Пътешественик разказва за красивата Грузия

Има много какво да учим от тях, смята Владина Цекова
18 окт 2021 17:37, Анисия Иванова
7

Пътешественикът и експерт по връзки с обществеността Владина Цекова е била в над 50 страни. Нейната мисия са социални каузи в помощ на природата и социално слаби семейства. Преди дни тя се завърна от третото си посещение в Грузия.

"По-малка от нас страна, а е съчетала в себе си толкова история, традиции и обичаи. В същото време е изключително модерна и креативна страна. Бях супер изненадана. Грузинците имат прекрасни големи сърца", сподели Цекова в студиото на "България сутрин".

Тя похвали специално грузинското вино и грузинската храна. Обърна внимание на хачапури - тестено изделие с яйца, кашкавал и сирене.

"Бяхме в скални манастири, в древно пещерно селище... Оказва се, че е най-древното в света. Най-хубавото нещо в моите пътувания са хората. Грузинците са хора с огромни сърца, посрещат те много гостоприемно. Малко сме идентични с тях, има много близки неща", каза още Цекова.

По думите ѝ пред Bulgaria ON AIR грузинците правят добре рекламата си и в това отношение може да вземем пример от тях.

"Вероятно нямаме такива гидове, които може да разходят хората из цяла България, за да може да се покаже това, което ние имаме. Нямаме добра реклама. Също сме с древна история и имаме природни забележителности. Много може да се учим от грузинците. На всяка крачка в Тбилиси има статуи, пластики, скулптури на техни известни художници, режисьори, писатели", разказа Владина Цекова.

Според нея с грузинците сме близки като отношение и характери. Знаят за историята и природата ни, отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
14
 
! Отговори
Ron Burgundi преди 2 години
2011 бях в Тбилиси и Кутаиси, уникално място. Не слушайте головодниците. Тбилиси е на светлинни години пред европейска София. Поне беше тогава. Да , особени са грузинците но са готини и топли хора, младите хора са учтиви и засмяни. Храната е уникална. А за Батуми нещо да кажете. Сравнете го с насраннния Слънчев Бряг. Всяка държава се развива , само България дълбае дъното. Тбилиси е много хубав град.
3
10
 
3
 
! Отговори
Granik преди 2 години
Повечето са мафиоти и гангстери , тяхната мафия е стара, освен това там съществува закона за кръвното отмъщение ,както в Албания и кавказките държави сред които е и Грузия.
2
1
 
14
 
! Отговори
В преди 2 години
"страшно бедняшката и мизерна" Грузия през 2013 едни с ексцентрична полова ориентация се опитаха да направят "парад". Едва ги спасиха от народната "радост" (в YouTube има видеа за въпросния сеир). Даже една американска дипломатка [интересно, к'ъв го е търсела там по него време;-)?] без малко да усети с гърбината си пословичното грузинско гостоприемство.
1
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил съм в Грузия и е страшна бедняшка мизерия, освен в ресторантите им, които са страхотни и доста евтини. Другото им е ужасно, дори в столицата.