"Луфтханза" съкращава 29 000 работни места до края на годината

Авиокомпанията намалява с общо 100 000 души персонала си
21
"Луфтханза" съкращава 29 000 работни места до края на годината
Снимка: БГНЕС

Водещата германска авиокомпания "Луфтханза" ще достигне 29 000 съкратени работни места до края на годината заради икономическите последици от пандемията, предаде ДПА.

Авиокомпанията, която се наложи да бъде спасена от фалит от държавата, планира да намали общия брой на персонала до 100 000. Това ще стане чрез съкращения, доброволни напускания и договори на непълно работно време. Някои служители освен това ще трябва да приемат по-ниско заплащане.

До края на третото тримесечие загубите за германския авиопревозвач възлизат на 5 милиарда и 600 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 3 години
До 18Никога не съм бил на държавна работа, никога не съм бил на помощи или на борсата!Нереализирана печалба не е загуба! Без значение какво пише в икономическите книжки! Поначало днешния икономически модел е тотално сбъркан. В един ограничен свят с ограничени ресурси сегашния икономически модел ще води до все по тежки кризи! Запознай се с труда на Жак Фреско, може и да видиш нещата под различен ъгъл!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 7 Това беше целта на Ковидчето , рецесия и фалити!!!
15
0
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Сега се започва колега.
14
9
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Нерелизираната печалба си е чиста загуба. Ако си учил счетоводство ше знаеш. Ама явно не си учил. Явно си от тия дето цял живот са на държавна работа и нямаш бъкел идея как се прави бизнес. За едно обаче съм съгласен с теб. А, то е че компанията може да си позволи да не уволнява толкова много хора. На някои може да намали заплатите. Аз бях в такава ситуация. Богата швейцарска фирма ни плащаше от април до септември заплати 60/20, което си беше много добре.
13
1
 
3
 
! Отговори
Skyy news преди 3 години
И днес по британските бизнес новините масови съкращения на персонал, винаги може да миете чинии в близкия фастфуд ако работи де ....be happy....😁
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
До Анонимен 10Ами защото, те сигурно могат да пилотират, ама само еднопосочно и се блъскат в разни високи сгради.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Спокойно, при нас И.К. и една Гад направиха това още преди 20 година. Много им закъснява структурната реформа. Да извикат И.К. да им помага.
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо това не са загуби! Нереализиран оборот не означава загуба! Второ собствениците, които вероятно са милиардери със сигурност могат да си позволят малка част от тяхното богатство да отиде за заплати така че да не уволняват хората. Трето когато е криза държавата е добра защото дава на бизнеса пари от данъкоплатците, когато увеличава данъците на бизнеса обаче лоша...*** ти и пазарната икономика.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги мислете. Ще си съкратят служителите с големи обещетения, с минимум 1-годишна заплата, за които не трябва да се плащат данъци, тъй като си съкратен. Така че 2 години минимум могат да не работят и да имат реална заплата и стаж. След това ще ползват борсата и накрая ще си намерят работа. За хора, които са пред пенсиониране, е същото. С големи обещетения и реален стаж ги съкращават, така че да се пенсионират автоматично. При големи икономики е така. Пари има.
8
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Da gi spirat imma drugi
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бря..що така Меркел ,може да назначат любимите си от кол и въже бежанци на техно место ,с заплата 320 евро )
6
2
 
6
 
! Отговори
Р. Отговор: преди 3 години
Ами може, като знаеш че ще можеш да караш с намален персонал 6 месеца, въпреки че година преди това си караше спокойно със стария. Може, когато в края на фискалната година, 5 мениджръра и 100 малкимениджърчета, ще си раздадът масивни бонуси от спестявания. Майната му на това, че другите компании ще дръпнат. Ако опропастят тази, ще се преместят другаде. Работниците и те, ще си сменят работата, ама ще има една-две години период на безработица. Нищо - има баланас със 7-8 цифрените шефски бонуси!
5
5
 
25
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Ще започнат ,както винаги с най работливите, най точните,най съвестните и добри хора . Ще останат некадърните,връзкарите,мързеливите, подмазвачите,доносниците и любовниците. Така е било откакто свят светува.
4
5
 
7
 
! Отговори
Р преди 3 години
Т.е. Пандемията свършва, а една от най-скъпите компании съкращава 1/4 от персонала си."Star Allience", както ти проглушават ушите всеки път, като корпоративната секта, която са, таксуват 5-6 пъти повече от Wizz Air и подобни, а предлагат същата услуга. Ако искаш да им ползваш залите за изчакване и "бонусите", трябва да плащаш поне 20-30 пъти повече, отколкото "бюджетните". Как може, на почти еквивалентен продукт, с такива високи такси, да съкращаваш и то сега, като му се видя края?
3
1
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТО ДА СА САМО ТЕЗИ!!И В АВТОМОБИЛНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ИМА МАСОВИ СЪКРАЩЕНИЯ НАСКОРО ПРАВИХА ПРОТЕСТ РАБОТНИЦИТЕ НА РОЛС РОЙС. ВЕРОЯТНО САМО ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ СЕ ДЪРЖАТ НА ПРОДАЖБИТЕ СИ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА НЕЗНАЙНО ЗАЩО!
2
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус определено има, но не е страшен! А мерките ще вземат още повече работни места и унищожават животи, ама реално!!
1
9
 
13
 
! Отговори
Млад социалист преди 3 години
Така е, като се заяждат с нашата принцеса Деса