Заради честото миене на ръцете: 6 съвета за грижа за тях

Кожата на ръцете се изсушава
28 мар 2020 22:49, Ивета Иванова
1
Заради честото миене на ръцете: 6 съвета за грижа за тях
Снимка: Pixabay

 Една от най-важните мерки за превенция на коронавирус е редовното миене на ръцете. Специалисти обясниха, че ръцете трябва да се мият със сапун и вода поне 20 секунди и да ги търкате старателно. Но заради честото миене на ръцете сега, може кожата ви да стане по-суха.

Естествено, трябва да продължавате редовно да миете ръцете, но ето и няколко съвета как да се погрижите за кожата, според "Healthline".
 
1. Мийте с топла/хладка вода
 
Знаете, че задължително трябва да миете ръцете със сапун, но не е нужно водата да е гореща или прекалено топла. Може да се миете с хладка вода или с топла вода. "Много горещата вода накрая изсушава нещата и така ефикасността на измиването не се подобрява", казва дерматологът Даниела Крошински. Горещата вода премахна естествените мазнини от кожата и така вреди на кожата на ръцете.
 
2. Използвайте хидратиращ сапун
 
Някои агресивни сапуни също могат да съсипят кожата и да я направят суха и груба. Няма значение дали ще заложите на течен или твърд сапун, важното е той да е хидратиращ. Експертите съветват да използвате сапун с кремообразна консистенция. "Трябва да търсите сапуни със съставки като глицерин и ланолин", съветва доктор Луси Ксу. Някои твърди сапуни са с по-високо pH, което също изсушава кожата. Течните са по-нежни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари