5 причини работата да ви прави нещастни

Преуморени сте
26 ное 2022 18:21, Александър Попов
20
5 причини работата да ви прави нещастни
Снимка: Pixabay

Всеки е имал работно място и работа, които не е харесвал. А може би настоящата ви работа не ви носи удовлетворение и щастие? Това дали след като работният ден приключи ще си тръгнем спокойни и с желание да направим нещо хубаво за себе си зависи от много фактори. Първата причина много хора да не са щастливи от работата, която работят са взаимоотношенията им с шефа. Как се отнася той към тях, дали успява да сплоти хората или обратното дали омаловажава това и т. н. Кои други причини ни правят нещастни на работа?

Не харесвате колегите си

Вероятно всеки работещ има поне един колега, когото не харесва по една или друга причина. Ако обаче работата ни е пряко свързана с този човек или се окаже, че с повечето от колегите не сме в добри взаимоотношения, това със сигурност ще ни кара да се чувстваме зле в работата. Не бива да забравяме, че на работа сме повече часове, отколкото със своите близки. Ето защо средата е важна, за да се чувстваме добре и щастливи.

Може да се каже, че колегите оказват влияние върху усещането ни за щастие. Ние сме социални същества, а ако сме заобиколени от негативни хора, които не ни карат да се чувстваме добре, или колеги, които нарушават работния ни процес по някакъв начин, това може да е причина да не харесваме работата си.

Незадоволително заплащане, липса на бонуси и други мотивации

Въпреки че парите не са всичко, когато става въпрос за работа, те са един от мотивиращите фактори. Похвалите за добре свършената работа определено са нещо хубаво, но служителите дават повече от себе си, когато работата им е възнаграждаваща.

Това включва не само удовлетворяващо заплащане, но и различни социални придобивки, полезни обучения. Всичко това води до положителни емоции, които пък ни карат да бъдем по-мотивирани, да осъзнаем своята полезност за компанията, в която работим. Удоволствието от работата се повишава.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари