5 възможни причини той да не ви помага с домакинските задължения

Той просто не знае откъде и как да започне
30 апр 2022 23:15, Михаела Лазарова
21
5 възможни причини той да не ви помага с домакинските задължения
Снимка: Istock

Една от най-честите причини за спорове в една връзка или брак са домашните задължения. Когато двама души живеят заедно със или без деца, има отговорности, които е редно да бъдат разпределени, но и такива, в които да си помагат взаимно.

За много мъже не е мъжкарско да измият чиниите, да сготвят нещо вкусно, да помогнат в слагането на масата на половинката си и т. н. Домакинските задължения са тема, която поставя своето начало още в първите месеци или може би година от съжителството ни като двойка.

И да, ако не се изясни този въпрос още в началото и не се намери вариант, който да е удобен за двете страни, има разочарование, конфликти, усещане за липса на подкрепа.

Вижте 5 възможни причини той да не ви помага.

1. Много мъже все още приемат стереотипните вярвания относно домашните задължения.

Все още се срещат мъже, които са склонни да мислят, че в една връзка, жената изпълнява определени отговорности, а мъжете други. Понякога дори може да чуете мъж да казва, че това е задължение на жената, а задължението на мъжа е еди-кое си. Това обикновено се дължи на възпитанието и примера, които мъжете получават в семейството, в което са израснали.

Ето защо е важно да разберем дали партньорът ни наистина е получил такъв пример от родителите си или има друга гледна точка. Също така не бива да забравяме да споделим какви са били нашите очаквания и в крайна сметка да създадем работещ модел за нашата връзка.

2. Може в миналото да се е засегнал от ваша критика, на която вие дори не сте обърнали внимание.

Мъжете са горди, а когато се заемат с нещо свързано с дома и ние им отправим критика или решим да го направим по-добре от тях, това може да ги откаже занапред да ни помагат. Понякога те се нуждаят от положителни отзиви или ако има нужда от корекция, отново да го направим, изразявайки благодарност и намирайки правилния тон, с който да споделим кое не е наред.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Joan преди 2 години
Жените вече работят и изкарват много повече от мъжете. Не е справедливо да родиш и гледаш две деца, да изкарваш 4 пъти повече от него, да поддържаш домакинството, да переш и простираш и накрая да те завре в кухнята нонстоп, защото не можел да готви. Да, има машини - пералня, миялна, печка, но пак жената е тази, която се върти около тях. А като не хареса и манджата, над която човек се е трудил цял час, е върхът!
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aз след 12 часа работа , почвам да работя и вкъщи , мъжа след 8ч ляга да си почине . Добре , че имам почивни дни , за да мога да свърша нещо .Дори финансово не ми помага , както се вика в статията .
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задълженията се разделят по равно, ако не иска, вратата е отворена.
6
7
 
6
 
! Отговори
Fitrat преди 2 години
В Исляма има понятие фътрат. Всяко нещо, вкл мъжа и жената са създадени с определени силни и слаби страни, които се вземат предвид. Мъжът е по-силен, от него се иска да работи и гледа семейството. Жената е по-милосърдна, добра и умее да върти домашната работа. Възпитава децата и се грижи за мъжа си след работа. Тук покрай феминизма, сметнахте, че е абсолютно Ок жената да бачка като хайванин, а той да стои вкъщи и да гледа децата?! После защо се разпадат семейства. Вървите срещу природата. Затова
5
3
 
14
 
! Отговори
До Защо не преди 2 години
Ако и двама работят по 8-10 часа отговорна работа? Пак ли е ок той да лежи на дивана докато тя, след тежък ден в офиса, готви, чисти, пере и т.н.?
4
2
 
12
 
! Отговори
мда преди 2 години
Сега новата идеология е да изчезнат половете и всеки да прави всичко.
3
19
 
7
 
! Отговори
SS преди 2 години
В къщи жена ми върши цялата домакинска работа ! Има макс 1 час да сготви, да пусне пералните да изпере,ако има пране, имаме миялна машина така че не мие чинии на ръка, кухненски роботи които и помагат при готвенето останалото време пие кафе и си дърдори с една друга азиатка или по телефона или тя идва в къщи,понякога жена ми ходи у тях ! Ако няма друго какво да прави си шие Бг народни носии.Когато съм в къщи се шегуваме или ме кара да играем шах . Или правим sex !
2
1
 
17
 
! Отговори
до Минко 47 г. ерген преди 2 години
Ооо, бат Минко, пак ли се появи. Последно преди 5-6 години съм те мяркал и тогава пак си беше 47 годишен ерген :D Да ти завиди човек как не остаряваш.
1
9
 
6
 
! Отговори
Минко 47 г. ерген преди 2 години
Когато съм с жена моята задача е да я обладая така, че съседите да се наслаждават на симфония.