Байдън приветства транссексуалните хора като "едни от най-смелите"

Печат: Американското правителство е готово да ги защитава
1 апр 2022 11:45, Елка Василева
139
Байдън приветства транссексуалните хора като "едни от най-смелите"
Снимка: архив, БГНЕС

Белият дом предприе сериозни усилия по случай Международния ден за видимост на транссексуалните хора, обявявайки административни промени и отправяйки предупреждение към управляваните от републиканци щати, които се борят срещу свързаните с половата идентичност политики в здравеопазването, образованието и женския спорт, пише в. "Вашингтон таймс".

Още по темата
Правителството на Байдън обяви, че вече ще има възможност полът да бъде отбелязван с хикс в американските паспорти, издигна знамето на трансексуалната общност пред министерството на здравеопазването и хуманитарните въпроси и похвали преминаването от "основаващи се на пола" към "полово неутрални" проверки на летищата, отбелязва изданието.

Президентът направи видеообръщение, в което каза на транссексуалните хора, че правителството е готово да ги защитава, и остро разкритикува "омразните законопроекти", прокарвани в законодателните събрания на управлявани от републиканците щати.

Въпреки неговата съпротива обаче тези законопроекти отбелязаха доста успешна седмица, посочва вестникът. Губернаторът на Флорида Рон Десантис постави началото в понеделник, като подписа законопроект за правата на родителите в образованието, който забранява в училищата да се преподава материал, свързан с половата идентичност и сексуалната ориентация, на деца в началните класове.

В сряда губернаторите на Аризона и Оклахома - Дъг Дюси и Кевин Стит, подписаха законопроекти, забраняващи на атлети от мъжки пол по рождение, да участват в спортни дейности за жени. Очаква се и други щати да направят същото. Камарата на представителите на Тенеси прие вчера подобна мярка.

Дюси подписа законодателство, забраняващо хирургическите интервенции за смяна на пола за лица под 18-годишна възраст. Според него законопроектът ще защити децата.

Министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Хавиер Бесера атакува подобни законодателни мерки, като издаде вчера насоки, които "ясно показват, че щатите би трябвало да използват своите системи за социална грижа за децата, за да насърчават безопасността и подкрепата за младежите, принадлежащи към ЛГБТКИ+, като е важно да се отбележи, че това може да включва достъп до грижи за полово утвърждаване", посочва "Вашингтон таймс".

Байдън очерта нови политики за насърчаване на равенството и приветства транссексуалните хора като "едни от най-смелите" в САЩ, пише в. "Дейли телеграф".

Тези политики включват полово неутрални скенери за проверка на летищата, онлайн ресурси за транссексуални деца и техните семейства и възможност хората да отбелязват своя пол с хикс в заявленията за паспорт.

Президентът порица "опасните антитранс" закони, определяйки ги като "неамерикански", и заяви, че посетителите в Белия дом ще могат да отбелязват своя пол с хикс.

Според организацията "Свобода за всички американци" републиканците в щатски законодателни събрания са внесли от началото на годината над 160 законопроекта против ЛГБТ. В сряда Оклахома стана 13-ият щат, забранил на транссексуални да участват в спортни дейности за жени, отбелязва изданието.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
Правда преди 2 години
И той ли е като Обама и неговите ислямисти про-терроисти про-хомосексуалити одобрява и дори насърчава безбожни неморални дела, но това означава съучастие в грехове срешу Бога и престъпления срещу човечеството които всички нечестиви хора вършат срещу истината Бога и срещу Божия морален закон и живи творения така че горко им на всички злодеи,защото служат на дявола,разрушават собствената си душа с греховете срещу Бог и други хора и затова са под Божия гняв и проклятие отиват към ада без покание
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак дискиминация, значи с X може, а със Z - не може.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
г-н байдън ти си вече стар нети работи истумента можеш да се присъдъниш към тях аз ти разрешавам вземи със теб цялото си поколение
102
0
 
4
 
! Отговори
Света се обърка преди 2 години
Главнокомандващия Байдън обяви също и създаването на специални военни подразделения с име "Съединител" / Долен Ляв Пеедал / съставени изцяло от хомосексуални и транссексуални военослужещи . Основната цел на тези подразделения била да всяват смут сред хетеросекксуалните войници на врага ..... с облекло... скандално поведение и призиви "Да правим Льобов а не войнааа.... " .
101
0
 
0
 
! Отговори
Бъ преди 2 години
До Ъ! най много да препълни памперса
100
1
 
1
 
! Отговори
до 94 преди 2 години
Нищо против към хората с обратна опиентация,но това афишитане и издигането във фетиш на тези наклонности ни идва в повече.Да не говорим за квадрадчетата с хикс вместо мъж и жена и баща и майка.Този народ сам ще се затрие.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже,прибери го!
98
0
 
5
 
! Отговори
Ъ! преди 2 години
Снимката казва много за дядя Джо: Като пия една чаша алкохол... не можете да си представите колко глупости мога да сътворя!!!
97
0
 
1
 
! Отговори
Графата Y кога? преди 2 години
Няма как, ще измрат едно две поколения и третият и тридесетият пол ще са най-нормалното нещо на света. Дали е прорес или регрес ще разберем от учебниците по история през 2200 година.
96
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това и нас ни чака, ние от тези по*мияри само простотии прехващаме, ужас
95
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някои казват че Путин бил луд
94
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът на Симитли да ли ще смогне !
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те и преди в квадратчетата за пол-мъж,жена написани над тях са отбелязвали с Х видимото наличното относно индивида представил се да попълне едно от квадратчетата по съвест с Х,а не да двуличничи понеже е забележимо.
92
0
 
21
 
! Отговори
Фотограф преди 2 години
На снимката ДЖО показва колко дебел може да поеме в тесното си отверсие....... завидни умения Пампърс Жо!!!!!
91
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не сме хомофоби, откак народа ни съществува винаги сме живели в хармония с природата. А в природата всички видове сме само по ДВА пола!!!
90
1
 
6
 
! Отговори
Джо Лекия преди 2 години
79 Аналлизатор може и да има право, нещо се поокротиха в моята Кравеферма, изтеглят кораби ужким от Черно море. Губи моето ШАЩ осраааа яко позиции, не че е лошо, но незнаем Русака и Китайчето как ще завъртят света. Но във всеки единн случай, би било добре да си живеем нормално и без Разни, Други Транс/зистори. И да намалят бензина, че дядо кара още старата си ВОЛГА.
89
2
 
4
 
! Отговори
художника преди 2 години
Стига сте се пенявили! Днес е 1-ви Април. :)
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото нареди Вашингтон, това ще прави Брюксел, толкова е просто.
87
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата нормалност, на 4-5 бустера, със знаменце на Украина на профила и знаменце на дъгата отзад
86
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има нужда от този възрастен човек в САЩ всички го уважават.