"Ришение! Вимето на народа!"

Надписът е част от документ на съд в Пловдив
Обновена: 22 юли 2016 15:19 | 22 юли 2016 15:00,
64
"Ришение! Вимето на народа!"
Снимка: Dnes.bg

"Ришение вимето на народа". Такъв документ издаде Административният съд в Пловдив по жалба, свързана с оспорване на право на строеж в града под тепетата.

"Ришението" е взето преди няколко дни - на 7 юли тази година, става ясно от документа. До обяд в петък той все още стоеше некоригиран в сайта на пловдивския административен съд.

Чия е грешката едва ли ще стане ясно.

В дългия документ думите "решение" и "реши" се срещат на няколко пъти, но изписани вярно.

Дали някой невнимателен чиновник в последния момент е сложил заглавната дума с пловдивски акцент остава само да се гадае.

"Вимето" пък нека бъде техническа грешка с просто забравен интервал. Иначе ще останат неприятни асоциации за връзката между съда и народа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
100 % е някоя неграмотна мюсюлманка с подарена диплома...
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без изненади! Шефът на Пд съд да проучи от кои учебни заведения са дипломите на състава, подписал това решение. Ясно - не е Софийският университет. Ясно е как се купуват дипломи. Ясно е как назначават съдиите. Крайно време е да закрием провинциалните университети, развъждащи неграмотни и негодни висшисти.Но вината е в несъществуващото средно образование - там на неграмотността. Да се върне методиката на преподаване отпреди 1990 - заимстваха я от най-престижните колежи за елита на западняците.
50
3
 
0
 
! Отговори
11 преди 7 години
Присмял се хърбел на щърбел...
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 47Kak няма те потриса "софийската" простотия, като Сф е пълна с пловдивчани,варналии, бургазлии и всички други от близо и далеч.Де са те "софиянци"?.. Такива отдавна няма, братчед...Скоро и българи няма да имаТака че н'дей рива. Ако се припознаваш - ходи си в Плд... То па и там едни пловдивчани се разхождат като гледам около Джумаята и по Главната....
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали сме овце и вимето на народа е вярно ришение.
47
0
 
14
 
! Отговори
0-0 преди 7 години
Сигурно е сътворено от някой/някоя с виШо юридическо образование.
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може пък да не е грешка и действително да имат предвид "вимето на народа". Нали тия са от смучещите от въпросното виме. Написали са го в момент на прекалена искреност.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асоциациите за вимето на народа реално е връзката м/у политиката(олигарсите) и народа, съдът е просто част от системата за ограбване и репресиране на обикновеният човек без власт, влияние и пари(в повечето случаи), онзи, за който реално са писани, важат и са приложени тези закони.
44
0
 
5
 
! Отговори
Язе преди 7 години
Садяяяяята, садяяяяяяяяяяяяята еееее... некъв там.
43
0
 
21
 
! Отговори
... преди 7 години
смешно е точно журналистите на днес.бг да пишат за правоговор и правопис
42
8
 
5
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
От 20 години пътувам, брато! И винаги ме потриса софийската просстотия като се прибера! Явно ти не си пътувал, защото ако беше видял белия западен свят, щеше да дойдеш в Пловдив като се прибереш ;)
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той не е селянин бе, майка му и баща му са селяни! ПхахахахахаТой и иристукрат, чувекът!
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42Очевидно не си бил никъде извън България.А ако ти се е случило то предполагам е било до някоя градина да береш ягоди, маслини или бог знае какво друго.Да не говорим че пловдив си точно толкова дива провинция колкото и Чепръчане.
39
2
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 7 години
Не, брато, чета им примитивните коментарчета из нетЯ и си правя изводи! И няма значение от къде идват те, при положение, че съставляват вече 90% от София ;) Тъй че, приказките за интелигентното и аристократично потекло на столичани ви оставям за над чаша провинциална ракия!
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шведизацията и ганьовизацията върви с пълна сила. След 10 години летвата ще е много ниско, можеш ли да четеш и пишеш ще си адски омния индивид в сравнение с останалото човешко месо.
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41Предполагам визираш тази част от софиянци които идват от провинцията вкл. от там от където си ти.Но само не разбрах как разбра какви са хората в София при положение че си на 1 туба бензин от там?Съседа с *** ли ти каза?
36
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Има ли юридическа сила такова решение?
35
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в България наричат хората от втория по големина град в държавата - провинциалисти! Това е белег за тежки комплекси и потомствена простотия!
34
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Суфийенци са най-големите ***, брато!
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са провинциалистите.............ТЕЖКА НЕГРАМОТНОСТ и ПРОСТОТИЯ.Всичко е Ханку Брат......И писалият съдебно решение е.............."сЪДИЯ" с виШу образУвание.УЖАС!