Стрелецът от Тексас избягал от психиатрична клиника

Кели заплашвал висши офицери във военна база
8 ное 2017 11:19, Елка Василева
11
Стрелецът от Тексас избягал от психиатрична клиника
Девин Кели. Снимка: Reuters

Стрелецът, убил над 20 души в църква в малко градче в щата Тексас, е избягал през 2012 г. за кратко от психиатрична клиника в Ню Мексико, се казва в доклади на полицията, цитирани от Асошиейтед прес.

В тях се посочва също, че Девин Кели е бил залавян при опит да внесе огнестрелни оръжия във военна база и е заплашвал висши офицери там.

Той е бил посочен като заподозрян за сексуално посегателство от 2013 г. в Ню Браунфелс, на около 35 км от нападнатата църква в град Съдърланд Спрингс.

Вчера американските военновъздушни сили потвърдиха, че Кели е бил лекуван в психиатрична клиника по разпореждане на военен съд във връзка с обвинения срещу него, че е нападнал тогавашната си съпруга и е ударил детето й, причинявайки му фрактура на черепа.

Обстоятелството, че е бил въдворяван от съда в психиатрична клиника, е щяло да доведе до това да бъде лишен от право да носи оръжие, ако данните за престоя му в нея са били вкарани във федералния регистър, който се използва за проверки на хора, желаещи да си купят оръжие.

Кели също така е бил залавян да внася огнестрелни оръжия в базата на американските ВВС Холоман в Ню Мексико по времето, когато е служил там, се казва в огласен вчера доклад на полицията в Ел Пасо, Тексас.

Още по темата

Докато бил в армията, Кели, който по онова време бил на 21 години, отправил смъртни заплахи срещу по-висшестоящи офицери, се казва в доклад от юни 2012 г., в който също са споменати обвиненията на военния съд. Впоследствие бил осъден по тях на 12 месеца затвор.

В понеделник американските ВВС признаха, че не са били вкарали във федералната база данни информацията за криминалното досие на Кели. Според военните правила това също се явява основание да му бъде отказано правото да носи оръжие.

По отношение на сексуалното посегателство, за което е бил само заподозрян, шерифът на окръг Комал заяви, че се прави проверка дали не са допуснати грешки при разследването.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 5Значи там било разковничето? По време на Инквизицията всички патологични мъчители са били дълбоко религиозни. И са измъчвали, горели на кладите, избивали други религиозни. А американският пипъл е един от най-религиозните в съвремието ни. Но избиха милиони индианци, германци, японци, корейци, виетнамци, афганистанци, иракчани и ... няколко хиляди мирни българи! Прекръсти се и с ръка върху библията обясни как стана така! "О, спи ли Бог, о Бог не види ли?". Лицемер!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Девин Кели е бил залавян при опит да внесе огнестрелни оръжия във военна база" ??Че що за военна база без оръжие е това, да не е пансион?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цензорите, нали сме демокрация - всеки свободно може да изказва мнението си! Стига да не използва неприлични думи и изрази! Не ми трийте повече!
4
4
 
4
 
! Отговори
преди 6 години
Удобно пропускате факта, че този завършен *** е бил убеден АТЕИСТ и не е имал никаква ВЯРА в Бог!Освен това се е ПОДИГРАВАЛ на ВЯРВАЩИТЕ и на тяхната ВЯРА!ТАМ търсете разковничето...
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка - Генетичното сметище на Европа.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амии, добре си изглежда човека бе, съвсем нормален средностатистически янки! Те са си така!
1
1
 
18
 
! Отговори
Iwan преди 6 години
Вижте му фейса, изражението ... как да не му дадеш един автомат с няколко стотин патрона, ще стрела по пилета и бутилки човека, вдъхва ми доверие. Или както каза клозетният принц на УССА - мр Тръмп "не е проблема в контрола по оръжията"