да се гледа по съкратената процедура.

През март миналата година Йоско навлезе в насрещното и се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а на място загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров-Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при сблъсъка.

На делото не беше даден ход, тъй като на предишното заседание Йоско не се яви в съда, а адвокатът му обясни, че той е парализиран от кръста надолу.

Още по темата
Тогава магистратите назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса.

Тя беше изготвена от трима лекари, които твърдяха, че Йосифов е в състояние, което не му позволява да се яви в съдебна зала. Според заключението от експертизата той не можел да стои в седнало положение повече от 15 минути и поради тази причина не може да присъства на съдебните заседания.

Четирима полицаи от Сливен обаче свидетелстваха, че на два пъти са видели Йосифов в Сливен да стои на седалката до шофьора си. На базата на тези показания съдът отсече, че след като Йосифов може да пътува от София до Сливен, може да присъства и на делото в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдебната система какво е виновна, че депутатите са приели *** закон? Споразумение може да има ако вината му е трудно да се докаже и си признае. При положение, че е доказано виновен, какво споразумение? Той по никакъв начин не помага на следствието с признанията си.
59
0
 
16
 
! Отговори
doc. Nik Kaloyanov преди 12 години
Тоя бандит е едно мръсно животно, *** и ***! Какво има да признава като цяла България е видяла всичко?!!! Тоя *** "закон" обслужва престъпниците и убийците! Да но има едно око, което непрекъснато ни гледа и после след смъртта има незабавен частен съд за всеки! Тогава такива *** като нашите "съдии" ще получат дори по-сурови наказания и от гадовете, които сега оправдават!
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съдебната ни система е пълна пародия
57
0
 
28
 
! Отговори
angel преди 12 години
Йоскоооо, гръм да те разцепи!Покажи си лицето, Йоско!Покажи си лицето!
56
0
 
43
 
! Отговори
мак преди 12 години
Когато има доказателства за вината, примерно - употребата на алкохол, защо извършителят трябва да признава? И без неговото признание е ясно, че е карал пиян. Това е още една вратичка за измъкване със смешна условна или минимална присъда. И подигравка с жертви на разни *** зад волана.
55
0
 
29
 
! Отговори
Палач преди 12 години
Гадна животно е това. Смърт по бавната процедура за такива !
54
0
 
39
 
! Отговори
666 преди 12 години
Днес той се яви за първи път в съдебната зала пред състав на Софийския градски съд, но следван от петима охранители.Смятай за кво иде реч,че той все едно е тръгнал на shopping.Обаче оня от горе забавя,но не забравя
53
0
 
16
 
! Отговори
NERON преди 12 години
VIKTOR-DAFA OT RUSE YBI 2 MA I POLY4I USLOVNA PRISUDA :)))) BULGARSKIAT SUD RABOTI NEMA PROBLEMI .JALKO 4E OSAMA BEN LADEN NE DOJIVIA DA GO SUDI BG SUD .TOI TOVA ISKA6E .
52
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искам смъртно наказание за такива *** дето карат пияни или дрогирани и убиват хората
51
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И полицайте да внимават с Йоско, да не хвръкне главата на Цветанов за полицейски произвол.
50
1
 
65
 
! Отговори
петко преди 12 години
Йоско, Йоскооо, голям *** си! Ако си беше признал още миналата година, сега вече Марин щеше да те е помилвал, ама нали си проста тиква :)
49
0
 
67
 
! Отговори
... преди 12 години
Сега ще получи възможно най малката присъда ,и поради влошено здраве ще го освободят за домашно лечение охраняван от десет души.А лекари и съдий ще станат богати...
48
0
 
15
 
! Отговори
lawer преди 12 години
li4no sam vijdal predi okolo mesec iosko prav pred magazina na pa6tasi s o6te trima bandita,kato dava6e na ediniq pa4ka stota4ki.Ne mu li4e6e da e paraliziran 6tom sede6e izpraven bez 4ujda pomo6t.
47
0
 
9
 
! Отговори
bg преди 12 години
BOG SI ZNAE RABOTATA,,,NE GO XARESVA JIV,,,,,
46
0
 
43
 
! Отговори
цветанов преди 12 години
като няма закони в тая държава,поне му пожелавам да страда и се влачи от най-тежките болести...и така да му мине живота
45
0
 
83
 
! Отговори
ментор преди 12 години
А каква ще е присъдата за тримата доктори направили "експертизата"
44
0
 
34
 
! Отговори
fck преди 12 години
Незнам ... знам само ,че в *** съд няма... или има ,но само за обикновенните хора който нямат пари за подкупи.. корумпирани съдийски *** на всеки метър... а относно тоя... къв инвалид бе.. нарочно се прави всичко аре да не се прави.. да знаете едно от закона лесно ще избягаш ама от КАРМАТА... и от господ.. никога.. така ,че само може да чака.. своята АГОНИЯ!
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще видим каква ще е присъдата. Обикновенно на убит човек се полагат 20г до доживот. За каране в нетрезво състояние още 5. И за нанесените имуществени щети още 5. Значи излиза между 50г затвор и 2х доживот. Да видим дали темида ще го осъди и на 10...
42
0
 
35
 
! Отговори
един от многото преди 12 години
Не съм специалист, но като го гледам на снимката на този човек в инвалидната количка, неговите крака са като на здрав човек, мусколести с ясно изразен четириглав мускул към коляното. Така че най-вероятно е здрав. Всякакви други коментари са излишни. Лека им пръст на хората починали при този инцидент!
41
9
 
11
 
! Отговори
цирк преди 12 години
осъдиха го чак сега за да може това гербаджийче да го амнистира новия презедент