По неясни причини Путин не желае да говори със Запада

Предстои пик на войната, прогнозира проф. Румен Кънчев
143
По неясни причини Путин не желае да говори със Запада

"По неясни причини Путин не желае да говори със Запада. Той не желае да говори с никого, а когато се среща с лидери като Макрон и Олаф Шолц, той провежда разговори, в които императивно поставя условията на Русия и заявява, че няма да отстъпи от тях. Но руснаците много трудно преговарят. Зеленски е отчаян от липсата на помощ", каза експертът по международна сигурност проф. Румен Кънчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Путин е предявил прекалено високи изисквания, които са стреснали Запада.

"На последните разговори с президента Макрон посочи, че войната в Украйна има 3 цели - постигането на неутралитет, постигането на суверенитет в полза на Русия за Крим, както и разоръжаване", припомни експертът.

Той поясни, че все пак ние не знаем как се провеждат разговорите и дали това реално са истинските цели на Путин.

Попитан дали Путин не е в империя, която иска да обедини всички славянски народи, проф. Кънчев отговори: "Не мисля, че Русия има потенциала да интегрира всички славянски народи, още повече, че вече има ЕС. България не е славянска държава, ние сме част от европейската цивилизация, Украйна също. Би било чудесно, ако Русия се беше припознала като част от европейската цивилизация след края на Студената война".

По думите на проф. Кънчев Русия все повече втърдява позициите си.

"На 4 март имаше среща на външните министри на НАТО в Брюксел, дойде и външният министър на САЩ - Антъни Блинкен. Имаше много важна пресконференция, в нея ме впечатли една много сериозна фраза на генералния секретар на НАТО: "Предстои много дълъг и много тежък конфликт с Русия. Нашите отношения с Русия са повредени фундаментално и за много дълго време". Тази нощ Путин е дал изявление, че ще постигне целите си в Украйна, като отговор на тази реплика. Независимо дали ще стане с дипломация или война", подчерта професорът.

Според него прозорецът за дипломация вече е затворен.

"Може би беше добре Западният свят да предложи мораториум върху разширяването на НАТО и върху него да започне изграждането на отношения с Русия, така че да се предотврати използването на грубата физическа военна сила. Но времето отмина. Руският президент не иска да говори с дипломация, той не иска да седне на масата на преговорите и непрекъснато представя различни искания. Нещата вървят към ескалация, все още нямаме пик на тази криза. И това е големият проблем", добави проф. Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
12
 
18
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Правилно прави 20 г.обеснява разговаря с тези ***.С безмозъчни мекотели не може да се разбереш.Как да разговаря с хората които се подиграват с руския народ.Всички тези които се мислят за велики политици от Европа трябва да му мият краката,и да пият водата
114
1
 
13
 
! Отговори
Км преди 2 години
Вижте какво казват германските депутатки Алиса Вайдел и Сара Вагенкнехт.
113
17
 
18
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
Западът ще пълзи на колене към Путин.
112
10
 
25
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Той им говори .ама те не чуват.ключът към проблема са сша.
111
8
 
23
 
! Отговори
Владимир преди 2 години
По неясни причини. Трябва да си кьорав ама много кьорав за да не виждаш причините. С глухонеми и кораби не се говори. На тях само пари и Влас им дай.
110
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво да говори. Той от 20 години им говори те не го чуват. И на всичко отгоре си правят каквото искат, потъпкат закони споразумения договори и нарочно дразнят. Не забелязват убийствата на руснаци и българи в Украйна. Шарят по света безнаказано, и изкарва така нещата ще са прави и защитават закона.
109
7
 
24
 
! Отговори
Крайният преди 2 години
Значи на Запада най-после му дойде до простата кратуна, че е трябвало да не се разширяват и да чуят какво им казва Русия.
108
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манипулатори. Путин от 24.02. не е променил нито дума от исканията си. Изнудването, което са започнали САЩ и НАТО, ще нанесе непоправима вреда на Европа и света. Франция и Германия се провалиха като гаранти за Минскти споразумения. С нарушаването на договорите от 1945 светът е пред ново преразпределение, нови граници се очертават. А това става само с война, демократична световна война.
107
10
 
35
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Г-н Ибрикчиев,напротив, причините са от ясни по-ясно.Путин не веднъж им ходи на крака,за да говорят.Даде им ясно да разберат кой командва влака,но вместо да го посрещнат подобаващо,като президент на Велика държава ,при това най-голямата по територия,те се гавриха и бъзикаха с него.Слава на Путин !Да живее братска Русия и Киевска Рус!
106
8
 
34
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
Алооо.. колония сме на американците *** такива!За тези ,които се правят, че не знаят, а коментират добре платени американски *** .Гнус ме е от вас продажници!
105
7
 
21
 
! Отговори
дедовия преди 2 години
Четете това: https://youtube/watch?v=D0Gs0X8KBhA и това: https://youtube/watch?v=QeLu_yyz3tcПосле обяснявайте, че не знаете защо САЩ водят тази им война в Европа.
104
34
 
27
 
! Отговори
ЦоЦиалист преди 2 години
Празни приказки на дървени философи.Истината е една Путин се вкара в капан от който излизане НЯМА успешно за него ЛИЧНО.Аз като рускоговорящ и следящ руските форуми знам че *** трудно удържа властта в Русия.Неговата амбиция е да стои до живот начело-вече е обнулен.Безкръвното окупиране на Крим му бе вдигнал авторитета у дома ,но тези кървища сега ще го довършат........Маже да си иде достойно като се гръмне.
103
10
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 118 Не съм много сигурен,но от нещата които се коментират,ако НАТО постави ядрено оръжие на територията на Украйна, май няма да имат време за реакция. Пък и се забелязва,че САЩ първо правят конфликт в страната и после идват като освободителна ли. Е някой ще кажат ,че не е така и имат това право.
102
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека е казал каквото трябва още преди година. . Не е нужно да повтаря.
101
27
 
18
 
! Отговори
A преди 2 години
Сега неразбрах от вашите Умни коментари:Нали България е европейска страна Или сме колония на Русия!Явна на всички ви се живее под командите на тоя луд дядо
100
13
 
18
 
! Отговори
Опорни точки преди 2 години
Това за НАТО е руска опорна и няма никаква връзка с това, което се случва в Украйна! Някой наистина ли мисли, че НАТО ще атакува Русия - с най-големия ядрен Арсенал? Нееее това са размиване и хибридна война. Освен това Американците предложиха контрол на какво въоръжение ще има в Украйна ако влезе в НАТО. Без ракети. Това за ядрени оръжия там или в България като Каракачанов подметна онзи ден са опорните точки на петата колона в България!
99
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е професор колкото съседкта Гичка и ядрен физик - неизвестни причин, ми как да са неизвестни бе пропогандатор, човека си каза причините, има си споразумение от години, което не се спазва и двама бивши шефове на ЦРУ са писали доклади по темата какво ще се случи, но НЕ, някои кра вари си мисля, че това им е Мадуро и Кастро и ще си правят каквото си поискат... сега разбрали причините бе пъпИш... професор бил... тия титли ги раздават с талончета като в КАТ вече
98
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те се направиха на ощипани моми до колкото си спомням
97
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си спомням кой точно преди време беше казал, че който не иска да преговаря с Лавров ще преговаря с Шойгу и видяхме, че това се случи. Е след като запада отказа да седне на масата и да преговаря с Русия като с равноправен защо се вайкаме сега, че се случват събитията в момента.
96
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, не знам, ама вкараха мечката в капана. Да видим...