Сърбия засилва полицейското присъствие по границата с България

Сформират щаб в Прешево, до границата със Северна Македония
Обновена: 1 дек 2023 08:08 | 1 дек 2023 08:06, Елка Василева
10
Сърбия засилва полицейското присъствие по границата с България
Снимка: архив, БГНЕС

Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич каза при посещение в Регионалния център на граничната полиция към България, че полицията прави всичко възможно за пресичане на незаконната миграция и на всички трафиканти на хора, съобщават сръбските медии.

Той каза, че 95 процента от мигрантите идват в Сърбия от  България и Северна Македония и съобщи, че участието на полицията в тази зона ще бъде допълнително засилено и в близките дни ще бъде сформиран щаб в Прешево, до границата със Северна Македония.

"Служителите на МВР са сериозно ангажирани да защитават националната ни територия и гражданите и ще предприемат всички мерки за предотвратяване на преминаването на нелегални мигранти в страната ни. Ще останем в тази област, а и в северната част на Сърбия, докато не решим напълно този проблем", каза Гашич.

На срещата с командира на жандармерията Саша Косович и други ръководители на министерството на вътрешните работи е била обсъдена настоящата ситуация и са били уточнени стъпките, които трябва да се предприемат в бъдеще.
(БТА, Райна Асенова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
ТАШО преди 4 месеца
Вуче фащаме ги сичките мамуни.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
7 коментара и само за шенген се пише, алоо купейки какъв шенген сънувате нали брик ви е на сърце?
6
0
 
0
 
! Отговори
димитър преди 4 месеца
Оох ,те теа ,въобще не са корумпирани ,ама изобщо .
5
0
 
2
 
! Отговори
Митев преди 4 месеца
Разграден двор с какво да го опазиш, толкова пари откраднаха,една ограда не можаха да направят,да бяха се върнали назад във времето,имахме "гранични войски",само трябваше да преповторят опита,едва ли щеше да е по скъпо от досега направеното.....
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 4. Ами какво да ги правим. Да ги стреляме по границата или да ги оставяме в България. Ние не сме ги канали. Който е канил мигранти да си ги взема.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България в цяла Европа е известна като трафикант на арабски мигранти. Затова не ни пускат в Шенген.
2
0
 
18
 
! Отговори
Чудна работа преди 4 месеца
Те сърбите не могат да се опазят от нашите корумпета и каналджии, а нашите се правят на ударени защо белите държави не ни искат в Шенген? Ти да видиш.
1
2
 
25
 
! Отговори
Ром"с преди 4 месеца
То и сърбите вече знаят,че не можем да се справим с мигрантите и ние сме коридора към евРОПА за имигрантите от Африка,та ШЕНГЕН ще го видим през крив макрон и 2024 година.Тотално "разграден двор" е нашата държава,за голямо съжаление !