»зраел готов да поднови сражени€та с "’амас" в √аза

"’амас": »зраел отказва да приеме телата на трима заложници
1 дек 2023 07:58, ≈лка ¬асилева
2
»зраел готов да поднови сражени€та с "’амас" в √аза
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»зраел е готов да поднови сражени€та с бойците от палестинската исл€мистка групировка "’амас" в »вицата √аза "във всеки един момент", за€ви говорител€т на израелските —или за отбрана (÷ј’јЋ) ƒаниел ’агари, цитиран от ƒѕј.

ќще по темата
"“ази нощ, както и утре, ние сме готови да ударим във всеки един момент", подчерта той.

’агари изрази въпросната позици€ малко преди освобождаването на поредната група израелски заложници, държани от "’амас".

¬чера следобед палестинската групировка предаде на „ервени€ кръст две израелски жени, а вечерта освободи още шестима заложници. √оворител€т на катарското външно министерство  ћаджид ал јнсари написа в социалната мрежа "≈кс", че към списъка на последната група заложници са добавени и имената на две руски гражданки, освободени в ср€да следобед.  

—поред съобщени€ в израелските медии снощи процесът е бил забавен. ѕредполага се, че една от причините може да се дължи на факта, че заложниците са държани на различни места в »вицата √аза.

—ъщевременно представители на "’амас" за€виха, че »зраел отказва да приеме телата на трима заложници, които според групировката са били убити при атака на ÷ј’јЋ. “върди се, че загиналите са майка, 10-месечното ѝ бебе и четиригодишни€т ѝ син. "’амас" разпространи и клип с бащата на децата, който също е бил отвлечен. «асега не е €сно кога и при какви обсто€телства е направено видеото, отбел€зва ƒѕј.

’агари определи кадрите като "психологическа война" и каза, че все още н€ма потвърждение за смъртта на тримата заложници.
(Ѕ“ј, Ќиколай ¬елев)

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


2
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
2
1
 
2
 
! ќтговори
до 1 преди 6 месеца
ј да поддържаш такава групировка както прав€т нашите купейки е още по-гол€ма лудост.
1
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
’амас са побъркани. ƒа отвлечеш жена с малки деца и да ги убиеш си е сериозна лудост.