Япония се подготвя за отбрана от КНДР

Страната предвижда рекорден военен бюджет
16 дек 2017 14:23, Петя Славова
21
Япония се подготвя за отбрана от КНДР
Снимка: Reuters

Япония предвижда рекорден бюджет за отбраната в размер на 5,19 трилиона йени (46 милиарда долара) за следващата бюджетна година, за да укрепи противоракетната си защита срещу заплахите на севернокорейските ракети, предаде Франс прес, като се позова на японския в. "Никей".

Това ще бъде шестата последователна година на увеличаване на разходите за отбраната в страната. Според изданието голяма част от новото бюджетно увеличение е предназначена за покриване на разходите за американската наземна система за прехващане на ракети Иджис ъшор.

Миналата седмица японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че страната предвижда да купи от САЩ и крилати ракети с голям обсег. Това решение е спорно, защото японската пацифистка конституция забранява използването на сила за разрешаване на международни спорове, пише БТА.

Като цяло бюджетът на Япония за фискалната 2018 г. ще е в размер на 97,7 трилиона йени (867 милиарда долара). В него се увеличават и разходите в социалната сфера, в това число и тези за здравеопазването, допълва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако САЩ не бяха хвърлили атомни бомби над Япония сега япончетата щяха да пеят "Катюша" и да говорят на руски у дома си... Руснаците смазват най - силната японска войскова част - Квантунската армия - за 2 седмици почти без жервти. Още 3 - 4 месеца и в Токио щяха да има портрети и бюстове на другаря Сталин. Та затова избързаъха американците с ядрен удар над цивилно население - за да имат някакво участие в разпределянето на властта в региона. Показаха, че който може да счупи нещо му е господар...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така, така! САЩ на кой ще си продават джепането?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп нали каза, че сигурността не е безплатна. Япсите ще трябва да се бръкнат малко.
14
10
 
3
 
! Отговори
пекин преди 6 години
Ким е герой!
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До велики САЩИ защо маймуняка както го наричаш трябва да изстреля ракета.Аз виждам само един световен агресор и това са твойте приятели.
12
3
 
15
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Оръжейното лоби в САЩ ще намаже яко, чак се чудя дали американците нямат сделка с Ким и не са му дали някоя технология, та да плашат раята с него.
11
4
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 9Предполагам си проспал времето когато ракети на КНДР падаха в японски води.Да се питаш що ли им е противоракетна отбрана.
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8, ти защо си мислиш, че като някой не харесва агресивната и слабоумна външна политика на Америка ("износа на демокрация", който подпали целия БИ и сме на прага на ядрен апокалипсис), е задължително комунист? Осъзнаваш ли, че в САЩ има повече комунисти отколкото в България? Само им виж университетите. И феминизма. Деградирала *** с пари.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам вече ви е ясно, че няколкомесечната медийна кампания и американски рев по темата за Северна Корея, са били единствено с търговска цел.
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да попитам комунистите, защо мразите американците? И не ми казвай за бомбандировките над София, защото тогава бяхте на тяхна страна.
7
12
 
8
 
! Отговори
Призив!!! преди 6 години
Япония да изгони краварите от островите, които са потенциални мишени за ракетите на Ким и да си построи собствена армия! Като се има предвид, че са трета икономика в света и технологична СВРЪХсила това въобще няма да е трудно!! Краварите безчинстват на остров Окинава! Газят старци с джипове, изнасилват МАЛОЛЕТНИ деца, убиват жени, онзи ден част от краварски таралясвик-хеликоптер падна върху децка градина и едва не уби дете!! Махайте се от свещенните японски земи на самораите, говедари!!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По същия начин, в разрес с принципите на демокрацията, агент Иван Каракачан "наля" 81 млн лева в руския ВПК за ремонт на 40 годишни таралясници(миг)..."Ремонтът се поема от производителя, тоест възможно най-доброто решение, тука не говорим за закупуване на нова техника, а за ремонт на наличната, което е и най-логично, нали не очакваш Локхийд Мартин да ремонтират МиГ-овете ни? Да припомням ли могъщото оси ране на полските гаражни майстори?
5
6
 
18
 
! Отговори
citizen преди 6 години
Дългоносите зад океана ще направят някой милиард в $. Това беше целта на упражнението, затова беше целият този вой и олелия. Сега и Ю. Корея остава да поръча отбранителни оръжия (от САЩ, разбира се). Тръмп изпълнява ролята си перфектно.
4
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Aха.По същия начин, в разрес с принципите на демокрацията, агент Иван Каракачан "наля" 81 млн лева в руския ВПК за ремонт на 40 годишни таралясници(миг)...Капиш?
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Японците да кихат 5 милиарда долара на краварите за ТААДИ и да не се кахърят и по бърже да ги кихат, защото краварите пак ще направят няколко провокации към прасето и оня пак ще хвърля ракети в океана и дори и ЮК ще иска ТААДИ естествено срещу много пари от краварите.
2
3
 
17
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Хората си продават оръжието.САЩ,Русия,Германия...Вие си пишете за комунизъм и капитализъм.По-наивни от децата сте.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Миналата седмица японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че страната предвижда да купи от САЩ и крилати ракети с голям обсег."Без откриване на обществена поръчка, без допускане на конкуренция, в разрез с принципите на капитализма и демокрацията?