Надал за Ноле: Мъчно ми е, но той отдавна взе своето решение

Нормално е хората в Австралия да са разгневени, допълни той
6 яну 2022 10:08, Нели Христова
55
Надал за Ноле: Мъчно ми е, но той отдавна взе своето решение
Снимка: БГНЕС

"По някакъв начин ми е мъчно за случващото се. Но от друга страна той бе наясно с условията отдавна и сам взе своето решение. Всеки е свободен да вземе своето решение, но и да си носи последствията". Така Рафаел Надал коментира ситуацията със световния номер 1 Новак Джокович, на когото бе отказан достъп до Австралия.

Още по темата

Джокович твърди, че има медицинско изключение от властите в щата Виктория да не се ваксинира срещу Covid-19, но при кацането си в Мелбърн бе спрян от граничен контрол и в крайна сметка визата му бе отхвърлена. Към момента се очаква резултат от жалбата на Джокович срещу решението на граничните власти.

В същото време Рафаел Надал записа победа в първия си мач на сингъл от август насам след успех над литовеца Рикардас Беранкис на подгряващия турнир в Мелбърн, след което бе запитан за ситуацията с Джокович.

"Случващото се не е добро за никого, но не мога да имам мнение за всичко, защото нямам всички детайли. Ситуацията е неприятна, но през последните две години много семейства минаха през много тежки времена заради пандемията. Мисля, че е нормално, че хората в Австралия са разгневени от случая, защото те преживяха много тежки локдауни, много хора не можеха да се приберат у дома. Мога да кажа само едно - аз вярвам в това, което медицинските специалисти казват. Щом те казват, че трябва да се ваксинираме, значи трябва да го направим. Това е моята гледна точка", коментира Надал.

"Ако си ваксиниран, няма проблем да играеш тук. Това е единственото ясно нещо. За другото не искам да давам мнение, защото нямам цялата информация. Според мен светът страда твърде много, за да не следва правилата. Ако той искаше, можеше да играе в Австралия без проблем. Той избра друг път. Разбира се, че не ми харесва случващото се", допълни испанецът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РъфалХормонал да си каже от кога се ваксинира в кабинета по тестестеронални терапии.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е всеки пак ,че Австралия не се управлява от тенис-федерацията, а си има избрани от австралийските граждани държавни органи. Те през ноември за последно са определили при какви условия ще се влиза в страната. А това, че тенис-федерацията и турнирния директор на АО са си правили някакви схеми с Джокович си е техен проблем. Да вземат да се разберат кой кого е прекарал. Пък може заедно да са се опитали да прекарат държавата. Все пак става въпрос за много кинти, които огъват съвестта!
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рафа е най-добре да си беше замълчал. Всеки коментар, независимо дали е положителен или отрицателен спрямо Джокович е в негов минус.
45
3
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
До АнонименАма Вие сериозно ли...?Велик е ,най-велик Рафа Надал.Не се *** като Джока.Как се присвива като губи ,колко лекари,хапчета ,докато опонента му прекъсне серията си .И хоп много е добре Джока -оправя се веднага и заиграва.Моля ,харесвайте си когото искате ,но бъдете реалисти.Какви удари владее Джока ...никакви,само връща като стена .Играят добре Надал ,Федерер и дори Гришо -красиво разнообразно.
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 - "Джокович защо изобщо отива в Австралия и прави циркове." - Цирка го правят Австралийците - "Tennis Australia - спортната организация, която ръководи Australian Open - потвърди, че тенисистът е получил разрешение за влизане съгласно нейната политика, която позволява на играчи с легитимна причина, да бъде освободен от нуждата от ваксинация за участие." Ако е нямал това разрешение ,няма как да тръгне към Австралия.
43
3
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
Защото и Джокович и МОЖЕ! Нормалните хора се прекланяме пред него. *** като пъшкащия Надал да се бодат.
42
2
 
9
 
! Отговори
Пропагандира преди 2 години
Тоя що се прави на ***? Медицински специалисти има и от двете страни.
41
0
 
1
 
! Отговори
Бебо преди 2 години
До Наблюдател Аааа, за тая вила дето я направи с откраднати пари. За нея ли става въпрос...
40
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като всички останали тенисисти са го спазили това условие ,Джокович защо изобщо отива в Австралия и прави циркове. Кажи си няма да отида и точка.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата вече не е кой е здрав и кой е болен. Разликата е кой е боцнат и кой не. Колкото пъти реша да се ваксинирам, толкова гнусният им натиск ме отказва.
38
22
 
16
 
! Отговори
Много тъпи коментари преди 2 години
Прославят някакъв сръбски шовинист! Това е. Правилата са правила . Точка какви ли глупости не измисли Джокович
37
8
 
30
 
! Отговори
Не е феров Надал преди 2 години
Не е много честно от Надал, който години наред игра с медицинско изключение да не му правят допинг контроли заради болести в колената и препарати, които взима да твърди, че правилата важели за всички ! Ами Джокович имаше медицинско изключение от еластите във Виктория, но не му го признаха при влизане в страната !
36
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле има схващане на гръбначния стълб. Не може да го превива, за разлика от повечето нагаждачи.
35
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесен пример за света! Нито крачка назад пред настъпващия ковид-фашизъм!
34
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надал беше двойно ваксиниран и въпреки всичко се рабзболя от ковид. Та за какво е целия този цирк з ваксините?
33
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотна пушилка вдигна Ноле, невероятен автогол за пандемиците и за експерименталните препарати, които лансират.
32
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъчно ти е, тара-танци. Умираш си от кеф, хем Новак няма да може да вземе титлата да те задмине, хем си мислиш, че ти ще я вземеш. Ромсkа му работа. Не се става така най-велик, а и няма да станеш, понеже има няколко играчи, дето могат да те разпердушинят. Освен ако и тях не ти ги отстранят от пътя с подобни шашарми.
31
4
 
25
 
! Отговори
Дами и господа преди 2 години
Живата легенда, великото човешко същество НоВакс Джоковиииич!
30
3
 
21
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Просто здравен фашизъм, и много хора го приветстват !!!__Този Ковид, за който повечето хора трябва да си направят тест, за да разберат Ковид ли е или обикновена настинка, се оказа НАЙ-СМЪРТОНОСНАТА БОЛЕСТ ?!?!?!?___Що е разум и има ли той почва у хората ?!
29
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не гледам тенис, ама хвала на Ноле