"Харви" взе 82 жертви, повреди 140 000 домове

Ураганът остави над 5000 души от Тексас в приюти
15 сеп 2017 08:21,
5
"Харви" взе 82 жертви, повреди 140 000 домове
Снимка: Reuters, архив

Над 80 души вероятно са загинали в Тексас заради урагана Харви, който удари щата преди около три седмици и причини рекордни наводнения в района на Хюстън, съобщи губернаторът на щата Грег Абът, цитиран от Ройтерс.

Имаме доклади за 82 жертви, каза Абът на пресконференция, допълвайки, че се очаква потвърждение от местните власти дали смъртните случаи са свързани със стихията.

По-рано бе съобщено за около 60 жертви на урагана, който при преминаването си над Тексас на 25 август бе с категория 4 и най-мощният от 50 години.

Близо 140 000 домове бяха повредени или разрушени от урагана и наводненията.

Близо 5250 души все още живеят в приюти, като щатските власти работят с федералните за възстановяване на жилищни и бизнес постройки.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ураганжертвиХарви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
men do 1 преди 6 години
като ал гор и обонго почнат да ти взимат 90% от заплатата като данък парник и децата ти одят голи боси и гладни и никой не им дава един къшей леб шото са бели ще те питам пак какво мислиш за "глобалното затопляне". военните в амриканистан със кемтрейлсовете до такава степен контролират климата че могат да подтискат или да засилват урагани. патентите им ги има у интернет. едно време с един бидон сух лед са правили наводнения във виетнам.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са терористична държаваи случилото се е закономерно.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни интересува това нас, нормалните хора? САЩ вместо да се дървят на Северна Корея, да си оправят щетите у дома.
1
1
 
6
 
! Отговори
...тъжно... преди 6 години
Мисля си, дали г-н президентът на САЩ Доналд Тръмп все още смята, че споразумението за ограничаване на парниковите емисии е т1шак работа и дали еврей1етата от САЩ все още ще искат да се оттеглят от Споразумението за ограничаването им, защото виждате ли "икономиката на САЩ претърпява загуби за милиарди от него"?