Акула нападна студент в Червено море

23-годишният младеж е в много тежко състояние
6 юни 2016 08:16, Петя Славова
21
Акула нападна студент в Червено море
Снимка: архив, Reuters

Акула атакува човек в Червено море, предаде ТАСС.

Жертвата е 23-годишен египетски студент, който в схватката с кръвожадния морски хищник е изгубил крака си, пише БТА. Той е в болница в тежко състояние.

Трагедията се разиграла на 150 метра от брега в курорта Айн Сохна в Суецкия залив, на 120 километра от Кайро.

За последно случай на нападение от акула в Червено море имаше миналата година в района на Хургада в Египет. Тогава загина 52-годишен германски турист.

Най-сериозни инциденти имаше през 2010 г. в района на курорта Шарм ел Шейх. Тогава в рамките на няколко дни в резултат на нападения на акули загина германка и бяха ранени трима руснаци.

В курорта Айн Сохна, в който стана последният инцидент, за последно акула е била видяна през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Фостърс" не е мр.ъсна дума, а название на бира. Едно време в Щатите имаше ТВ-реклама - едни бели брадати австралийци пиеха бира и казваха "Фостърс на австралийски значи бира!". Съвсем прилична бира, между другото. Не ме трийте, между другото! Проверете, че е имало премиер с такава фамилия, няма шега! Има писател Труман Капоте, израелски министър Аба Еван, ама в българска р.едакция на фамилията.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от Cидни Ав$тралияУау, мильонер! Умирам от завист! Много умен, но не знае, че афщтралийците имаха премиер със смешната фамилия Мензис, който го хапнаха акулите. Има и гребенести крокодили, големи любители на човека, преходни животни, "португалско корабче", допирът до което те изпраща при Св.Петър в мъки, едно октоподче, което ти вкарва при ухапване тетродотоксин (същото което го има в рибата фугу) и куп още радости! Не, на ща в Афщралия! А и единствената тяхна дума, която знам е "Фостърс"!
10
0
 
0
 
! Отговори
от австралия, сидней преди 7 години
до 13, не знам защо си останал с погрешно впечатление но от политика не се интересувам още по малко кой как се казвал, и да ти кажа и не съм единствен. Щом те влече да си пълниш живота с талаш това показва колко си оскотял. Аз си живея доволно, 5 star first world life, а ти в 3тия свят очевидно освен да попиваш какво ти пускат по телевизията знаеш най-добре там където не си живял и нито ще живееш (типично за твойто племе)А за останалите глупости не само аз но и всеки ози ще ти се изсмее
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новина щеше да бъде, ако бяла мечка беше нападнала някого в Червено море.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водата на Червено море е кристално чиста. Водораслете се виждат както под лупа. Плажовете на червеноморския израелски курорт Елат са обезопасени от акули. Египет не харчи много пари за да обезопаси своите води и плажове
7
2
 
0
 
! Отговори
hmn преди 7 години
До Кс (номер 4)Не знаеш какво значи ексцентризъм, нали? И не си ходил по-далече от "муриенциту" с тополите зад плажа, нали?
6
2
 
2
 
! Отговори
dido преди 7 години
до 6 Синдито може да е почнал някъде работа за да си посреща нуждите и да няма пари да си плати интернета май и Австралия ги е подтгонила кризата хихихи
5
4
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 7 години
До Кой е кръвожаден?Аз съм влизал в Хургада незнам колко на вътре, но плувах 4 часа без да спра. Вероятно няколко километра, че даже баровец арабин ме видя в морето от лодката си и ми отдаде чест. Беше ми весело, но с оглед обстоятелствата вече не знам дали бих повторил подвига от 2007ма. Мен друго ме мъчи, къде е Синди-то да ни обясни, че акулите хапят само извън Австралия. Там знаят, че са богаташи като него и ще си платят откуп.
4
6
 
24
 
! Отговори
Кой е кръвожаден? преди 7 години
Статистика:Около 100 души средно за година биват нападнати от акули.Около 100 000 000 акули средно за година биват изядени от хора.Та днес на обяд мисля и аз да си поръчам едно филенце от акула, та да отмъстя за студента.
3
1
 
25
 
! Отговори
Кс преди 7 години
Ексцентризъм си е да влизаш в регион където има акули. И аз не бих го направил
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ако знам, че може да има акули на 150 метра навътре във водата няма начин да вляза.
1
0
 
51
 
! Отговори
Главен Редактор преди 7 години
- Докторе, ухапа ме акула.- Ми... те така правят.