Наградите "Оскар" през 2021 г. може би ще бъдат отложени

Причината е коронавирусът
20 май 2020 09:18, Нели Христова
4
Наградите "Оскар" през 2021 г. може би ще бъдат отложени
Снимка: БГНЕС

Наградите"Оскар" се провеждат винаги в края на февруари. Но коронавирусът може да промени и това, както промени критериите, по които ще се разглеждат филмите, борещи се за номинация за престижната статуетка.

Заради пандемията от COVID-19 наградите "Оскар" могат дабъдат отложени, пишат от "Варайъти". Към момента гала вечерта, когато се връчват най-престижните награди на Холивуд и която се следи от целия свят, е насрочена за 28 февруари.

Коронавирусът удари много силно филмовата индустрия. Снимките на някои ленти спряха, постпродукцията на други не може да бъде завършена. Премиерите на част от филмите, които трябваше да излязат, когато кината затвориха, бяха отложени за по-късно през годината. Заради всичко това Академията промени правилата си - за пристижната статуетка ще се състезават и филми, които са имали само онлайн премиера.

С навлизането на онлайн стрийминг платформите, като Netflix, тази част от регламента започна да се коментира по-често. Някои от продукциите на Netflix, като Рома, която все пак спечели награда, трябваше да имат кино премиера и да бъдат пуснати по кината, за да се състезават. Ветераните в индустрията пък се обявиха срещу това, филми, които не са давани на голям екран, да бъдат номинирани за "Оскар". Но COVID-19 успя бързо да въведе промяната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа, Оскарите ли? Най-добре да ги премахнат, а на тяхно място да излъчват "Наградите "Дарвин""! Поне да е ясно кой винаги ще ги печели :)
2
2
 
2
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Те и миналата година замалко да останат без водещ- никой не покриваше политико-коректните им изисквания :) ще се справят хахаха
1
2
 
0
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ преди 3 години
е жена.