Ръководството на Турция не се бори, а сътрудничи с терористите!

Путин: Ако някой е решил да се удави, вече не може да бъде спасен
Обновена: 14 апр 2016 15:40 | 14 апр 2016 15:36, Елка Василева
247
Ръководството на Турция не се бори, а сътрудничи с терористите!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Ако някой е решил да се удави, вече не може да бъде спасен, заяви руският президент Владимир Путин в традиционния си разговор в пряк ефир с хората в Русия, отговаряйки на въпрос кого би спасил първо, ако се давеха президентите на Украйна и Турция Петро Порошенко и Реджеп Таип Ердоган.

"Разбира се, готови сме да подадем ръка за помощ и приятелство на всеки наш партньор, ако те желаят това", добави Путин. Руските медии изтъкнаха, че този въпрос е бил зададен от 12-годишно момиченце.

Путин заяви, че смята Турция за приятел и турския народ - за приятелски, с който Русия безусловно ще изгражда най-добри междусъседски отношения. Има обаче проблеми с някои политици в Турция, чието поведение е неадекватно и ние съответно реагираме на това, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Работим спокойно, но не можем да не реагираме на неприятелски действия, каза президентът. "Задължително трябва да реагираме, иначе ще ни се качат на главата. Имаше такова нещо в по-новата ни история, но не е възможно да допуснем връщане към това и няма да го направим", заяви президентът.

Отчитайки интересите си обаче, ние, естествено, ще развиваме отношения с всичките си партньори, включително със съседите си, добави той.

Путин смята, че турското ръководство не се бори с терористите, а сътрудничи с тях.

Той обърна внимание и на други проблеми, които трябва да накарат туристите да се замислят. "В Южна Турция "фактически се води гражданска война. Опитваме се да не я забелязваме, международната общност като че ли не я забелязва, но това е факт, при това с използването на тежка техника, тежко въоръжение, артилерия и така нататък", подчерта Путин и обърна внимание, че в Турция стават и терористични актове "едва ли не всяка седмица".

Турските власти се стремят да осигурят безопасността на туристите, включително на руските, тъй като това е значителен доход за турския бюджет, но едва ли ще успеят, смята Путин. Затова руските власти са длъжни да предупредят гражданите, че сега почивката в Турция, както и в Египет, е опасна, предупреди той.

Сирийският народ трябва да участва в политически преговори и да приеме нова конституция за страната си, заяви Путин. "Мир в Сирия ще настъпи не чрез военни действия, а в резултат на мирни преговори", каза президентът, цитиран от ТАСС. Разчитаме, че не въоръжените сили, а политическият процес ще доведе до умиротворяване. Всички трябва да седнат край масата за преговори и да приемат конституция, въз основа на която да организират избори и така да се излезе от кризата, добави той, като подчерта, че Русия прави всичко възможно да гарантира, че ситуацията в Сирия не се влошава.

Путин изтъкна, че изтегляйки значителна част от военновъздушните си сили, Русия е оставила сирийската армия в такова състояние, че с помощта на останалите руски сили да могат да извършват настъпателни операции. "След изтеглянето на войските ни сирийската армия превзе Палмира", напомни той.

Руският президент Владимир Путин смята, че за Русия продължава да има заплаха от тероризъм.

В отговор на въпрос дали има вероятност от възраждане на джихадистката групировка ИДИЛ, чийто потенциал сериозно пострада от действията на руската авиация в Сирия, Путин призна, че "такава опасност винаги съществува, ако не се обръща достатъчно внимание на борбата с тероризма. "Виждаме, че от тази опасност (тероризма) страдат много страни в света - в Близкия изток и Азия, САЩ, европейските страни", каза руският лидер и добави, че това важи и за Русия, която много добре знае какво е тероризмът и която е понесла големи загуби в борбата с тероризма. "Тази заплаха продължава да съществува", констатира той.

Медийните информации за офшорни сметки в Панама са "провокация", а германският ежедневник "Зюддойче цайтунг", който стои зад разкритията, е задължен на американската банка "Голдман Сакс", заяви Путин.

Според него зад изтичането на документите стоят американски служители, а съобщенията в медиите имат за цел да посеят съмнения за определени личности.

По думите му първата публикация на "Панамския архив" се е появила в "Зюддойче цайтунг", който е част от медиен холдинг, принадлежащ на "Голдман Сакс".

"Може да изглежда странно, че те не публикуват недостоверни информации за офшорки - впечатлението е, че информацията е достоверна, че е подготвена даже не от журналисти, а по-скоро от юристи", каза Путин.

Според него публикациите имат за цел да породят съмнения за приближени до него хора.

Путин заяви, че руският виолончелист Сергей Ролдугин, когото западни медии обвиниха в участие в офшорни схеми, е похарчил всичките си пари за уникални музикални инструменти.

Поръчителите на публикациите "трябва да схванат, че нещата не опират до конкретни хора, физически лица, каквито длъжности и да заемат те в Русия. Нещата опират до страната ни, която няма как да бъде манипулирана или принудена да действа, както му изнася на някого, и да играе по гайдата му", заяви държавният глава.

Ситуацията в руската икономика не се е подобрила и правителството очаква лек спад на брутния вътрешен продукт тази година, заяви Путин. Все пак тенденцията е положителна. През 2015 година икономическият спад бе 3,7 процента, тази година ще бъде лек - едва 0,3 на сто, а догодина се очаква растеж от 1,4 процента, уточни Путин, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че е доста трудно да се определи дъното в икономиката. Не трябва да печатаме пари, а да променим структурата на икономиката, заяви руският държавен глава.

По думите му селскостопанската продукция се е увеличила въпреки рецесията в националната икономика, информира Асошиейтед прес.

Руският лидер използва този изключително режисиран телевизионен маратон всяка година, за да укрепи имиджа си на силен лидер, който защитава Русия от чужди заплахи и се грижи за нуждите на хората, отбелязва АП.

Първият въпрос днес бе от жена от сибирската Омска област, която се оплака от лошото състояние на пътищата. Путин отговори, че правителството трябва да гарантира, че местните власти не отклоняват средства за поправка на пътищата за други нужди.

Много ресурси се харчат неправилно. Това трябва да бъде променено, заяви руският президент, цитиран от Ройтерс.

Преди предаването руснаците изпратиха над 1 милион въпроси до Путин, обхващащи теми от икономиката в Русия до ситуацията в Сирия и Украйна.

Руската икономика е сериозно засегната от поевтиняването на петрола и западните санкции, въведени след като Русия анексира Крим през март 2014 година. Силното обезценяване на рублата ускори инфлацията и повиши разходите за живот, докато възможностите за работа намаляха.

Повишаването на цените на хранителните продукти е съществен проблем. До известна степен това е изкуствен резултат, понеже в отговор на западните санкции въведохме ограничения на вноса на хранителни продукти, посочи Путин.

По думите му растежът на цените на хранителните стоки е временно явление и цените ще се стабилизират, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Boiko преди 8 години
Da tova e istinata a bg politizi lapat turskite fi6ezi i korbani. Aide na schkembe 4orba aferim
159
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 221Леле колко си интелигентен. Нямам думи. Москва първите 3 или 4 седмици след катастрофата упорито твърдеше че не е Терористичен акт. Самолета му е направен калпав ремонт и за това се е счупила опашката и прочие. След това Терористите пуснаха видео клип къде точно са сложили бомбата. Последва проверка и Москва беше принудена да си промени мнението.Русия от Чечня има опит с Атентати по 150 бомбени атентати годишно докато не изловиха активистите камикадзета.
158
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен ХОРА, БЪЛГАРИ... ТОЛКОВА Е ЗАКОНОМЕРНО, ЧЕ ЧАК Е ОБИДНО ДА СИ БЪЛГАРИН: Нашичкия гоце_делчевски РЪБ - Роско, приседнал на КЬОР_софрата - "Дондуков 2", далеч от погледа на милионите, обикновени граждани на България, ДНЕС се занимава с... ВИРТУАЛНИ ЛАКАРДИЙКИ... ... До като истинския държавник - президента на Русия - В. В. Путин ... ДНЕС, с часове, пред погледа на Целия Свят ... за еН-ти път се занимава (решава, коментира, назидава органите...) с ЖИВИЯ ЖИВОТ на своите СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ...
157
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То не се знае самолета в Египет дали и Путин не си го свали, като се има напредвит че за *** човешкия живот не струва нищо
156
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ваш президент или премьер разговаривает вот так с народом как делает это Путин В России?
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ,Турция,Русия и т.н. ще се оправят,дори и БГ ще се оправи!Мъка ми е за управляващите ни след 1989г партийни и административни о*-ни!...В Гуантанамо било много горещо и много биели,в Сибир- много студено и трябвало да се правят много магистрали ,а на АЕЦ Белене трябвало първо да се запълни досегашния гьол, а после - да се изкопаели два нови -един по руски проект на правилното място в Белене и един по американски проект на Козлодуй...Под ръководството на Маркуча,Дългуча и Пинокио..
154
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЧКАЙ ВОВА , СВЕТА САМО ТЕБЕ ГЛЕДА , ВЕЛИК ЧОВЕК И УПРАВНИК , ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ И ОЩЕ 10 МАНДАТА НА ПРЕЗИДЕНТ , ДАЙ БОЖЕ
153
1
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
А за тези, които "мечтаят" президента Путин да е без авторитет на международната арена - още не бил свършен разговора с президента и държавата се задействала, изплатени заплати, дупките в градовете се запълват, губернатори под съдебна отговорност, БЛАГОДАРНОСТ ОТ ОБАМА ЗА ДОБРИТЕ И КОРЕКТНИ ДУМИ, благодарност от русите, че е махнал от гърба им мързеливите хохли и хиляди благодарности, че е оставил вонящите хохли на американците и европейците и т.н.....
152
0
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
И веднага синонима -- крещели двамата ердоган и порошенко, давейки се - "спасите, спасите...", а Путин им отговаря -- аз ви учих да плувате, а вие сте учили руски..........
151
1
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Повечето сте смешници, но това си е за вас нещастни туркофили, между другото вече излезе и виц за вашите идоли, след един отговор на президента -- В една река се давят ердоган и порошенко и с всичка сила викат - ХЕЛП МИ, ХЕЛП МИ........., на брега на реката Путин си чопли семки и ги наблюдава с усмивка под "мустак", притичва Песков - господин Путин какво става - а, нищо, "ядосвам" се за двамата, аз ги учех да плуват, а те учили през това време английски.........
150
1
 
3
 
! Отговори
Barni преди 8 години
До баба Тамара канибалЕстествено, че има страшно много канибали в Русия, гладът кара хората да се изяждат взаимно и направо по улиците! Самият Путин е канибал - всяка сутрин закусва с прясно бебешко месо, казаха го по телевизора!;)
149
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О велики другарю Путин, ... ние жителите на село Горно нанадолнище ви каним ви молим да ни станете любим Кмет и Министър председател и Президент и председател на ТКЗС-то.Длъжни сме да споделим с вас, че нашата най-млада фигуристка, която е само на 91 ... откога ви чака и ви се надява.Ако ли пък не харесвате толкова млади - имаме си по-зрели другарки !
148
0
 
0
 
! Отговори
Barni преди 8 години
До АнонименПрав съм, разбира се, за впечатлилия те връх. Но съм прав и в другата си диагноза. Уви...;)
147
5
 
3
 
! Отговори
баба Тамара канибал преди 8 години
Пишете Русия канибал и ще се стреснете...Русия има повече канибали от Нова Гвинея
146
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Джордж У. Буш, да се свети името му, не беше размазал Ирак и Афганистан, сега нефтът щеше да струва 200 долара за бочка и Путин щеше да ни налага волята си.========Aко Прескот Буш, бащата на Джордж Буш старши не беше стоял в основата на финансирането на Нацистите и Х и т л е р от Уол Стрийт, най-вероятно нямаше да има 2-ра Световна Война.Напишете "Prescott Bush Nazi" в Гугъл да видите интересни снимки.ПП Ти в лудницата Папа ли стана за да освещаваш хора?
145
6
 
0
 
! Отговори
Ленфильм-цензура преди 8 години
Аз гледах внимателно диалога. Вижда се засичане на картина и звук. Цялото предаване е на запис и е цензурирано по советски.. :)
144
1
 
1
 
! Отговори
Barni преди 8 години
До тролгеносенТъпако натурални, Русия не е върхът на сладоледа, но само архиидиот може да генерира дебилните ти внушения за нейната пълна несъстоятелност като военна сила. Пак да повторя, не си виновен за едноклетъчността си. Няма лечение. Нито драма.
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя може да се види как Путин всички забравили за написването на вашите медии. Това е най-популярният политик и лидер на света! West досадно, че те не обичат да не може да се свали, неговият рейтинг одобрение надминава разлика от други държавни глави!
142
1
 
3
 
! Отговори
Barni преди 8 години
До тролгеносенСпоко, нищо не си излъгал. Глупаците никога не лъжат, идиотщините им идват естествено и отвътре като най-свята истина!;)
141
0
 
0
 
! Отговори
Barni преди 8 години
До тролгеносенОхо, тролгеносен-истинописец! Почитания за Властелина на Истината ;)