Временно примирие от 10 часа в Мариупол

Хората могат да напуснат с автомобили и автоуси
6 мар 2022 11:50, Петя Славова
40
Временно примирие от 10 часа в Мариупол
Снимка: БГНЕС

В град Мариупол бе обявено временно примирие от 10 часа местно време, а от 12 часа трябва да започне евакуацията на цивилните жители, предава БГНЕС.

Те ще могат да напуснат с автобуси, тръгващи от три места в града, използвайки предварително договорен маршрут, завършващ в град Запорожие, твърдят властите, на които се позовава Би Би Си.

Още по темата

Частни превозни средства също могат да се присъединят към евакуацията, но са помолени да карат зад автобусите в конвой, воден от Червения кръст. Шофьорите трябва да са в колите си, казват от градския съвет.

Новината за прекратяването на огъня е положителна, но трябва да се третира с известно внимание. Подобен план беше обявен в събота както за Мариупол, така и за град Волноваха, но той бързо се разпадна и масовата евакуация беше отложена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 2 години
#23Десен сектор,Азов,Айдар и тнт ултрадесни и откровено неонацистки военни групировки.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31".......а какво ще стане със сегашната, това ще се реши в Москва"А какво ще стане с Москва ще реши Китай! Муцуната на руската мечка е в жълтосин капан 11 дни и пухкавата черно бяла панда вижда обърната към нея една сочна безпомощна за*ница.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 000 убити руски войници, които руская Мать не иска да си ги прибере - абсолютно са отказали на преговорите разговор по въпроса за техните "смели" герои. Товарят ги на Камази и чакат специализирани жп вагони да им ги изпратят. За близо 1000 военнопленници Украйна започва да прави военнопленнически лагери по всички правила на цивилизования свят. Украинците се сдобиха с повече танкове Т80 и бронирани машини отколкото имаха преди войната и ще ги бият сега с техните оръжия.
24
1
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 2 години
Най-голямата терористична операция въобще в историята, когато жителите на цял град са държани за заложници, дело на украинските нацбатальони и евентуално ВСУ...
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски ***, от днес сте безработни, мастеркард и виза са спрени в Русия. Така че по-кротко, не се напъвайте!
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските *** вчера разрушиха жп линиите на Мариупол и Харков и днес 6 /ШЕСТ/ часа не спират да стрелят в Мариупол. Хората в градовете и селата особено около Киев нямат от дни ток, вода, храна. Харков е вторият по брой рускоговорящи в Украйна! Кого спасяват бля*овете? Мятат бомби и крилати ракети! по 15-20 етажни блокове, къщи в селата, училища, болници, магазини, козметични салони, детски градини, магазини и срещу невъоръжени хора протестиращи в градовете си. Зверове!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Смелите"укри знаят много добре,че цивилните напуснат ли града с тях е свършено,така че не се надявайте да има действащ коридор за евакуация.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азов'ците ще развалят договорката и ще кажат че руснаците са обстрелвали конвоя. Стара схема на янките.
19
2
 
5
 
! Отговори
Азовци преди 2 години
Разбират, че ако пуснат конвоя, са обречени и до 24 часа ще бъдат унищожени.
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На передовую оборони Мариополя Полк специального назначения Азов- руската " армия" търпи тежки загуби, скоро будем наступат на москалия- пи...дор
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неонацистите ще стрелят по конвоя, недейте да се съмнявате. После, разбира се - ще обвинят руските войски.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милите дечица! Дано по-скоро спре това безумие!
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кого и кои са определи или класифицирали руското командване като нацита или ги нацифицирали,че искат да ги денацифицират понеже според тях те приличали на един на който те ги оприличили по действията му мащабни организационно агресивни вписани отпреди 77г,на име Бандера,но как е било възможно тоз дето го изпуснали тъй мащабно да действа след като 6г. е лежал в техен за онова време затвор до преди нападението на 22.06.1941г,че излиза е влезнал в затвор още 1935г.и за туй време създал движение.
14
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 2 години
Що махнахте кометарс за укаинската въздушна база
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз не знам що за човек трябва да е някой, та да подкрепя срещу жълти стотинки сатралите в Кремъл и зверствата които вършат
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кажете истината, ти по-добре виж какво стана с магучая вчера и нощеска при Харков, украинците Ви отнесоха като бръмбар сламка, а безаналоговото оружие отива на металолом
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15 - Трябва да напуснат, защото в продължение на 10 години хора в Източна и Южна Украйна бяха избивани защото говорели руски, азерски, беларуски, български и т.н. Мирните хора 10 години не направиха нищо да защитяг съгражданите си срещу НАТО, АЗОВ, Порошенко и т.н. Когато Порошенко спря пенсиите на всички рускоговорящи и бомбардираше Донецк проблеми нямаше? Сега когато Путин взе нещата в свои ръце тези които десетилетие мълчахме и обикаляхме по барове и дискотеки нямаме думата.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски и армията трябва да се предадат за да спасят жените.
9
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо мирното население ще трябва да напускат града,село,районен населен пункт,селски участък които им принадлежат и се заселили в него около свои роднини,земляци,познати,съграждани,съселяни и уважаеми граждани избирани в течение на много години от тях живущите представляващи техните интереси и ще трябва да напускат родните за тях места станали родни от това,че от дълго време са се заселели и са живяли заедно как жители и се вживяли в един народ по обичаи предадени от техните предци уважавали се.
8
6
 
21
 
! Отговори
Кажете истината преди 2 години
Какво става със нацистите от батальона Азов в Мариупол ? Попаднали в котел там, съдбата им ще бъде като на шеста армия при Сталинград. Точно те са целта на спец. операцията. Като избиваха цивилни граждани защото говорили на руски беше добре. Нали ? За да няма цивилни жертви руското командване не обстрелва града с тежки оръжия и напредва внимателно заради това. Организира от няколко дни хуманитарни коридори, но бандеровците последователи на СС престъпника Степан Бандера не пуснаха никой да излезе