Страхът в Европа: Тероризъм и имиграция

Под 1/5 се тревожат от икономическото положение и безработицата
30 юли 2016 08:34, Александър Попов
47
Страхът в Европа: Тероризъм и имиграция
Снимка: Reuters

Европейските граждани се безпокоят най-вече от имиграцията и тероризма, а чак след това се тревожат от състоянието на икономиките на страните си, показва публикувано днес социологическо проучване, цитирано от ДПА.

За пръв път имиграцията изпревари икономиката като първостепенна грижа на европейците през май 2015 година. Сега имиграцията е изтъкната като един от най-големите източници на безпокойство от 48 процента от 31 946 респонденти, участвали в проучването на Евробарометър.

Преди шест месеца те бяха 58 процента, така че при сегашното социологическо проучване за пръв път от три години се наблюдава спад в дела на хората, за които имиграцията е най-големият проблем в блока на 28-те.

Проучването на Евробарометър бе направено във всички 28 страни членки на ЕС, в Албания, Македония, Черна Гора, Сърбия и Турция - страни на "фронтовата линия" на бежанската криза.

На второ място, с 39 процента, се нарежда тероризмът. Хората, според които той е най-голяма грижа, са се увеличили с 14 процента в сравнение с предходното проучване отпреди шест месеца.

Икономическото положение, състоянието на държавните финанси и безработицата са определени като основна тревога от под 20 процента от запитаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Демографин преди 7 години
Демографската перспектива, с поканването на плодовитите мюсюлмани става все по-нерадостна за европейците. Европейките, са от векове промити от феминизма - да работят равно на мъжете, като обществен дълг, не да раждат деца. Мюсюлманките са промити от векове с мантрите на исляма - да раждат, да раждат, да раждат, като обществен дълг.Как европейките могат да насмогнат на раждането на мюсюлманките, когато ходят по 8-14 ч. на работа, а мюсюлманките правят по 8-14 ч. оплождащ секс-раждане-оплождане.
29
1
 
12
 
! Отговори
2 преди 7 години
Да каниш "по необходимост" неграмотни мюкюлмани в държава с най-развитата наука и технологии е исторически абсурд. Да заместваш висока технология с неграмотен араб е абсурд.Абсурдни са посочените причини за поканата на имигрантите.Значи причината за поканата е друга.Причината са целите на управляващите ЕС марксисти-болшевики. А именно:икономическа и политическа власт и тотален социален контрол завинаги над уплашено и безпомощно европейско малцинство сред океан от враждебни неуки мюсюлмани.
28
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
Политиката на Меркел и евро-марксистките болшевики е стара, остаряла и неадекватна политика. Тя изхожда от обстоятелството или по-точно поводът, че европейките не раждали, докато мюсюлманките раждали. От тук идвал демографски спад и липса на работна ръка! Това е политика достойна за 17-ти век, не за 21-ви.Нима науката и високите технологии на Германия не могат да интензифицират производството без нужда от нови неквалифицирани работни ръце? Та това е икономика, която може да произведе всичко?!
27
0
 
13
 
! Отговори
препатил и видял гр преди 7 години
Ще го кажа съвсем на кратко,нооо ще е верно.За всичко което става в родината ни и об. ЕВРОПА и с което не сме съгласни ,въпреки че от управляващите това се знае,нооооо почти нищо не се прави.Това е така вече от години и за всичко това което се случва сме виновни самите ние.Да ние сме виновните защото не скочим и изметем тази слугинажна върхушка която 25г не се съобразява с мнението на народа и интереса на държавата.След малко ще истрият коментарът ми
26
2
 
23
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Европейците, освен да се страхуват трябва да започнат и да гласуват за партии, които бързо ще се справят с проблема с мюсулманските "бежанци".
25
0
 
17
 
! Отговори
PointY преди 7 години
to SpaceX and CoВ продължение уточнявам, че сравнението между честотата на смърт при авто-катастрофа и при терористичен акт е статистически некоректно.Само когато се изравни броя на терористите с броя на автомобилите, може да се прави такова статистическо сравнение и то да е доказано. Това, което правите е пошла пропаганда за неуки.И друго - от автомобилния транспорт освен злополуки има огромни ползи. От тероризма на мюсюлманите - не! И тук двете неща са несравними и несравняеми.
24
1
 
8
 
! Отговори
PointY преди 7 години
to SpacyX and CoС програмна статия в DW се разигра хипотеза, в която е по-често възможно да умреш в авто-катастрофа, отколкото в терористичен акт. Статистически това е вярно. Но е вярно ЗА СЕГА! Да не би да работите за изравняване на двете статистически хипотези - вероятността да бъдеш убит в авто-катастрофа да е равна на тази да бъдеш убит в терористичен акт? Т.е. терористичните актове да са толкова чести, колкото пътните инциденти или терористите да станат равни на броя на автомобилите?
23
0
 
19
 
! Отговори
PointY преди 7 години
to SpaceXНепрекъснато налагате тезата, "Никой не иска да емигрира в Китай или Русия".Да, никой или малцина европейци искат и емигрират там. Има си причини. В Китай - защото трябва да работят като роби, в Русия, защото мащабите на тази страна не могат да бъдат възприети от европейците, а в двете, защото цел, идеал, смисъл на съществуването на европееца Е консумацията. И в двете страни възможност за масова и голяма по обем консумация на ненужни вещи няма като култура, както е в Европа и САЩ.
22
2
 
21
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Пак опит за натрапване на мнение.Разберете, че хората не са ***,лоумни и веднага преценяват.За каква икономика да се тревожат, като ние вече нямаме такава.Остава наистина най големия проблем исл.ямизацията и въвеждането на терористи чрез имиграцията - настоящи и бъдещи
21
0
 
15
 
! Отговори
PointY преди 7 години
to SpaceXДарлинг, ама досажзаш с първичните си драсканици. Досаден си. Дразниш.Според теб само комунистите са против меркел-туск-оландитската политика на безумна миграция на *** в ЕС? А Меркел, Шойбле и компани какви са? Марксисти по-лоши и от болшевиките. Доказано е, чети Маркузе и ордолибералната им концепция, която наложи мултикултурализма.Путин е виновен за всичко. Че Путин да не е Господ или Дявола. Тия митове и легенди не нам, не нам. Тъпунгерски са.
20
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 7 години
До До Space XНе му обръщайте внимание той е болен...
19
10
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
хахаххаахахха буд спокоен не се мисля за нищо , просто ме дразни простотията ви и безкрайното ви невежество , на такива като теб . .........селинджър , много трудно мога да стана защото съм израснал на жълтите павета , но уважавам селото и много ме е яд за това което сториха комунистите с него .
18
1
 
19
 
! Отговори
До Space X преди 7 години
Какво намесваш Русия бе? Като ти се изчерпа репертоара и започваш пак с Ссср и Путин. Ако получаваш пари за тези глупости дето пишеш тук се чудя какъв *** би ти ги платил.
17
13
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
21 Пътуваш ли към Бузлуджа . Миналата година един като теб май го изгубиха някъде в гората там . Така и не го намериха . Беше много активен по радио Хоризонт в малките часове . Алцхаймера не прощава
16
17
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
39% от европейците се страхуват от тероризъм... хаха. Може би това са българите, които не се славят с особена интелигентност. В Берлин това въобще не е тема. Все пак шансът да умреш от задаване е по-голям отколкото да те убие терорист... хахаха. :)))
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да попитам колко е горната граница на имигрантите които могат да дойдат след като не може да се ограждаме с бодлива тел. Щом сте пуснали тези защо да не пуснете всички желаещи? Кой смее да се изживява като портиер и ще решава колко *** да влезе в Европа и колко да остане отвън. Или ще пуснете всички желаещи или ще спрете този цирк. Аз даже предлагам Меркел да плати за превоза на милионите желани от нея имигранти а не те да рискуват живота си влизайки незаконно през няколко граници.
14
6
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
19 Знам много добре тази ви опорка . Но не знам дали вие знаете , че тя се дължи единствено и само на разпадането на СССР . Тези емигранти са руснаци постепенно изтеглящи се от средноазиатските Републики . Има разбира се и много азиатци които използват Русия за плацдарм за атака към Европа и Америка. Пътят им е през Русия . Да си чул някой от източна Европа или от Западна да е емигрирал в Русия или пък арабин или африканец . В далечния изток има китайци просто защото им е близо а и няма разлик
13
2
 
3
 
! Отговори
До Space X преди 7 години
Е нали казваш че няма значение какъв си и с обучение тролейбуса може да стане трамвай
12
5
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Никой нищо не иска , реалностите са такива . Никой не иска да емигрира в Русия например , нито в Китай Европа е тази която привлича , Европа , Щатите , Канада , Австралия, но ние сме на топа на устата защото сме най близо и защото има дори сухоземна граница. В тази връзка тук на Балканите сме най-зле.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имиграцията е нещо, което може да се спре. Да, ще се накърнят малко евроценности, но ще има ефект. Ще има ефект и върху тероризма на континента. Но докато меркел не го проумее ние само ще се страхуваме.