Над 1 млн. семейства в Гърция ще получат помощи за отопление

Домакинствата няма да усетят финансово високите цени на тока
9 окт 2021 11:33, Елка Василева
25
Над 1 млн. семейства в Гърция ще получат помощи за отопление
Христос Стайкурас - финансов министър на Гърция.Снимка: архив, БГНЕС

С половин милиард евро гръцкото правителство помага на домакинствата да посрещнат високите цени на тока. Повече от един милион гръцки семейства ще получат и помощи за отопление.

Удвояват се помощите за отопление до края на тази година, съобщи финансовият министър Христос Стайкурас, цитиран от БНР.

Променят се и критериите, като над един милион гръцки домакинства ще получат помощи, независимо с какво се отопляват - петрол, природен газ или дърва.

Разширява се и мярката срещу високите цени на електроенергията.

Финансовото министерство увеличи категориите граждани с право на помощи. Реално домакинствата няма да почувстват финансово високите цени на тока. Тази мярка е до края на годината, защото според експерти на енергийния пазар цените в скоро време ще се върнат на предишните нива.

За компенсации правителството отделя 500 милиона евро по информация на финансовото министерство.

В отговор от централата на Комунистическата партия коментират, че мерките са козметични и за кратко време и настояват парламентът незабавно да гласува отмяна на данъци и акцизи върху електроенергия и горива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Живко от Варна Отивай в Гърция Живко. И ни пиши като Живко от Тесалоники.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 милион гърци ще се топлят на ток от АЕЦ Козлодуй.Така беше и при развития социализъм - токът се изнасяше.
21
1
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
В ЕВРОПА Е ТАКА-И ПРИ КАРАНТИНИРАНЕТО ДАВАХА ПО 800?. А У БЪЛГАРИЯ ТИ ПРАЩАТ ГОРСКИ ДА ТИ ВЗЕМЕ ДЪРВАТА И АКО ИМАШ ПАРИ ДА СИ ПЛАТИШ ГЛОБАТА.-АКО НЕ ЩЕ ТИ ВИСИ.
20
1
 
7
 
! Отговори
напрай сметка преди 2 години
Токът от единия блок на АЕЦ козлодуй го изнасяме за Гърция.
19
0
 
1
 
! Отговори
от село преди 2 години
Днес с моята баба Флореана и 8 внука, 2 праправнука набрахме 8 големи чували с орехи. Дъжд вали, орехите падат, падат, направо се сипат и ние пълним чувалите! Поне ще има с какво да черпим хорицата които ни идват на гости. Колко малко му трябва на един истински християнин от село Остров, Оряховско. Църквата е в центъра на селото, но ние в имота си имаме Параклис и всеки един които преминава прага на моя дом е длъжен да запали поне една църковна свещ в името на нашият спасител Иисуса Христа.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми не можете да си поискате, затова. Нали знаеш, няма жена която да не дава ама трябва да знаеш как да си поискаш. Айде успех в оплакването и подсмърчането.
17
0
 
3
 
! Отговори
от село преди 2 години
Направих за Димитровден и 800 литра червено вино от Vitis vinifera sylvestris, демек от диви лози. Виното е плътно, ама такова, че даже и в нито едно бутиково заведение. Насъбрах и голямо количество от билки - мента, бабини зъби (помага за онази работа, дето е в гащите), мед от диви пчели (в дънери бол от пчели и мед), всякакви ядки (диви бадеми). Добре, че е района на Дунава, та да можем да оживеем в тези трудни времена. И така, село Остров, Оряховско; навремето имаше и кораби и метеори, но ..
16
5
 
2
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Това е разликата да си в еврозоната.Но дебелите глави на българите няма да уврат.
15
0
 
1
 
! Отговори
от село преди 2 години
Добре, че имам 7 броя песа и 28 селски котки, да те спят заедно с мен на пода върху една 28 cm розогозка от папур; спим, топлим се, камината уж гори, с това което съм събрал през лятото по брега на Дунава в моето родно село Остров, Оряховско. Цяло лято ходим заедно с песовете и всичките ми котки по брега на реката и събирам дърва, а то дърва бол - носи ги течението реката. Насъбрах голямо количество и риба, ама аз суша за през зимата; правя саламура за мен и за котките; на котките им правя неве
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как за гърците винаги се намират пари, а за българите не?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фуражката и кирчовците само взеват, те не дават
12
1
 
12
 
! Отговори
Кабрио с климатик преди 2 години
А през лятото сигурно ще получават помощи за охлаждане.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А плондера от Банкя плашеше, че ще станем като Гърция.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние ще получим чимбер зад тила като Плевнелиев. Доходите ми паднаха наполовина, ама данъците са на макс. Яжте си го вируса и дъвчете.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв в критерия за Гърция ?тук дават предимно на ромовете ,даваха по тв че и камини за хиляди левове от общини им дават ,а бря да ми му се полага и на мен камина)
8
0
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ПО 4 ЧОВЕКА В СЕМЕЙСТВО ЗНАЧИ ПОЛОВИН ГЪРЦИЯ. А ТУКА 500 МИЛИОНА ЗА ИЗБОРИ ДЕМЕК ЗА НИЩО А БЪЛГАРИТЕ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тия тежки локдауни и фалити там покрай уханската настинка,трябва да им дадат да си пълнят хладилниците гратис от магазините даже!!
6
2
 
13
 
! Отговори
Нанр преди 2 години
Те и тук са толкова, само, че ги получават предимно шФеди, избиратели на герверастията...))
5
3
 
19
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Тиквата унищожи България!!!
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С очите си видях по българслата телевизия, как Дянков, от партията ГЕРп, избирана и пеизбирана от нашия (мало)умен народ, заявяваше, че България щяла да бъде по-добре от Гърция през следващите десет години. Това не помня през коя година беше, но май минаха почти деет години и все още в Гърция взимат два пъти по-високи заплати от нас. Народе, продължавайте да си преизбирате ГЕРп!!!!