Стая под водата в Индийския океан!

Хотелска стая в Танзания осигурява неповторима гледка към подводния свят
2
Стая под водата в Индийския океан!
Снимка: themantaresort.com

Хотелска стая с гледка към морето е осъществима мечта. Но какво ще кажете за стая с гледка под водата? Отскоро има и такъв хотел в далечна Танзания.

Млада двойка от Швеция е търсила нещо по-сециално за медения си месец и го е открила в Танзания - хотел под водата.

Гмуркането, разбира се, е включено в цената. Докъдето ти стига поглед - само вода и риби.

"Това е изключително преживяване - да си заобиколен само от вода и риби. Много е впечатляващо. През нощта също е изумително красиво с всичките тези отражения, с рибите, които преминават покрай теб. Душа не ти дава да заспиш", казва Каролин Лифланд, туристка от Швеция.

Да се излежаваш на 4 метра под водата и да се наслаждаваш на невероятна панорамна гледка. Този лукс има своята цена. Нощувката струва 1500 долара.

Коралите смайват със своята красота. Но рибарите и техните мрежи нанасят видими щети. Затова риболовът е забранен в радиус от 1 километър около подводния хотел. Мярка, която се отразява добре на морските обитатели.

"Преди да построим тази стая под водата, преди около три години, тук беше пълно с рибари, които хвърляха своите мрежи и увреждаха коралите. Но откакто беше създадена защитената зона, коралите се възстановяват", разказва водолазът Хабиби Хамади Отман.

Но и туристите оставят следи. Собствениците на хотела планират изграждането на още три подводни стаи, предава "Дарик".


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари