Правилата, които Елизабет II не спазва

Не само Меган бяга от строгия протокол
12 сеп 2019 22:23, Дарена Найденова
8
Правилата, които Елизабет II не спазва
Reuters

Кралица Елизабет II е най-дълго управлявалият монарх в света. Това означава, че тя е имала достатъчно време да създаде няколко правила, които обаче понякога тя самата нарушава.

Нейно Величество, както и останалата част от кралското семейство, са задължени да спазват определени протоколи, когато се появяват на събития или са сред фенове. Правилата са много строги и дори Меган Маркъл на няколко пъти беше критикувана, че се разграничава от тях.

Все пак, понякога самата кралица нарушава правилата. Известно е, че Елизабет II излиза от правия път и решава да забрави за законите. Например, тя позволи на Меган Маркъл да прекара Коледа с кралското семейство преди да се е омъжила за принц Хари.

Според протокола, човек, който не е официална част от семейството, няма място на коледната трапеза. Явно Елизабет е повярвала в любовта на Хари и Меган и затова бързо е приела американката в двореца.

Ето още няколко други повода, когато кралицата е нарушавала правилата.

Прегръдката между нея и Мишел Обама

Едно от най-важните правила е никога да не докосваш член на кралското семейство. Хората, които се срещат с Елизабет II са посъветвани само да се покланят или да свеждат глава. През 2009 година обаче самата кралица нарушава закона.

Тогава на посещение ѝ е Мишел Обама, която топло прегърна своята домакиня. Това само по себе си е нарушаване на правилата, но още по-голяма изненада беше, когато кралицата отвърна на жеста. В своята автобиография Обама споделя, че Елизабет е била щастлива да излезе извън рамките.

„Може би не направих правилното нещо в двореца, но това беше акт на човещина. Мога спокойно да кажа, че кралицата нямаше нищо против, защото, когато я докоснах, тя ме придърпа още по-близо до себе си и сложи ръката си на кръста ми“, пише бившата първа дама на САЩ.

Споделя питие с готвача на фамилията

Според бившия готвач на кралското семейство, трапезарията на двореца е забранена за хора, които не са кралски особи. Въпреки това, кралицата прави изключение всяка Коледа, когато кани семейния готвач да изпие едно питие с фамилията.

Още случаи, в които кралицата не спазва протокола, четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в протока дали пише с дясната или с лявата ръка да хване чашката с чай сутрин и по ракиено време му казваме ние а те след обяд когато пият чай ?!
5
0
 
6
 
! Отговори
Мислител преди 4 години
След Брекзит,белите поданици ще се изнесат в Скандинавието,Шотландия и Европа.Тогава не съм сигурен новата островна Шри Ланка дали ще иска кралица...
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера кралицата пръднала не по протокол
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо баничка, яде едно пакетче с ДЮрасел, защото издържа повече ...
2
1
 
13
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
С толкова скучен начин на живот сигурно това й е най голямото забавление... да прегърне някой или да пие пунш с готвача.
1
1
 
12
 
! Отговори
Queensryche преди 4 години
Правилата не важат за върховния монарх, а пък ако някой се отваря много, може да заповяда да го обезглавят или да го затворят в тъмница.