5 начина да привлечете положителни хора в живота си

Бъдете гъвкави към промените
9
5 начина да привлечете положителни хора в живота си
Снимка: Istock

Всеки познава поне един човек, за когото може да каже, че е позитивна личност. Да бъдеш позитивен има своите предимства – имаш повече щастливи мигове, взимаш по-добри решения, мотивиран си, постигаш успехи, справяш се по-добре в сложна ситуация, хората те харесват и търсят компанията ти.

Как да привлечете в живота си повече позитивни личности, а и вие да бъдете такива?

1. Елиминирайте отрицателните хора от живота си

Ако имате негативни хора в живота си, опитайте се да ограничите контактите си с тях. Без дори да усещате, те бавно ви повличат надолу, карайки ви не да намирате решения на проблемите и да бъдете уверени, мотивирани, а точно обратното. Когато се освободите от тяхната отрицателна енергия, ще се почувствате по-леко, щастливи и по-малко стресирани.

2. Излезте от капана на собствените си мисли

Знаем, че нашите мисли създават събитията, които ни се случват. След динамичен ден, в труден период, любовна драма, е много лесно да попаднем в капана на негативните мисли. Те ни карат да се съмняваме в себе си, в хубавото, което заслужаваме и което ще ни споходи скоро. Така отблъскваме позитивните хора, защото говорим само за проблемите си, без да виждаме ситуацията от няколко ъгъла. Позитивните хора избягват компанията на хора с отрицателен заряд. Затова, ако искате да се радвате на повече мигове с тях, надскочете негативните си мисли. Не бъдете твърде критични към себе си, напомняйте си често хубавите качества.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Електромагнетизъм преди 3 години
За да привлечете позитивни хора, трябва да сте много негативни.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз акам
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно погрешна теория! Така ще се заобиколите с двуличници и ще ви облъчат с повече негативна енергия отколкото можете да понесете. Предпочитам да се събирам с неудачници и псувaщи хора вместо с лъскави подлеци.
1
0
 
26
 
! Отговори
х преди 3 години
Няма приятели, всички са сметкаджии и си гледат интереса. Единствено на родителите ти им пука за теб и истински мислят за теб и те обичат. Ценете тях, другото е днес го има, утре не.