Конфликт на интереси: Къде ще дене Тръмп хотели, клубове...

Той ще предаде имуществото си на анонимно доверително управление
Обновена: 11 ное 2016 08:43 | 11 ное 2016 08:37,
9
Конфликт на интереси: Къде ще дене Тръмп хотели, клубове...
Снимка: Reuters

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп ще предаде своята собственост на анонимно доверително управление, за да избегне конфликт на интереси, но законодателството на САЩ не регламентира ясно този въпрос, съобщи вчера Си Ен Ен, цитирана от ТАСС и БТА.

Няма специален закон по този въпрос, но съществува разбиране, че президентът, встъпвайки в длъжност, предава своята собственост на доверително управление, за да не се допусне конфликт на интереси, отбелязва тв каналът. При това някои експерти се позовават на онзи пункт от конституцията на САЩ, който забранява на президентите да приемат подаръци от чужбина. По този повод възниква въпросът - може ли да се разглеждат като "подарък" доходите, които Тръмп получава от своите активи в чужбина, пита в своя репортаж Си Ен Ен и отбелязва, че специалистите по конституционно право ще трябва да изяснят този въпрос.

По данни, поместени на сайта на Trump Organization, чийто председател е Доналд Тръмп, тя разполага с небостъргачи в Турция, Филипините и Уругвай, с престижни голф-клубове в Шотландия, Ирландия и ОАЕ, с хотели в Канада, Ирландия и Панама, както и с новостроящи се хотели в Бразилия и Канада. Списание "Форбс" оценява състоянието на Тръмп на 3,7 млрд. долара.

Междувременно федералните авиационни власти на САЩ установиха вчера забранена за полети зона над небостъргача "Тръмп тауър" на Пето авеню в Манхатън - сърцето на Ню Йорк. В сградата се намира щабът на бизнес империята на новоизбрания президент. Зоната е с радиус около 3,5 км и през нея се забранява прелитането на всякакви пилотирани и безпилотни апарати на височина, по-малка от 5550 м. Изключение се прави само за военната авиация, за самолети на службите по извънредни ситуации и на Секретната служба на САЩ, която охранява първите хора в държавата, включително и новоизбрания президент.

Забраната ще трае до 21 януари догодина. Ден преди това Тръмп ще положи клетва като президент и ще се настани в Белия дом във Вашингтон.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВЕДНАГА ЩЕ МУ ПОМОГНЕМ ДА СТАНЕ ЧИСТ КАТО СЪЛЗА КАТО НАШИТЕ ГЕРБАДЖИСКИ МУТРИ
8
1
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Господин Президент ,започнете веднага да учите български език ,за да можете да разговаряте с нашето партийно и държавно ръководство.
7
2
 
6
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Бай Дончо президент стана...на крехката възраст 70 години...чекай да смятаме - ако изврътка 2 мандата на колко ще е? А? На 78...ако изобщо изкара до 78.Пука му на него
6
0
 
9
 
! Отговори
МОГО СМЕ ЗАГРИЖЕНИ! преди 7 години
Конфликт на интереси: Къде ще дене Тръмп хотели, клубове...Ще препише от фамилия Буш :) или от който и да е предишен президент!
5
2
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Кви руснаци та гонат бе ?. Рано си са дрогирал. Да беше исчакал поне до обед.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да ги обърне в офшорки. Ако незнае как, да се йонсултира с наши презеднт- Офшорко.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ТАСС случайно не цитира една новина от CNN, тя по-млко достоверна ли ще е за вас?!
2
1
 
15
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Да ми препише едно стриптийз клубче, ще се отчитам!
1
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тююх, да беше построил един небостъргач и в България, сега щеше да ни пази активно от руснаците.