Джонсън: Все още е възможно споразумение за Brexit

Но има още много работа, призна той
13 окт 2019 20:33, Анисия Иванова
8
Джонсън: Все още е възможно споразумение за Brexit
Снимка: БТА

Британският премиер Борис Джонсън съобщи на кабинета си, че все още е възможно да се постигне споразумение за Брекзит, но остава да се свърши значителна работа, каза негова говорителка, цитирана от Ройтерс и Франс прес.

"Премиерът информира кабинета за напредъка по протичащите преговори за Брекзит и повтори, че може да се види път към споразумение, но все още остава да се свърши значителна работа за постигането му и че трябва да запазим готовност да напуснем на 31 октомври", каза говорителката.

Главният преговарящ на ЕС за Брекзита Мишел Барние заяви, че остава да се свърши много работа и че преговорите с британския екип ще продължат утре.

Барние все пак определи като "конструктивни" преговорите, които се състояха този уикенд между Лондон и Брюксел, се казва в изявление на Европейската комисия, цитирано от Франс прес.

Барние информира тази вечер в Брюксел постоянните представители на 27-членки на ЕС за хода на преговорите с Великобритания. По-късно днес той ще направи същото за европейските депутати, а във вторник ще докладва и на външните министри на ЕС в Люксембург.

"Надеждата е, че британските преговарящи са проявили достатъчно гъвкавост, за да могат преговорите да продължат и бързо да приключат. Времето тече", заяви европейски източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още... те никога не са искали да излизат, защото ако са искали, щяха да излязат пет пъти досега. Те искаха специален статут, с който да им бъде разрешено всичко, а те да оглеждат високомерно и да отхвърлят с престорена досада.Но... който високо лети, отвисоко пада.Дано не пробват как е земната гравитация...
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало много да се свърши ли? Та чий държаха три години та не го свършиха? Три години не го свършиха, а сега за 3 дена ще свършат..На рижавите лисици от мъгливия остров само протакане на преговорите до безкрай и извиване на ръцете, докато кандисат на всичко, по техния светъл пример.
5
0
 
3
 
! Отговори
Даам преди 4 години
Всъщност пробив няма. Барни е казал че предложението е неясно ,а ирландският представител е на мнение че то не е съвместимо със споразумението от " Разпети петък" . Така че БоДжо ще бъде принуден да иска удължаване или гори .
4
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИС ДЖОНСЪН: ЩЕ НАПУСНЕМ АМА ДРУГ ПЪТ!И ДОПЪЛНИ: СЛЕД НЕ ПО МАЛКО ОТ 2 МИЛИОНА И 800 ДНИ ВИ ОБЕЩАВАМ , ЧЕ БРИТАНИЯ ЩЕ Е НАПУСНАЛА ЕС, ВЕРВАЙТЕ МИ!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като има "още много работа" защо разпусна парламента бе, урунгел?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ай стига бе, още ли са в ЕС?!
1
2
 
10
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Баси, нямат ли да решат най накрая, то стана като сапунен сериал.