В САЩ се борят с остър недостиг на адаптирано мляко за бебета

Някои семейства го купуват с купони за храна
13 май 2022 08:00, Елка Василева
20
В САЩ се борят с остър недостиг на адаптирано мляко за бебета
Снимка: архив, БГНЕС

Белият дом обеща да предприеме действия за справяне с острия недостиг на адаптирано мляко за бебета в САЩ, предаде Франс прес.

По данни на специализирания сайт "Дейтасембли" в края на миналата седмица нивото на изчерпване на наличностите при адаптираното мляко е достигнало 43%.

Американската изпълнителна власт обмисля наред с други неща да увеличи вноса. САЩ произвеждат 98% от адаптираното мляко, което консумират. Федералните власти работят с щатите за облекчаване на административната тежест за семействата в неравностойно положение, които купуват мляко за кърмачета с купони за храна.

Белият дом съобщи също така, че е поискал от федералния орган за защита на конкуренцията да проучи злоупотребите, свързани с недостига, включително препродажбата на мляко за кърмачета онлайн на много по-високи от обичайните цени.

На 17 февруари след смъртта на две бебета компанията "Абът" спря производството и изтегли от търговската верига няколко адаптирани млека, включително "Симилак", използвано от милиони американски семейства. Разследването показа, че въпросното мляко няма връзка с трагедията, но производството все още не е възобновено. Това задълбочава недостига, който вече причинен от по-широки проблеми по веригата на доставки и недостиг на работна ръка.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
UkroDebil преди 1 година
До Оффф Ами не, навсякъде Путин е обявен за виновен! Не си чел, явно, вчерашното изказване на новата афто-джендер говотителка на БД: Това е в резултат на нападението на Русия, но в момента г-н Бидон "мисли" по въпроса и щял да го реши!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там семействата имат два-три пъти повече деца от БГ (познавам американзи с по 3-4 деца, да не говорим за цветнокожите етноси 5-6-7), нормално да се ползва яко адаптирано мляко. Ние тук с 1,2 деца на семейство няма, как да имаме този проблем. Въобще такива статии, от къде ги намирате. Хем безсмислени, хем грам не ни засягат.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрация!! С каквото искат с това ще си купуват продукти.
8
2
 
26
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Ние като сме били бебета е нямало адаптирано мляко. Как ли са ни изхранили родителите ни не знам. Само знам, че бяхме по-здрави и почти нямаше дебели деца.
7
2
 
24
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 1 година
Нормално да не достига, бялата мафия от много години облъчва родителите и вече е немислимо детето да се храни с нещо друго. Майка ми каза че след 6-тия месец ни е хранила с обща храна (така са я учили нейните баби), а сега станало на повече от година и педиатъра продължава да препоръчва и предписва какво мляко да му се купува
6
4
 
15
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Като някой, който е живял в САЩ няколко години, мога да ви разочаровам, като кажа, че в САЩ винаги е имало купони за социално слабите. Нищо,ама абсолютно нищо ново не е това, престанете да се опитвате да създадете впечатление, че всичко зависи от Раша и Украйна.
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невидимата ръка на пазара накрая да не се окаже Невидимата ръка на Кремъл?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козето мляко е най близко до кърмата
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ако имаше друг начин да хранят бебетата, да не са адаптирано мляко, както е модерно.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пият кърма. Тя е най-добра и е без пари.
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
видете ли, селяни пр0сти? цял свят протестира срещу безхаберието на управата и високите цени, а вие още мълчите и затова киро ви е осигурил ежемесечен кашон банани от нигерия и бонус толумбичка и 100 мл боза от сладкарницата на кировица на всеки 200 лв бензин