Съвременният Робин Худ се оказа банкерка

Служителка местила пари от депозитите на богати в сметки на бедни
23 ное 2009 17:18,
50
Съвременният Робин Худ се оказа банкерка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шефката на банков клон в Бон повече от година прехвърляла от съжаление пари от сметките на богати клиенти в сметките на бедни. Жената не взела и цент за себе си, но заради нанесени щети на банката е изправена пред съда, съобщава Die Welt.

Според обвинението служителката местила 7,6 милиона евро в различни сметки, така че клиенти с финансови затруднения без проблеми да ползват кредитните си карти.

Самите клиенти изобщо не разбирали за това. Установени са 117 такива случая, заради което служителката е заплашена от 4 години затвор.

В продължение на 14 месеца шефката на банковия филиал правила тези счетоводни операции, но не е взела за себе си дори цент.

Целта й била да „вземе назаем“ пари от богатите клиенти за времето, в което се проверява как клиентите покриват задълженията си.

За да не бъдат забелязани клиенти, които не си погасяват редовно вноските, тя прехвърляла в сметките им пари от богати клиенти за времето на проверката. След като проверката приключела, връщала парите.

Операциите обаче невинаги били безпроблемни. Някои от клиентите били толкова на червено, че обратно осчетоводяване понякога било невъзможно. От 7,6 милиона евро тя счетоводно успяла да върне 6,5 милона.

Сега самата служителка е изпаднала в крайна нужда, след като банката я обвинила за нанесени щети за 1,1 милиона евро.

Адвокатът й съобщава, че клиентката му живее със социална помощ, която покрива само основни нужди. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
troika преди 14 години
И все пак, някой е харчил от тези карти, купувал си е почивки на Карибите или дрешки на Версаче, а пък тя им помагала. Браво.
46
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 14 години
Давам безплатно да ми правят *** с благотворителна цел
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До: Machiavelli Да предположим че си интелигентен. Като ти чета мението обаче, ми се струва че не си по-различен от тези които описваш. Ако не си, значи е невъзможно да направиш обективна съпоставка, което те поставя в тавтологичен кръг. С други думи висшите ти умозаключения са кьорфишеци. И аз сам успял в чужбината брате, но по собствената си нация не плюя никога!
44
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Ще я осъдят и то с максимума, който позволява законът. А за мошениците, които откраднаха милиарди и продължават да крадът, даже няма да и да бъдат повдигнати обвинения спрямо тях.
43
0
 
0
 
! Отговори
Luboto преди 14 години
Я се успокой малко първо и прочети малко. Бонусите не са за шевоте на клонове, които получават двойна заплата от тази на касиер например. Големите бонуси отиват за брокери и борсови посредници!
42
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Онбашията,както винаги се *** с неговото си типично изказване.Онбаши,ти не си за урановите мини,ти си за разстрел! Фес такъв с фесовете!! Браво на жената!
41
0
 
0
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Само като чета коментарите и ми става лошо. Чудя се що българина е толкова отвратителен народ, чак ме е срам че съм българин. Само ние сме такива ей. Където съм могъл да ида и да видя други хора, никога не съм виждал подобни на наще алчни и завистливи ***, просто сме уникат и за тва ще мре в мизерия държавата. Виновни ви били политиците, *** и половина е 2/3 от народа. Аз такава алчност и завист не съм виждал никъде. *** в *** *** прости.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ужас!!!Тук е пълно с андрешковци,дребни душици дето не виждат по-далеч от носа си,щом те нямат да нямат и другите,дано и вас да оберат така както тази крадла е обирала,отвращавам се от вас,заслужавате си съдбата в блатото.
39
0
 
0
 
! Отговори
R преди 14 години
Що за етнически небивалици от рода на това дали жената е туркиня или от някаква друга народност?! Това, което е направила има две страни - и добра, и лоша. Все пак, звучи благородно и очевидно подбудите й съвсем не са във връзка със собствената й изгода, което показва добрите й намерения. И моля, нека хората от турски произход да не се изкарват като най-човечни на земята. Във всяка народност има и добросърдечни, и зли хора. Това е цялата истина.
38
0
 
0
 
! Отговори
така трябва преди 14 години
Преди всичко си човек, а не работата си нито парите си.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нещастница.Като я набутат в затвора ще се научи да не краде.Богатите крадили а тя защо краде-значи и тя се изживява като богата.Каква е тя че ще преценява че съм беден и ще ми подхвърла крадени пари."Адвокатът й съобщава, че клиентката му живее със социална помощ, която покрива само основни нужди"Без лъжи моля.Шефка на банков клон -тя самата е била една от богатите.Само какви премии си раздават -шестцифрени числа.По -големи крадци от банките има ли.
36
0
 
0
 
! Отговори
dobyr преди 14 години
На тая жена трябва да и предложат работа като шев на БНБ като награда....
35
0
 
0
 
! Отговори
ahahah преди 14 години
da jive DPC tazi jena e bila turkinya i myusulmanka da e jiva i zdrava dano i tuk balgarite da se u4at ot neynata savest i dobrodushie ------........,,,,,,,---------fack off za ATAKA.!. oIo
34
0
 
0
 
! Отговори
мунчо преди 14 години
Подкрепям те, бацо! Тук няма ни един, който да е взел у дома си бездомен или да си е дал дрехата на измръзнал просяк. Щото всички искат да имат чуждото и незаслуженото, но когато някой го поиска от тях, те се стремят да си го опазят на всяка цена! *** комунистическата глутница.
33
0
 
0
 
! Отговори
crr преди 14 години
bravo bravo antakana bogatiq mu 4ovek za ko mu sa tolkova mnogo pari
32
0
 
0
 
! Отговори
Vanja преди 14 години
Da e jiva i zdrava tazi jena! Poklon!
31
0
 
0
 
! Отговори
марио преди 14 години
Това е най -трогателното нещо ,което съм чел в новините от ДОРИ НЕ СИ СПОМНЯМ КОЛКО ВРЕМЕ... !!! ВПРОЧЕМ МИСЛЯ ,ЧЕ ЖЕНАТА Е ВЯРВАЩА ...!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прекрасен човек е тази жена !
29
0
 
0
 
! Отговори
един преди 14 години
ЧОВЕК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Дано и ние станем такива!ДАНО!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, шокиращо е да виждаш как някои имат милиони и милиарди, а други нямат пари за хляб...Браво на жената! Дано всичко й се размине, и да си уреди добре живота за напред!