Десетина бунтовнически групировки в Сирия няма да преговарят с Асад

Сирийското правителство нарушавало спирането на огъня
Обновена: 3 яну 2017 09:48 | 3 яну 2017 09:15, Елка Василева
8
Десетина бунтовнически групировки в Сирия няма да преговарят с Асад
Снимка: архив, Reuters

Десетина бунтовнически групировки в Сирия обявиха, че прекратяват всякакви разговори, свързани с тяхно евентуално участие в подготвяните от Русия в Казахстан преговори за мир, защото сирийското правителство и неговите съюзници, подкрепяни от Иран, нарушават прекратяването на огъня, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Тъй като тези нарушения продължават, бунтовническите групи обявяват, че замразяват всякакви дискусии, свързани с преговорите в Астана", гласи тяхно комюнике, публикувано в Бейрут.

Бунтовническите групировки добавят, че всяко превземане на територия от сирийската армия и съюзените с нея въоръжени милиции, подкрепяни от Иран, ще сложи край на крехкото прекратяване на огъня. То бе постигнато с посредничеството на Русия и Турция и влезе в сила в петък.

Очаква се преговорите за мир да се водят в Астана, в Казахстан, под егидата на Русия, която е съюзник на режима на Асад, и на Турция, която подкрепя бунтовниците, напомня АФП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
24
 
! Отговори
не са готови още преди 7 години
Тия брадати явно не познават руската тежка 'дипломация', като се срещнат с нея вече ще са съгласни на всичко дори и никй да не ги пита!
2
0
 
20
 
! Отговори
медвед преди 7 години
Братушките да се земат в ръце и от десетина да ги направят 0000000000000!!!!
1
0
 
27
 
! Отговори
Новината преди 7 години
В Сирия, за последните 24 часа, са зафиксирани 34 нарушения (обстрела) на примирието от страна на така наречените бунтовници.