Чернобил отблизо в "Неразделни"

Сериалът от 2 февруари по Bulgaria ON AIR
Обновена: 2 фев 2017 12:30 | 2 фев 2017 10:39, Петя Славова
18
Чернобил отблизо в "Неразделни"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В епицентъра на екологичната катастрофа по време на аварията в Чернобил   ще ни отведе  сериала "Неразделни".

Украинската поредица описва загубата, любовта, смелостта и истинската сила по време на едно от най-големите бедствия на XX век.

Трагедията е проследена през очите на едно семейство, имало нещастието да е в близост по време на аварията.

Минисериалът вади на показ страха, болката и любовта и поставя главните персонажи пред сложни дилеми - да изберат да оцелеят или да обичат.

Именно на фона на драматичното събитие в "Неразделни" се заражда една чиста любов, последвана от неочакван край. Десетокласничката Аля Широкова и нейната по-голяма сестра Маряна пътуват за среща с роднини в Припят в нощта на 25 срещу 26 април. Само за миг животът им е белязан завинаги - те стават свидетели на експлозията на Четвърти блок на Атомната електроцентрала в Чернобил.

Последствията от облъчването и трагичната смърт не подминават семейство Широкови. В Припят се обявява незабавна евакуация, но момичетата отказват да тръгнат без своя баща Николай, който изпълнява служебния си дълг като пилот. Той е част от отрядите по ликвидиране на последствията от експлозията. Трагедията не подминава семейството - Николай загива в хеликоптера, който взема проби от ядрения реактор.

Насред хаоса и смъртта, които дебнат в Припят, успява да се роди истинската любов между Аля и войникът Павел. Но балансът между добрите и лошите новини не важи за съдбата на Широкови – Марияна е облъчена сериозно от реактора. Павел също не успява да се измъкне от смъртоносния ефект на експлозията.

Животът е несправедлив към Аля – тя остава сама. Единственият лъч светлина в живота й се оказва нероденото й дете. Лекарите са категорични за състоянието й и рисковете, които носи - съветват нещастното момиче да абортира. Ще избере ли Аля живот за детето си или ще заличи и последната следа от себе си на този свят – гледайте всеки делник от 2 февруари в 16.30 часа по Bulgaria ON AIR.

"Неразделни“ е отличен с Платинена награда за най-добра минисерия на Световния фестивал на независимо кино в Хюстън, получава и Сребърна почетна награда на Международния филмов фестивал в Чикаго. Продукцията е номинирана и за постижение във визуалните ефекти и продуценство тв филм от Американското сдружение на визуалните ефекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
Гледах го по БНТ през Април. Бива.
9
2
 
0
 
! Отговори
perekly преди 7 години
До Здравец- Явно не знаеш руски, нямаш идея от украински, историята ти е непозната дисциплина , а мозък просто нямаш.
8
3
 
5
 
! Отговори
. преди 7 години
До ЗдравецУкраински е.
7
0
 
13
 
! Отговори
Mesershmith преди 7 години
Филма показва и част от истината за Чернобил. Уникален е! Има всичко, както е в живота...любов,щастие, тъга, отчаяние, надежда... Няма да ви отнеме много от безценното време, но ще ви накара да се замислите колко е важно човек да се радвам на малките неща и на това което има. А не все да се оплаква че няма.... З а мен лично филна си заслужава наградите!!!
6
10
 
0
 
! Отговори
Съдбата е кучка преди 7 години
Не ми стига реалността, та ще се сдухвам сам с некви подтискащи сериали....да, бе....
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Това да не е *** която никой вече не иска да е...
4
23
 
6
 
! Отговори
Върнете ни парите преди 7 години
Там където стъпи руски ботуш, нищо не никне. България мрази россия и толкова.
3
1
 
6
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Оправихте го ;)
2
4
 
9
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Припят не Привят!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много силен!