Прати SMS и пишкай

На магистрала във Финландия има тоалетни, вратите в които се отварят само при изпращане на SMS
5 фев 2008 16:38,
17
Прати SMS и пишкай
Снимка: Булфото

На магистрала във Финландия има тоалетни, вратите в които се отварят само при изпращане на SMS.

Независимо колко е спешно, заключената врата ще се отвори само ако на изписания на нея номер бъде изпратен SMS.

Необичайното е, че цените са същите като за обикновените SMS-и, така че държавата или друг някой не печели нищо.

И тук възниква логичният въпрос защо да се заключват тоалетните край пътя.

А обяснението е също така "логично": ако се води отчетност за номерата на телефоните, от които са изпратени SMS-ите, хората ще се съобразяват и така ще намалее вандализмът.


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
досетлив преди 14 години
сигурно финландците са монтирали и устройство за автоматично затваряне на вратата след като излезеш, така че едва ли може да я оставиш отворена за следващия, освен ако не сте група...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
има зарядни за кола ако не си чувал
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ако на някой му е паднала батерията - не му завиждам
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Предлагам много лесен начин, ако ББ го въведе и тук :) Първия от опашката само пуска смс... и оставя вратата отворена за следващите хаххаха
12
0
 
0
 
! Отговори
отделящият преди 14 години
Всеки човек има своето изконно право да изпадне в понужда извън дома си. Някои хора изпадат в по-голяма понужда от твоята, но нямат средствата да си я позволят. Изпрати им своя излишен WC-SMS и ще опазиш свежо и чисто тяхното бельо, а душата им - от покруса. Не казвай "Това на мене никога не може да ми се случи ". Ти също имаш физиология! Подкрепи инициативата!
11
0
 
0
 
! Отговори
Заблян даскал преди 14 години
Аз преподавам друга техника на моите ученци.Когато сме на екскурзия като спрем пред обществен клозет,го разглеждаме и си правим снимки отвън.И групови също.Децата са много радостни и аз ги прикривам като пишкат и чишкат в торбичките еднодневки .Но после прилежно си изхвърлят отпадъците на указаните места.Когато имат големо АКО,е малко по-трудно,но тогава използваме близките храсти до бензиностанциите.Едното ака,другите отпред пеят,за да не се чуват напъните.Аз в това време ги симам и те така.Хем пестим парички,хем винаги сме облекчени,хем използваме телефоните по предназначение,хем изучаваме близката природа.И всичките ми ученици са отличници.Те това са научили от мен,дано се справят с трудностите и по широките европейски пътища.
10
0
 
0
 
! Отговори
Anonim 22 преди 14 години
Като знам старите хора как добре се справят а с писането на СМС-и не искам и да ги мисля. :)))
9
0
 
0
 
! Отговори
муцо преди 14 години
Абе тиа са изпущиле да пишат, че талифоно требе да е НОКИА
8
0
 
0
 
! Отговори
Прасето от Филибето преди 14 години
Е па вие можете ли да си представите, че някъде в Европа е забранено да пикаеш навън? Дори и в храстите. Колко са *** тези европейци. А горките им жени, с тези мъже, които могат само на малки деца да го надървят!
7
0
 
0
 
! Отговори
120 годишната емигра преди 14 години
Много са умни тези финландци бе, човече !!! Тръгваш ли на път, непременно се отбий първо в някой магазин и си купуваш мобифон (ако нямаш такъв или са ти го гепили). Иначе, може да се подмокриш докато пратиш SMS-а, но това си е друга тема... Я по-добре си стойте в българия, че можеш да пикаш където си пожелаеш - даже в парламента. Там и голямо насиране става, ама нейси...
6
0
 
0
 
! Отговори
Прасето от Филибето преди 14 години
Епа че като одим там да пикаеме нали не у секи GSM, каде ще им го намера? Че им го извадя от *** ли?
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
А дали може да оставя вратата отворена,че да направя едно добро за тези,които ще дойдат след мен?
4
0
 
0
 
! Отговори
Бай Шиле Първанов преди 14 години
Е оно ако ти се пика яко, че се опикаш като едното нищо! Ами ако не знаеш да пишеш? Или пък немаш телефон, ко прайме тогиз,а? Пикаеш по пъто и рисуваш фигурки по асфалта да го ***. Значи требе да одиме у клозету с телефони - арна работа, моа да ти се обади простата....... Луда работа. Представям си ако ти се оди по голема нужда - направо се насираш..... Е тогиз че го втасаме....
3
0
 
0
 
! Отговори
stafex преди 14 години
Защо да не изпия три бири,жената ще кара.И какво, аз да се стискам ли?
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Във Финландия се предполага, че ако си изпил три бири, няма да си с колата на магистралата. В нормалния свят, за разлика оттук, хората имат навика да спазват правилата.
1
0
 
0
 
! Отговори
LOLcat преди 14 години
Това е особен вид садизъм. Начи изпиваш три бири и после трябва да напишеш СМС, да уцелиш правилните бутони и чак тогава. Ужааас!