4 стъпки за лесно почистване на дома от старите вещи

Дарявайте, вместо да продавате
16 авг 2020 23:30, Михаела Лазарова
15
4 стъпки за лесно почистване на дома от старите вещи
Снимка: Istock

Разхвърляният дом, пълен със стари вещи и дрехи, доказано предизвиква депресия и повишава нивата на стрес. Но не всеки умее да се разделя така лесно със старите си вещи, защото с тях свързва спомени и чувства. Без значение дали сте решили да разчистите заради болезнен развод, смърт на близък човек или просто сте си останали вкъщи заради пандемията от коронавирус, разчистването на стари и непотребни предмети ще облекчи емоционалното ви състояние и ще освободи достатъчно място за нови неща в живота ви.

Как можете да преминете през прочистването на дома си лесно без физическа и емоционална тежест? Ето няколко полезни стратегии.

Направете снимки

Колкото и странно да звучи, когато направите снимки на любимите си предмети, които се налага да изхвърлите по някаква причина, това помага. По този начин ще можете да запазите частица от тях, след като решите да се освободите от бремето им. Изследване на учени от Penn State University от 2017 година, публикувано в Journal of Marketing констатира, че разделянето с непотребни вещи става много по-лесно, ако си направим снимки с тях. Този трик помага на съзнанието да се раздели по-лесно със скъпи вещи, като знаем, че винаги можем да погледнем снимката с тях.

Дарявайте, вместо да продавате

Същото изследване, цитирано от realsimple.com установява, че даряването прави разделянето с ненужните стари вещи много по-лесно, отколкото продаването. Мисълта, че помагате на някого в нужда осмисля съществуването на вещите и удължава техния морален живот. Хората са много по-склонни да се разделят с любимите си предмети, дрехи и вещи, ако знаят, че някой в нужда ще се възползва от тях.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
355
 
! Отговори
Уууу преди 8 месеца
Защото у нас ще довтасат НАП да декларираш какво си продал. Затова нама и няма да има гаражни разпродажби. Интаресно защо са ме изтрили??? и защо не са изтрили коментарите дето са писали за мен, че съм Ганьо ***??
11
1
 
333
 
! Отговори
Гаражна разпродажба преди 8 месеца
В другите държави хората правят т.нар. "гаражна разпродажба" като поставят пред къщите си разни предмети, от които искат да се освободят и ги продават на ниски цени на минувачите. Това е голямо удобство и защо не го въведат в България?
10
1
 
339
 
! Отговори
ТЪПА СТАТИЯ преди 8 месеца
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВА СТАТИЯ ОТ ТИП:
" НОВА БУЛКА – НОВ КЪСМЕТ"
ПРОЧЕТЕЕТЕ ПУБЛИКУВАНИТЕ МНЕНИЯ - УЖАС
НЕ Е ЛЕСНО ДА УНИЩОЖИТЕ СПОМЕНИ ОТ ЕДИН ЖИВОТ ДОРИ И С АМЕРИКАНСКИ "МЕТОД"
9
2
 
323
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Викаш "майстор" да ти залепи плочки на терасата, после всичко в апартамента е дармадан за хвърляне. Килимите на стъпки и пръски, кьошетата надрани с кофа, пердетата със следи от пребрисване, саксиите с фасове, мивката нахрачена, дистанционното пипано с цимент, тоалетната запушена с бързосъхнещо лепило, кутиите с плочки разпльокани върху кожените обувки, сандалите за баня скъсани... Само сапунът стои непипнат.
8
1
 
313
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До help къде бъркам
Ти не си виновен, че си се родил с интелектуален дефицит. Гледай си добре жената, че таман сте се намериле...
7
11
 
0
 
! Отговори
Ганьо не разбира преди 8 месеца
До До ууу

Ганьо няма как да те разбере, не знае как хората си държат чисто и подредено. Не му пука за глобата, а всеки се бие в гърдите, че си плаща данъците макар да крие всяка възможна стотинка! 90% от хората тука са тотална трагедия и трябва да минат поколения, за да осъзнаят, че докато болшинството са прасета ще си живеем в ***
6
4
 
1
 
! Отговори
бай хАджи преди 8 месеца
Нидей, ла, как ще хвърляш , утре ще ти затрябва - няма пари да даваш я. То храна , вода не ще.
5
3
 
3
 
! Отговори
help къде бъркам? преди 8 месеца
Отварям вратата,
оставям 50кинта на изтривалкато
звъня на звънеца
Затварям бързо вратата и викам, уж от банята "Скъпа , звъни се "
Тя отваря , вижда 50-те лв , навежда се да ги вземе и аз използвам че е в стартова позиция й и бия шута.
Радостен отварям една бира, сядам на дивана и търся дистанционното , оглеждам се и си давам сметка че жената е седнала преди мен и вече се сопулеви пред "Босфорската кралица"
Ай уонъ край
4
4
 
0
 
! Отговори
Комисионер преди 8 месеца
Купуваш си нов дом, и старият го продаваш и е готов изчистен от боклуците.
3
11
 
1
 
! Отговори
До ууу преди 8 месеца
Във всяка нормална държава щяхте да се сдобиете със сериозна глоба, но ...
цялата Тикволандия е едно голямо сметище, а управляващите са най-големите бУклуци.
2
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ако смяташ да го дариш, трябва да можеш да тичаш бързо.
1
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това но снимката никой няма и да го купи.