4 калорични храни, които да направите по-полезни

Вижте кои са те
4 апр 2020 06:00, Ивета Иванова
3
4 калорични храни, които да направите по-полезни
Снимка: Pexels

Сега стоим повече вкъщи заради пандемията от коронавирус. И имаме възможност да пробваме нови хобита, както и да се развихрим в кухнята. Времето е идеално да изпробвате нови рецепти и да се научите да готвите повече неща.

Но за да не качите прекалено много килограми, докато стоите в дома, може да разнообразите някои вкусни ястия и да ги направите по-полезни. Ето някои идеи на британския "Cosmopolitan".

Кюфтета
 
Кюфтетата са иделани за обяд и вечеря. Месото ви дава енергия, а и ако направите повече кюфтета, ще имате храна за няколко дни. Но може да разнообразите рецептата.
 
Сменете 1/3 от месото с овесени ядки и така ще получите по-здравословно ястие. Като ядете по-малко месо, ще намалите наситените мазнини и ще поемате повече фибри, ако заложите на овесени ядки.
 
Лазаня
 
Перфектна храна за вечеря и идеална за хапване пред телевизора. Но може да замените повечето лазанени кори с резени праз. Празът е много полезен, пълен с витамин А и ястието ще е с по-малко калории.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Рупам шоколад преди 4 години
Хем е калоричен, хем е вкусен, хем не подува корема.Ако някой го е страх да не затлъстее от шоколада, да тича всеки ден в парка и да отделя дневно по два пъти един 10-минутен период, през който да прави физически упражнения у дома. Това е препоръка за онези, които работят седнали. Който има работа, свързана с физически труд или с много ходене насам-натам, няма нужда да се безпокои.