Курти: Сърбия опитва да пренареди Балканите

Той призова за нормален диалог
1 дек 2022 21:49, Росен Стойчев
22
Курти: Сърбия опитва да пренареди Балканите
Снимка: БГНЕС/EPA

Косово няма да допусне модела на Република Сръбска на своя територия.

Още по темата
Това обяви косовския премиер Албин Курти пред N1.

Той коментира настояването на сръбското правителство за сформирането на Общност на сръбските общини. Според него това може да работи в противовес на интересите на Косово.

Според него Сърбия опитва да пренареди териториалната цялост на всички на Западните Балкани. Добави, че планът на ЕС и САЩ е да има споразумение между Сърбия и Косово до март.

Курти настоява да се даде шанс на диалога между двете държави. Надява се на реално споразумение до тази пролет.

"Мисля, че международната общност няма да търпи Сърбия още дълго. Мисля, че в даден момент ще трябва да бъде взето решение", коментира Курти.

Настоява, че има вариант за нормалност в диалога при добра воля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Сърбиякосоводиалог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
До по шъстество преди 1 година
Добре г***ню а кога ще научите дъщерите си чъ онова не се гълта и да вземет да си раждат чъ след 20 30 години незнам дали ще останете половин милион монголци
5
0
 
2
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Не пипайте повече границите на Р България. Нека има мир в Европа и на Балканите....Само този който не е бил във война, само той не знае колко е страшно да си на фронта. Но глезените мамини синчета на Европа насила искат да влизаме във войни и онфликти. Поитайте силийците те ще ви кажат какъв е страхът от войната...
4
0
 
0
 
! Отговори
Някой към 3 преди 1 година
Ти може да ги приемаш като братя славяни, но те тебе не. Същото е и със руснаци и със украйнци. Същото е и с германците с който вярваме в един бог. Ние можем да приемем всички, но те нас не ни приемат. Ти говориш за някакви земи и парцели. Но не отчиташ човешкият фактор и заслужава ли и дали на България и трябват още откачалки и проблеми от досега имащите. А албанци и косовци е по-добре да нямаме общи граници. Във всяко зло има и добро. Може би затова още има България.
3
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
ЕС да помогне на България по спешност с границите. И спешни реформи, обучение модерно и на ниво на граничарите и полицията. Косово, Албания, Сърбия и Македония не ни трябват в ЕС. Може да тях други параграфи към ЕС. Достатъчно и предостатъчно нации който не са от ЕС има вече тук и си докарват проблемите и им берем ядовете. За да няма ексцесии и непредвидени гадости ще търпим натресената до тук простотия от ЕС и тези вече е война навсякэде
2
12
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Не се ежи с великоалбанската си идея. Кой пренарежда Балканите пак? Ние трябва да седнем да работим със сърбите заедно. Братя славяни, православни. Ние им помагаме да си вземат Косово, Черна гора и Босна, те ни дават западните покрайнини и благословят нашите интереси за обединяване с Македония. От там нататък политически и икономически натиск върху Хърватия, Албания и Турция, а Гърция и Румъния държим под око.
1
4
 
12
 
! Отговори
Голямо пренареждане преди 1 година
Те от толкова пренареждане останаха около Белград. Като дадат Войводина на Унгария и Санджака да се отдели, ще я втасат съвсем. Натам са тръгнали с мерака да присъединят република сръбска.