16 кулинари, една голяма награда. Кой ще грабне 100 бона от MasterChef?

Вижте финалистите в готварското шоу
11 мар 2020 18:45, Александър Попов
16

Александър Андров, 29 г., мениджър на барове и ресторанти, София/Малта

 
От 7 години живее на остров Малта. В началото е транжирал пилета във верига за бързо хранене. Последно е работил като качествен контрол на ресторантите и баровете в голям хотел на острова. Иска да се върне в България и MasterChef е възможност да се установи тук. Снимка: bTV
 
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу сформираха елитната селекция от 16 хоби-готвачи в новия сезон на MasterChef. 
 
В елиминационното готвене журито раздели всички 35 притежатели на бели престилки от кастингите в три групи, които трябваше да създадат кулинарен шедьовър със специално подбрани продукти от всеки от професионалистите. Носителите на трите златни престилки – Куин Чан, Линда Петкова и Димитър Тончев не участваха в голямата битка, но имаха отговорната задача да изберат основния продукт, който става задължителен за ястията на всички останали.
 
Първата група на състезаващи се за място в MasterChef разполагаха с едни от любимите съставки на Chef Андре Токев – мастило от сепия, масло, шам фъстък, лимон, кисело мляко, батат, цвекло, целина, свежи билки и черна леща. Димитър реши да улесни претендентите за място на арената на MasterChef и определи пилешките дробчета като достъпен продукт, който да даде равен старт на кулинарите. 
 
Втората група имаше задачата да демонстрира познаване на азиатските вкусове, подбрани от Chef Петър Михалчев. Те разполагаха с пресен лук, соев сос, краставици, комбу (ядливи водорасли), кацо буши (изсушена кожа на риба тон), скариди, гъби шийтаке, китайско зеле, жасминов ориз, „тогараши“ (микс от седем подправки) и рибен сос. Куин избра като задължителна съставка за ястията на колегите си черноморски лефер, поради множеството възможности, които предлага. 
 
В третата група съставките пред претендентите за място в MasterChef бяха подбрани от Chef Силвена Роу. Тя им предостави портокал, ядки макадамия, фурми, овесени ядки, какао, чия, кокосова захар и масло, карфиол и киноа. Линда избра за състезателите основен продукт тиква, който зарадва, но и разочарова готвачите. 
 
Вижте 16-те финалисти в нашата галерия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: MasterChefМастършеф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Има се предвид още някой освен балдъзата на продуцента ли?
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 до 9Не си в час, ама хич. Имаш болни представи за света и си противоречиш. Тия дето ги защитаваш си имат ценоразпис досущ като теб. Иначе нямаше да се интересуваш колко съм успял ако не се предлагаше на плътския пазар. С несъответсваща на нищо завишена и претенциозна самооценка. Обяснявай на плащача си как припадам по кифли болни от суета, продажност и неосъзнатост. Той е по-дългосрочните губещи инвестиции.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И наградата печели КОРОНАВИРУСА. Аплодисменти, другари!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номер осем е екстра
9
2
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Факт е, че разни недокосвали красива жена, мислят по този начин. Набито им е в главата как жените успяват заради външния си вид и си мислят, че всички мъже са льохмани, като тях, и им се подкосяват краката от първата фльорца. Ами, успелият мъж така не мисли. Ама тия работи в тоя си живот няма да ги разбереш.
8
2
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Ми падай бе, кой те спира?! И без това съм убеден, че мерки не взимаш нито за себе си, нито за околните.
7
0
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Тъжно за тебе. Доста е грозновата. Добро дете, но всякаква липса на сексапил. Не е за хвалба...
6
6
 
9
 
! Отговори
Студентски град преди 4 години
Спал съм с виетнамката.
5
7
 
7
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Корона вирусът .!.
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не ме интересуват тия простотии , хората прсто падат и умират по улиците
3
10
 
12
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Който оцелее от короната
2
11
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
1. Какво общо има търкалящата се Силвена с кулинарията??2. Боновете съкровищни ли ще бъдат или касови?
1
14
 
18
 
! Отговори
Шеф Фъкофф преди 4 години
Наградата ще я грабне тая със силиконите и късата пола. Защото много добре може да слага яйца на очи и да пече кремвирш на фурна 37С със собствен сос.