Дара: Наложи се да порасна бързо

Изпълнителката със специално интервю за TeenProblem.net
22 юли 2019 22:30, Ивета Иванова
31
Дара: Наложи се да порасна бързо
Снимка: Virginia Records

 Дара, излезе новата ти песен Darbie. Би ли разказала повече за създаването ѝ, за вдъхновението зад нея?

 
Darbie ме наричат всички фенове още от периода ми в X Factor. Образът й се появи в мой сън. Тя е алтернатива на Barbie – в нея няма нищо изкуствено, бонбонесто и позьорско. Тя е независима, има глас и знае как да го използва, за да бъде чут.  Пеенето е нейната супер сила. Darbie е момиче, което не се страхува да си развали маникюра, за да си оправи гумата на колата, нарича нещата с истинските им имена, кара сноуборд, зарибена е по компютърните игри и може да зареди ТЕЦ с енергията си на сцената. Парчето иначе го направихме за един следобед в студиото на „Вирджиния Рекърдс“ с Моноар. С него имаме яка творческа химия и нещата ни се получават от раз. Българския текст създадохме с Павел и Венци Венц.
 
 
Би ли казала, че влизаш в една нова роля в новия си клип, че феновете могат да те видят в друга светлина?
 
Да речем, че това е  едно израстване на образа. Иначе феновете се срещат с Darbie всеки път, щом се появя на сцената. Ще ви издам, че обикновено Darbie носи тоалети по мой проект и изработка на мама.
 
 
Имаш ли любима или по-специална песен от твоя репертоар и защо я определяш като такава?
 
Не мога да ги разграничавам и да кажа коя ми е по-любима от друга. Всички си имат различна енергия, емоция, различен заряд. Те са като мои деца, всичките си ги обичам.
 
 
Ти стана много известна и събра много почитатели, когато беше още тийнейджърка. Как славата повлия на тийн годините ти - промени ли много живота ти, ежедневието ти, теб самата?
 
Кариерата, със сигурност, ми е отнела част от времето, в което е трябвало да съм приятно безотговорна, да релаксирам и да се чудя на кой купон да ида по-напред. Но това е за добро, защото научих доста ценни уроци, които сега виждам, че убягват и на доста възрастни. Единият от тях е, че нищо не идва на готово и трябва здраво бачкане, за да отскочиш на друго ниво.  Популярността при мен дойде още преди да навърша 18 г.  и фокусът ми се измести към кариерата, към това да се събера и да овладея тази промяна по най-добрия начин.  Повечето ми връстници тепърва започват да осъзнават с какво искат да се занимават, а аз вече съм в час и се уча да бъда все по-добър автор на песни.
 
 
Наложи ли ти се да пораснеш бързо?
 
Аз исках да ми се случи. Винаги съм била готова за скок, за следващата крачка, която ще ме изкара от зоната ми на комфорт. Само така мога да сбъдвам мечтите си.
 
 
Би ли разказала някоя луда и забавна случка от тийн годините?
 
Да ти кажа, не съм бягала от училище. Но с приятелите ми ходихме на актьорска школа и постоянно излизахме на центъра да изнасяме различни монолози. Правихме се на испанци и успявахме да заблудим минувачите, че наистина сме такива. Влизахме в различни магазини и говорихме на всякакви чужди езици, само за да хвърлим продавачите в джаза и да се посмеем. Веднъж влязохме в магазин за кожа, и така заблудихме продавачката, че тя се сучпи да сваля закачалки и да ни предлага дрехи. Два дни по-късно като й заговорихме на български, не ни отрази въобще, даже за „добър ден“.
 
 
Липсва ли ти родната Варна?
 
Естествено! Това ми е родната земя, диамантът, който ме зарежда с енергия. Когато имам почивки от работата, си ходя там, особено сега - все пак е лято.
 
 
Какви други планове имаш за остатъка от лятото?
 
Да работя и да се прибирам при семейството си във Варна. Не ми се ходи на някаква голяма и продължителна екскурзия, защото и това изморява. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Татуирана
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До момента визията, стилът и песните, които се налагат на това момиче са откровенно неприятни и отблъскващи. Изглежда ужасно, звучи ужасно, танцува ужасно. Не става нито за слушане, нито за гледане. Казвате това се слуша и за това е толкова зле, но ролята на продуцентите е да налагат определен стил, а не да следват тълпата, но при нас това не важи разбира се. Важното е да се бълва някаква помия и да се експлоатират децата, докато са млади и хващат окото. Пошло, грозно и гротескно.
20
3
 
3
 
! Отговори
Веско преди 4 години
До МислещМоже да сте мислещ, ама не сте наясно с музикалния бизнес. всичко е маркетинг и важно е с коя продуцентска фирма имаш договор. "Музиката" и клипа на конвейр, после платена статия като тази, залепва се клипа и хоп мильон клика. На другия ден - звизда!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си пусна една нейна песен в клозета.
18
6
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 23 И аз се питам същото. Не е участвала в Гласът на България.
17
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя е пък тая сега?! Царе сте да извадите някой анонимник.
16
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като те гледам как си се облякла, клоунските очила и тия чокота на главата, не ми изглеждаш порастнала... Поне на акъл. Иначе уж вече ставаш за тpeщяне...
15
6
 
27
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Бързо пораснала и още по бързо остаряла.
14
6
 
30
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До МислещИ къде се продава и кой го слуша!? След 2 месеца и тази е на ***!
13
6
 
38
 
! Отговори
Хахах преди 4 години
Да порасна бързо от яко бело по участията.Беше ни певица на фирмено събитие и с антуража после на линий и на шотове водка го откараха бекстейдж сума време...
12
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо всички певици днес имат псевдоними от само две срички?
11
6
 
30
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
съвременните жени ме отвръщават, дорбе че живях в друго време!
10
4
 
30
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Онзи ден го гледах при Слави това момиче,доста *** ми се видя.
9
31
 
8
 
! Отговори
Мислещ преди 4 години
Всички, дето ръсите такива коментари - да, Дара и производните й не правят качествена и интересна музика. НО това се продава и слуша. В момента има много други талантливи млади изпълнители, чиито имена обаче никой не е чувал, защото не произвеждат песни като на Дара, Тита и т.н., не са модерни и популярни. Отдавна ценностите не са това, което бяха - иначе ни Криско, ни Дара нямаше да пробият.
8
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дечицата дара, мара, тита, гери, никол и прочие са ми толкова противни, че ми се драйфа вече. Пък като се сетя за сузанита ми иде да се кача на покрива и да полетя.
7
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пораснала си друг път. Все още си мислиш, че всичко, което хвърчи се яде... ще ти се наложи да пораснеш, когато те изплюят изконсумирана след 3 до 5 години. Тогава ще видиш къде зимуват раците... Успех.
6
8
 
30
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Това подобие на нещо при Слави такава изложба.И не само тя.Защо всички чужди певци както и нашите от по-старото поколение пеят на живо,а разни чалгарки и други се кълчат,но не смеят и една строфа да изпеят.Само плейбек.Толкова могат горките,но поне да не ги канят
5
6
 
6
 
! Отговори
ххх преди 4 години
До Анонимен Що питаш като знаеш как???
4
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разкаже как точно и се е наложило
3
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мьека като пее /зее на английски.Личи си че всичките и парчета се праят ' е така, за 2 часа.'