Правителството на Казахстан подаде оставка

Членовете на правителството ще продължат да изпълняват задърженията си до назначавенето на нов кабинет
Обновена: 5 яну 2022 07:07 | 5 яну 2022 07:06, Ния Христова
5
Правителството на Казахстан подаде оставка
Снимка: БГНЕС
Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев прие оставката на правителството, съобщи БГНЕС.
 
"В съответствие с член 70 от Конституцията на Република Казахстан постановявам: Приемане на оставката на правителството на Република Казахстан. Временно да се възложат функциите на министър-председател на Република Казахстан на Алихан Асханович Смаилов", се казва в указа на президента на страната.
 
В указа се посочва също, че членовете на правителството ще продължат да изпълняват задълженията си до одобряването на новия състав на кабинета.
 
Понастоящем Смаилов изпълнява длъжността първи заместник министър-председател. Предишното правителство беше одобрено през януари миналата година след изборите за Маджилис, долната камара на парламента. 
 
По това време Аскар Мамин е преназначен за началник на кабинета на министрите. Той заемаше този пост от февруари 2019 г.
 
Преди това Токаев уволни Кримбек Кушербаев от поста държавен секретар и назначи на този пост бившия си помощник Ерлан Карин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами вдигнаха им двойно газа и народът въстана - така се правиа може да се е стигнало до бунтовете и по причина международна солидарност - в БГ скачат цените, в Казахстан се бунтуват заради нас :)
2
2
 
4
 
! Отговори
Krass преди 2 години
Шо ке праим са?
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що?