Нещастие: Още една буря цаплашва Бахамите след Дориан

На 1 септември ураганът унищожи 13 хил. къщи
13 сеп 2019 22:00, Нели Христова
11
Нещастие: Още една буря цаплашва Бахамите след Дориан
Снимка: Reuters

Нова буря заплашва Бахамските острови по-малко от две седмици, след като те пострадаха тежко от опустошителния ураган Дориан, предадоха световните агенции.

Днес бурята премина през източния остров Кет и се очаква да се насочи на северозапад и да се превърне вероятно в тропическа буря, преди да връхлети остров Гранд Бахама утре. Бурята е съпътствана с ветрове със скорост 75 километра в час и с проливни дъждове.

Ураганът Дориан, който връхлетя Бахамите на 1 септември, разруши и повреди около 13 000 къщи. Петдесет души загинаха, а около 1300 се водят за изчезнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Ми да се махат бе преди 4 години
К'во киснат там! Е да вър'ят у Бангладеш!
10
0
 
3
 
! Отговори
ДО НЕЛИ преди 4 години
*** хайде да гледаме за правописни грешки и най вече в заглавието.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им забелязвайте на Н елито и на Е лито те толкова могат , като в американската поговорка-Не стреляйте по пианиста, той толкова може, та и тук така, и те така :) !!!!!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хотелите на Бахамите все още ли държат цените високо до небесата?
7
0
 
7
 
! Отговори
Четете преди 4 години
след като пишете - четете. Да цаплашва, да цаплашва, колко да цаплашва. То туй цаплашване лие , какво цаплашване имаше едно време....
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До, 1.. .Ако удари такава буря като на Бахамите мислишли че ще има оцелели за да ги спасяват. Ти виждал ли си някога ураган със скорост на вятъра от 320 км.в час. Ти с каква най голяма скорост си се движил с автомобил и пробвал ли си при 140 км в час да си подадеш главата или ръката извън автомобила. Пробвай но гледай да не си ти зад волана а някой да те вози. Тогава ще разбереш за какъв вятър става въпрос при 320 км в час. Така че се моли такова чудо да не идва по нашите ширини.
5
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Цаплашва е интересна дума - хем те заплашва, хем те и цапва...
4
0
 
12
 
! Отговори
21 преди 4 години
Цаплашва е метеорологичен термин. Използва се подобно на усещането за температурата на въздуха. Когато ги подплаши някоя буря че ще прецапват в 1 метър вода и ще им отнесе всичките буркани от гаража, това е цаплашване. В България често се пукат тръбопроводи и ние не се цаплашим толкова лесно, но американците все още се цаплашват. Ще цвиканат.
3
5
 
5
 
! Отговори
SS преди 4 години
Питам се какво би станало ако подобно нещо удари някой бг град.Кой ще евакуира болници,старчески домове,затвор,лудница,детски домове,население и КЪДЕ?Кой ще пази опразнините жилища от мародери?КОЙ?НЯКОЙ ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СЕ Е?
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** си е пийнала и цаплашва, че ще си тръгне рано, да си допийне.
1
0
 
21
 
! Отговори
ЕСЕ преди 4 години
какво е цаплашва ?