Чистят руски град с... прахосмукачки

Така няма да се вдигат облаци прах
25 юни 2008 11:07,
9
Чистят руски град с... прахосмукачки
Не е хубаво да се вдига прах там, където играят децата. Снимка: Булфото

За чистенето на улиците на руския град Астрахан ще бъдат използвани специални улични прахосмукачки, съобщи Интерфакс.

„Подобна техника е необходима на нашия град, защото помага да се поддържа чистотата в местата за отдих, като при това няма да се вдигат облаци от прах, което не е маловажно – няма да се замърсява въздухът и да се създават неудобства на гражданите“, заявиха пред агенцията източници от градската администрация.

Според специалисти, една улична прахосмукачка заменя труда на 30 чистачи. Кметството вече е закупило такава прахосмукачка, която може да събира дребна смет и прах, а има и приспособления за поддържане на тревни площи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Незнайко преди 15 години
Това не е новина. Такива прахосмукачки отдавна сме ги внедрили в БГ - те са едни жълто-оранжеви камиончета с четка отпред, които вървят бавно до тротоара. Те са с прахосмукачка отдолу. явно като се напише прахосмукачка и всеки се сеща за Фреди Меркюри.
7
0
 
0
 
! Отговори
upuTy преди 15 години
поредната глупава новина, която не засяга особено много хората.... ама пишете си ги все такива... да има там с кво да запълвате страниците ....
6
0
 
0
 
! Отговори
chistota преди 15 години
v USA i zapadna evropa + BG na nekoi mesta se chisti sprahosmukachki (specialni koli) ot 100 godini!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че ние да не би да вървим в друга посока бе.Какво е различното при нас - Олигарси, беден народ, криминален преход, поръчково правосъдие, е още не избиват инакмислещи журналисти, ама то май няма такива
4
0
 
0
 
! Отговори
as преди 15 години
ami 6to samo v sofiq bee v drugite gradovee da ne se li zimat :D:D:D
3
0
 
0
 
! Отговори
Plamen Dimitrov преди 15 години
Bravo na rusnacite. Triabva da se uchim ot tiah. I da varvim kam Rusia, a ne kam prodajnite i maloumni Saedineni shtati
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина много умно от тяхна страна,защото днес видях как една чистачка метеше улицата и вместо да изхвърли *** и листата в кофата тя ги бутна по една кола.Затова е по-добре и в София да се купят такижа "прахосмукачки".
1
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Какво е това заглавие, редактори, замислете се малко. Хората там чистят, и прахосмукачката не е обикновенна, ами си е спешъл едишън за тази цел, даже може и да не е прахосмукачка, а да е друг вид уред, и вие да сте си решили така а си я кръстите. Хората поне мислят и чистят, това за дигането на прах е особенно важно, не като при нас чистенето да се изразява в това да си хвърляме *** навсякъде, а за праха да чакаме дъжда да го отнесе! Такива неща са достойни за уважение!