Китайската столица Пекин потъна в гъст смог

Затвориха части от магистрали, спря строителството
5 ное 2021 11:36, Елка Василева
47
Китайската столица Пекин потъна в гъст смог
Снимка: БГНЕС

Видимостта в части от китайската столица Пекин падна под 200 м днес, силно замърсен въздух обгърна града, което наложи затваряне за движение на някои магистрали, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Пекин издаде вчера първото си за сезона предупреждение за мръсен въздух, което налага прекратяване на някои дейности навън като строителство, както и училищни занимания на открито.

Според оценки на посолството на САЩ в Китай замърсяването на въздуха с фини частици достига стойност 220 - "много нездравословно равнище".

За сравнение Световната здравна организация препоръчва да не се надхвърля ниво от 15.

Това става в момент, когато страната увеличава въгледобива в разгара на климатичната конференция КОП26, предаде Франс прес.

Китай, който е на първо място в света по емисии на парникови газове, търпи критики от участниците в срещата в Глазгоу заради отсъствието на президента Си Цзинпин. Докато държавите преговарят за намаляване на парниковите си емисии, Китай съобщи тази седмица, че е увеличил добива на въглища с един милион тона дневно.

Производството на електроенергия в Китайската народна република зависи на 60 процента от въглищата; страната се принуди да увеличи добива заради прекъсвания на тока през последните месеци.

Силно индустриализираният регион на Пекин често страда от смог през есента и зимата, особено в дните без вятър.

Студена вълна от Сибир през уикенда се очаква да разпръсне замърсения въздух.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то в София си е така зимен ден
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-мръсната нация в света.
28
2
 
1
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Знаем си всичко за това няма да казвам нищо
27
6
 
5
 
! Отговори
трезвомислещ преди 2 години
До АнонименРаботя в китайска фирма.Нивото технологично е изключително високо.Китай сега е много напреднал.Вече има собствени разработки- за справка новите батерии новите смартфони и други.90% от производството на чипове е тук.Неприятно ми е но китайците са по умни от нас европейците.Например китайския ученик започва от 8 сутрин и свършва 7 вечерта.Учат като ненормални.На много високо ниво.Кога нашите ученици ще ги стигнат?След 10-15 години Китай ще командва всички ни.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиард и половина паткани. Япония ще ги унижи даже сама отново , ако реши. Къде беше китай , когато Германия имаше реактивен самолет , атомно оръжие и синъетипни горива :)) Кой им даде обогатяването на уран на жълтите бе охльов :) Да не би сами да го измислила докато вадят оризз хахахха
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един завод друг път. То че си невменяяем е видимо. Ама айде спри да се излагаш. Германия има по 250 милиарда излишък. Ква Франция те години. Ти изобщо нямаш понятие от икономика в Европа:)) Германия може да залее Европа със заводи ,ако реши.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе отворко, как щракна Германия 20 завода само в България последните няколко години бе ? Нали неможе и няма как:) Клоуне Я върви да си пееш китайските химни другаде.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да потъне този проклет китай дето убиха толкова хора по света проклети убийци
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти май не си много нормален. Колко място ти трябва за 10 завода? Къде няма място в Германия ли :))) Я си удари главата някъде. Германия е 80 милиона, ще намери 5к човека за заводи не се тревожи. Това е държавата с най голямото производство и не съм чул да е спряло :)) Да не говорим, че в Източна Европа има още доста свободна ръка.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименГермания вече нищо не може да щраква. Германия е бита карта. Щото кой ще бачка в тия заводи? Камиларчетата дет прииждаха на тълпи от по 5000 човека ли? Тц, няа стане, гаранция.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай не е измислила нито чиповете, нито телефоните, нито нищо. Всипко е крадено и се прави там заради патканската им евтина ръка. По всяко време могъщата Германия може да щракне 10 завода за чипове. Не е решила ,не е направила. И това ще стане.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намери се тук един Флюбен в жълтите. Боже господи. Абе клоун утре ,като влезеш в болницата с белодробен проблем дали великия китайски вожд ,ще те спаси :))) Как мислиш .... тея отрови във въздуха да не мислиш, ще ти и децата ти не ги смучите ?
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18Китай неможе нищо. Тръмп го докяза. Унищожи им големия Хуивей за няколко месеца. Какво направиха китайците НИЩО.После им взе и Тик Тока , какво направиха Китайците ... НИЩО. Не ни говори тук, колко са велики и страшни. Никакви не са. Ако Европа спре да внася стоки от там за 1г ще нагултат водата. Европа е най големия пазар .
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18 Например? Коя фалираща френска компания е купил китай?
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето по долу човека е написал , как французите реагират на китайския непукизъм. Просто не им купуват стоките и край . Играта свършва. Никой политик неложе да ви накара на сила да го направите.Това е явен пример, че контрола не е в закона , а във всеки един човек. Стига да го осъзнае.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да стане с бюрократи. Не го ли виждате. Продажни са и нищо не се случва. Всеки един от вас трябва са поеме решението и спре са купува стоки от държави отказвщи да намалят вредните емисии. Ние сме тези които пазарим всеки ден. ИЗЦЯЛО зависи от нашето възприемане на проблема, а не да чакаме някой бюрократ. Всичко е във вашите ръце. Найлон, китайски стоки, горива, цапане и тн.
14
1
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Ами ЕС и САЩ могат да направят много :) Например 20% екстра мито в/у китайски стоки докато не намалят емисиите ... все пак всички живеем на тази планета.
13
1
 
5
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
Е ко да напрая ва Исма?
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С новите цени на тока, газта, парното, палетите, кюмypа, ще видите в България какъв смог ще падне идните месеци. Ще свършат и гумите и дрехите на кило, та и платмасовите контейнери за смeт.
11
1
 
13
 
! Отговори
Исмата преди 2 години
Мюмюн, аз ти казах дан ги палим тия гуми у Пекин. Видя ли ся ко стана?