Десетки жертви на тайфуна Дамрей във Виетнам

Унищожени и повредени са хиляди жилища
6 ное 2017 09:25, Елка Василева
0
Десетки жертви на тайфуна Дамрей във Виетнам
Снимка: Reuters

Броят на жертвите на тайфуна Дамрей във Виетнам достигна най-малко 49 души, 27 са обявени за безследно изчезнали, а дъждовете продължават, предаде ДПА, като цитира изявление на властите.

Тайфунът стана едно от най-тежките природни бедствия в новата история на страната. 23 от загиналите са живеели в провинция Кханхоа, по данни на националната спасителна служба.

Тайфунът Дамрей достигна територията на Виетнам, като ветровете достигаха до 135 км/ч по данни на Централния ръководен комитет за предотвратяване и контрол на бедствията. "Изправени сме пред една от най-големите заплахи в историята", предупреди вчера министърът на селското стопанство и аграрното развитие Нгуен Суан Куонг на извънредно заседание.

През последната седмица в региона бяха отбелязани 1479 мм дъждове. Много градски центрове бяха наводнени, като водата достигаше 1,5 м и някои квартали бяха напълно изолирани.

Тайфунът унищожи около 23 000 жилища и повреди още 40 000, изкорени дървета и прекъсна електрически кабели. Потопени са 10 товарни кораба и близо 1300 рибарски лодки.

Тайфунът Дамрей достигна Виетнам дни преди предвидената среща на върха на организацията Азиатско-Тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в град Дананг, където има опасност от наводнения и свличания на земни маси. отбелязва ДПА.

Очаква се и на 10 ноември да пристигне и президентът на САЩ Доналд Тръмп, за да участва във форума, където ще се срещне с руския си колега Владимир Путин и китайския президент Си Цзинпин.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: виетнамтайфун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари