Оставиха в ареста четирима за производство на дрога

В хладилни камиони отглеждали марихуана
31 дек 2021 21:46, Александър Попов
6
Оставиха в ареста четирима за производство на дрога
Снимка: БГНЕС

Четирима от петимата задържани в шуменското село Златна нива за производство и разпространение на наркотични вещества в големи размери остават в ареста

Съдът одобри четири от петте искания на Окръжната прокуратура в Шумен и определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо трима мъже и една жена, обвиняеми за производство и държане без надлежно разрешение, в съучастие, на високорискови наркотични вещества в големи размери, предназначени за разпространение. Втората жена, обвинена за същото престъпление, остава под "домашен арест". Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на съдебната институция, петимата са задържани на 28 декември, когато на територията на стара мелница в село Златна нива са установени четири броя хладилни камиона, оборудвани с добра охладителна и отоплителна техника, пригодени за отглеждане на марихуана. Намерени и иззети са 1200 обрани растения, както и 400 - в саксии. В помещение в мелницата, пригодено за сушилня, са намерени и над 10 килограма готова сушена продукция на стойност 65 000 лева.

Поради тежестта на престъплението, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от три до 12 години и глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева, прокуратурата внесе искания за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на петимата. Шуменският окръжен съд одобри четири от тях - на тримата мъже - А.В. (47 г.), К.Д. (35 г.) и М.И. (34 г.) и на една от жените - Л.П. (21 г.). С.С. (27 г.) остава под "домашен арест".

Действията по разследване на случая продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Хахаха, Германия легализират тревата след месец, а тия абори(н)гени още я наричат високорисково наркотично вещество. Така ще бъде докато половината народ защитава униформените рекетьори.
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължават промяната в няма такава държава. Електоратът на Радю гушата.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Бойко хората...
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТарканГюнеш,Алиш Дуев,Мюмюн Бакър,Бригадир Шумов