Американските служби предупредили за атентата в Турция

Голяма част от жертвите са от арабските страни
54
Американските служби предупредили за атентата в Турция
Снимка: Reuters

Граждани на Саудитска Арабия, Мароко, Ливан и Либия са сред убитите при нападението в нощен клуб в Истанбул през изминалата нощ, предаде Ройтерс.

Това съобщи турската министърка на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая, цитирана от Анадолската агенция.

"Има много различни националности - Саудитска Арабия, Мароко, Ливан, Либия и граждани на други страни", каза министърката в изказване за медиите пред болница, където посети пострадали.

Най-малко 39 души, много от тях чужденци, бяха убити при атаката, извършена от въоръжен нападател, който откри огън напосоки по празнуващите в нощния клуб Реина.

Още по темата

Ливанското външно министерство потвърди, че има ливанци сред ранените при нападението. Ведомството уточни, че става дума за трима леко пострадали ливански граждани, включително дъщеря на депутат.

Ливанската телевизия Нюз ТВ предаде същевременно, че има и убит ливанец. Това е съобщило семейството на човека, което било уведомено официално, че той е сред загиналите.

Йордания потвърди, че трима нейни граждани са били убити при въоръженото нападение, предаде ТАСС, позовавайки се на източници от правителството.

Американското разузнаване пък е предупредило, че по празниците в Турция ще бъде извършена атака. Това заяви за "Хюриет" собственикът на истанбулския клуб, в който мъж уби 39 души в новогодишната нощ.

"Нападателят вилнееше с "Калашников". Преди малко повече от седмица американските разузнавателни служби предупредиха за такова нападение. Взехме мерки. Но виждате какво се случи, въпреки това”, коментира Мехмет Кочарслан.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Бакъря преди 7 години
Краварските тайни служби тайно обучили,въоръжили,инструктирали и изпратили и след като изтеглили инструкторите си,взели,че предупредили.И друг път сме го чували.
34
1
 
1
 
! Отговори
Ясновидец преди 7 години
От зачестилите атентати с много жертви в Истамбул и на други места в Турция става ясно, че охраната на места където се събират много хора е силно подценена. Безотговорно е този тлъст богаташ Мехмет собственика на клуба в който е събрал 800 души да празнуват Нова година до не осигури охрана от поне 10 човека,а да разчита само на един полицай. Направил го е от алчност да не намали печалбата си и трабва да бъде подведен под отговорност и подобаващо наказан за своята алчност и безотговорност.
33
4
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Който го е изпратил, той е изпратил прдупреждението!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До минувачСега ще кажеш, че щом с Калашников е разстрелял хората, то руснаците и Путин са го направили ???-------------Да.
31
1
 
4
 
! Отговори
Аааа преди 7 години
А ми те са го планирали......
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като са предупредили какво може да се направи в град с 15 милиона население ? Тротоарите ли да пазиш , клубовете ли , пазарите ли ? Какво ? И да изскочи некой талибан с автомат може да попилее 10 полицая. Истината е че Турция се беше заиграла с ИД и нищо не остава ненаказано.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краят на атентатите в Европа наближава, защото жертвите ще са предимно ислямисти дошли на купон и облаги.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има един филм, който уж е направен по действителни събития. Казва се "War dogs" от 2016 година. Става дума за двама приятели американци (евpеи) които участват в търгове за продажба на оръжия за US Army. Като филм не е кой знае какво, вероятно има и голяма част художествена измислица, но ясно показва как всъщност се случват нещата с продажбата на оръжия по света.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯВ много голяма грешка си. Всички продават оръжие. И САЩ и Германия също.Обаче в някои страни е по-сложно да си фирма или агенция, която да купува, продава и препродава боеприпаси, понеже законите са по-изпечени и системата е такава, че ако някой съгреши, си понася последствията, за разлика от нашата мила родина, където всички са навързани като cвински черва и всеки има изгода от някоя продажба.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Американското разузнаване пък е предупредило, че по празниците в Турция ще бъде извършена атака."То и аз мога така да предвиждам и предупреждавам службите, кога да се пазят хората.Логично е, че ако си терорист, ще има по-голяма вероятност да направиш нещо лошо по празниците.Всеки го знае това и всеки може така. Предупреждение се счита, тогава когато се каже с подробности. Примерно някои от следните: кой ще го направи, колко хора, с какво оръжие, кой квартал, какви цели се търсят и т.н.
25
4
 
20
 
! Отговори
минувач преди 7 години
До 29 Гурбетчия Абе, *** - какво знаение има, с какво оръжие го е извършил ??? Сега ще кажеш, че щом с Калашников е разстрелял хората, то руснаците и Путин са го направили ???
24
7
 
10
 
! Отговори
минувач преди 7 години
Тези служби били редупредили за какво ??? Че ТЕ ще организират този атентат ли ?!?
23
13
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До Ха-ха-хаТЕРОРИСТЪТ С АМЕРИКАНСКО ОРЪЖИЕ ЛИ Е БИЛ ИЛИ С РУСКО ?!
22
14
 
24
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Явно американските тайни служби са съпричастни към престъплението! Изпреварват привидно без конкретика събитията, за да прикрият съучастието си! Няма престъпления без тяхното участие, това е политиката на САЩ!
21
0
 
21
 
! Отговори
222 преди 7 години
Че то кое супер луксозно заведение в България, а и в др.страни не е пълно с и с обратни, и с богати мъже , и с ***, на които ние тук на галено им викаме златоттрсачки? Та и там така. Който не е ходил в Истанбул той не знае, че това е град на контрастите, има и нинджи, и нормални хора като нас облечени, и богати светски хора, и 'бели' и 'черни' турци.
20
14
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
МНОГО Е ИНТЕРЕСНО ,ЧЕ ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ В ЕВРОПА И АРАБСКИЯ СВЯТ СА ВЪОРЪЖЕНИ С РУСКО ОРЪЖИЕ ?!
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо е нападнат този клуб, убитите са предимно от мюселманските страни.Странното е присъствието на българка живееща в Норвегия ,както и посещенията наНадежда Нейнска посланик на държава от ЕС
18
2
 
7
 
! Отговори
asds преди 7 години
До 3: Доколкото се вижда от клипа атентаторът вилнее на улицата и след това влиза в заведението със стрелба. За какво претърсване говорите!?
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нещо взеха да дърпат към русия турците и от щатите им пращат напомняния
16
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На нещастниците, все им виновни краварчетата.