Собственикът на "ТАД груп": Невинен съм! Не съм поръчвал нищо

Апелативният специализиран наказателен съд решава за мярката му
Обновена: 8 авг 2019 15:57 | 8 авг 2019 12:30, Камелия Цветанова
186

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на "ТАД груп" Иван Тодоров отрече да е накарал Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от информационната система на НАП.
Още по темата

"Не съм поръчвал нищо, това е нелепо", каза той на влизане в Апелативния спецсъд, където днес трима съдии ще решават дали той ще остане на свобода срещу 100 хил. лв. гаранция по обвинението му в кибертеторизъм, заради хакерската атака срещу НАП.

Той е обвинен в подбудителство към кибертероризъм.

Иван Тодоров иска от магистратите намаляване на паричната му гаранция в по-лека, прокуратурата - постоянен арест.

Бойков е с парична гаранция 20 000 лева, а търговският директор на „ТАД Груп“ Георги Янков е с мярка - подписка.

От прокуратурата заявиха вчера, че са събрани нови доказателства по мега разследването и заради тях ще настояват делото по мярката за неотклонение на Тодоров да бъде закрито.

Става дума за чувствителна информация за взаимоотношения на клиенти с банки и застрахователи, данъчни документи и междуфирмени търговски отношения, свързани с прякото развитие на икономиката в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До програмиститеТи си мега заблуден братле, продължавай да вярваш в чудеса. Малко са ти минусите.
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАНДИТИТЕ В ЗАТВОРА- ТАМ ДА ДУМКАТ КОГО ЩАТ- СОЦИОПАТИ ДУМНАТИ.
160
2
 
3
 
! Отговори
нема такава държава преди 4 години
Ама пък прокуратурата кърти. Ще гласувам за Гешев с 2 ръце. Браво, момчета! А на хакерите ще им кажа - няма такива пишман хакери като вас, четох ви всичките разпечатки - то не бяха чатове, камери... абе бая се изложихте с една дума.
159
1
 
5
 
! Отговори
DDD преди 4 години
До 170 - "Ани":А ти осъмвала ли си с момиче, та си толкова осведомена? Бе това калинките на ГРОБ нещо много рано се активизирахте... Явно коментарите не ви харесват... На хората им писна вече одата "О, Велики Вожде"... И без това всички видяхме, че царят е гол... И пак ще повторя: АБЕ НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!...
158
4
 
3
 
! Отговори
Ани преди 4 години
От много застояване пред компютъра, кръвта се застоява в слабините, не храни жизненоважни органи и вследствие на това се достига до импотентност.Въпросните хакери явно не са изпитали, а както изглежда и няма да изпитат радостта от живота. Има разлика между това да осъмнеш с момиче или пред компютъра.
157
6
 
3
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Социализма е нещо като СПИН. Веднъж като се прихване и закарва човека в гроба. Умиране има, отърване няма. Затова момчета, вместо да стоите по компютрите, по добре да хванете СПИН. При това ако внимавате, може и да ви се размине!
156
4
 
5
 
! Отговори
има такава държава преди 4 години
Тези нещастници дето си бяха повярвали дори не могат да си представят каква грешка са допуснали в личния си живот. Ш другите дето им се възхищават, и те са на ръба да допуснат същата грешка. А живота е кратък и човек не може да се върне просто така и да започне от начало . . .
155
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вълшебникът от ТАД!Разказа им играта.Показа им колко са изостанали и некадърни.Е това е извода!Само заплати взимат и нищо не правят по цял ден!Заради тях цял народ е със свалени *** сега,но никой не си отива,пак няма виновен началник!!!!Пълна пародия!!!!
154
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе поне Горанов можеше да свали,нали уж беше стандарт в ГЕРБ да им иска оставките ББ.Как па нито един голем началник не си замина?И тая на НАП и тя отпуска си седи,дойде и два бушона по-малки изгори.И какво?Нищо!Колко е администрацията там и на колко кияци им се плаща заплата?Утре може други хакери да се появят и какво?Някой трябва да поеме политическата отговорност!
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересува кой е виновен, кой е невинен. Интересува ме този който източи данните и ни изложи на риск от какви ли не измами да се разболее от нелечим рак и да умира в страшни мъки, докато близките му плачат за него. Нека! Ще!
152
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С думи правителство не се сваля, нито като си чатиш глупави изцепки. Кога ще се заемат с пробойната в НАП и кой носи вината за това. Данните на хората са на разположение на злонамерени типове , защото са лоши защитени. Хакери винаги ще има, както и киберпрестъпления. Държавата е длъжна да се грижи за сигурността ни.
151
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше виновен,нямаше да се върне за да го арестуват.Щял да сваля правителството.Ха,ха,ха.То само ще се свали след всички издънки през последните години.
150
1
 
13
 
! Отговори
Дакел хакер преди 4 години
"Ние и нашите партньори използваме технологии като "Бисквитки" И щете - не щете, ТРЯБВА да ги ПРИЕМЕТЕ, пък ние вашите ЛИЧНИ ДАННИ така или иначе си ги вземаме. Но друго си е вие да заявите, че ни ги давате ...А иначе, той и дакелът ми "използва бисквитки" и е по-нахален и от вас като ги заиска. Само че не може да си ги вземе сам - не може да отвори шкафа.Не може да го хакне ...
149
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 158Крадеца вика 'дръжте крадеца'.. колко ти платиха бойков и тодоров да говориш глупости
148
3
 
12
 
! Отговори
DDD преди 4 години
Просто фашизъм. Имаме си Гестапо, в скоро време ще си имаме и СС... Нищо наво под слънцето...
147
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а шефовете в НАП и Горанов кога ще бъдат привлечени като обвиняеми за престъпното си бездействие?!?
146
6
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Нашият най-голям враг е държавата!
145
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безполезни хакерчета. Не допринасят нищо полезно за обществото на бедна България. Само още повече беднотия. А се държат като герои от ВИС.
144
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом като прокуратурата се напъва да направи Кристиан свидетел ,след като използва медиите да разпространява "доказанелства"преди да се произнесат експертите сали не са манипулирани означава,че прокурорите нямат НИЩО.Времето ще покаже кой има интерес от тази пшар акция .
143
5
 
7
 
! Отговори
тия програмисти. преди 4 години
тия програмисти за изтрещели.Кристиян взимаше до скоро 17хил лева на месец. Във varna24 изтекоха и заплатите на най-добрите програмисти в България.Идете и погледнете за какви пачки става дума!И въпреки това хакват наред и правят престъпления.